След 20 години прекъсване: Кучета дефилираха в парк „Македония“ в Благоевград

09 Октомври 2022 | 15:32
3 коментара
Култура
След 20 години прекъсване: Кучета дефилираха в парк  Македония  в Благоевград

Над 70 породисти кучета участваха в киноложка изложба в парк "Македония" в Благоевград днес. За първи път от двайсет години насам в Благоевград се възобновява традицията на такъв вид изложба. Гергана Сиракова с подкрепата на Обищна Благоевград се заема с организацията.

„Време беше да стартираме нещо по-интересно за града, да се съберем с приятели и с кучетата, мисля че ще е интерсно за града, ако продължи и занапред да се прави това мероприятие. За участие основното е кучето да има родословие, да е над определена възраст , т.е бебета под три месеца не се допускат на изложбата и от там насетне всяко куче може да участва до клас "ветерани“, каза за ефира на Радио Благоевград Гергана Сиракова. В изложбата участваха от най-малки до най-големи кучета. Собственичка на стандартен кралски пудел,шампион на шест държави, коментира:

„Изложбите са изключително добра форма на социализация за кучетата. Кучетата стават много по-контактни с хора, много по-контактни с животни. Едно изложбено куче е задължително социално куче, защото то ще бъде дисквалифицирано от изложба. Това е най-бързият и лесен начин да социализираш кучето си“.

В изложбата участие взеха и кучета от Северна Македония и Гърция./БНР/

Добавени коментари

rfwe публикува:
10 Октомври 2022 | 02:30
Никаква информираност, че такова събитие има.Разбирам след като е приключило. Общината е гола вода в това отношение.
нема що публикува:
10 Октомври 2022 | 01:26
Баси извратеняците. Вместо деца да гледат, помяри гледат.
Томи публикува:
09 Октомври 2022 | 17:08
Всеки ден дефилират по центъра

Добавете Вашия коментар

TOP