Славия взе универсален играч на Беласица - Петрич

02 Юни 2020 | 09:24
0 коментара
Спорт

Крайният защитник на „Беласица“ Атанас Карачоров, който често бе използван и по десния фланг на атаката, се присъедини към “Славия”. Изненадващата новина потвърди самият футболист от столицата вчера.

“Чух се с г-н Венци Стефанов и се разбрахме да започна тренировки на „Овча купел“. Първите ми впечатления са добри, личи си, че тук е друго, по-високо ниво. Не знам докога ще траят пробите, все още не сме говорили с треньорския щаб”, заяви бранителят от село Чучулигово.

Мартин Тодорски

Кариерата му стартира сравнително късно, на 14 г. в “Спартак” /Пд/. Следва период в “Лудогорец”, където става част от дубъла и записва дебют в мъжкия тим на разградчани. След половингодишно пребиваване в “Спартак” /Вн/ се прибра у дома и се наложи като твърд титуляр във формацията на комитите.

Същевременно „Лудогорец“ привлече родения в Петрич Мартин Тодорски от столичния „Витоша 13“. 16-годишният талант тръгна от школата на “Мечетата”,  при сегашния пом. треньор на “Бела“ Ивайло Хаджигаев, който първоначално го ползваше в центъра на защитата, а после го изтегли в халфовата линия. С изявите си в досегашния си клуб от София Тодорски привлече вниманието на специалистите от националите юношески формации и получи серия от повиквателни. Преди година стана обект на интерес от страна на словенския “Домжале”, ала последвалата пандемия от  Covid-19 осуети трансфера му зад граница. От това се възползваха скаутите на “Лудогорец”, които се пребориха за подписа на тийнейджъра с другите водещи детски академии, проявяващи интерес към него.

Друг петричанин – Петър Караангелов, е вече утвърдено име в „Гнездо на орли“ и е със статут на постоянна величина в старшата възраст на Хегемона и в 18-ките и 19-ките на България.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP