Сладки сънища: Коктейлът, който ще ви помогне да заспите

20 Юли 2023 | 08:20
0 коментара
Любопитно
България
Сладки сънища: Коктейлът, който ще ви помогне да заспите

Напитката Sweet Dreams Mocktail набира популярност в мрежата. Потребителите твърдят, че съставките му имат магичен ефект върху съня и ще ви помагат да заспите мигновено. Коктейлът се състои от черешов сок, магнезий на прах и газирана вода. 

Диетологът, член на Международната асоциация на диетолозите и здравните треньори Оксана Фаст коментира потенциалната ефективност на сместа и възможното ѝ въздействие върху здравето. Според нея някои от компонентите му наистина могат да помогнат за подобряване на съня. Важно е обаче да се отбележи, че има потенциални рискове и ограничения, които трябва да се вземат предвид.

Черешите съдържат естествен източник на мелатонин, който може да помогне за регулиране на цикъла сън-събуждане.

Магнезият е важен за функционирането на нервната система. Играе ключова роля в регулирането на метаболитните процеси, включително процесите на съня. Недостигът му може да доведе до безсъние и други проблеми. Но трябва да го приемате само според указанията на Вашия лекар.

Когато се консумира умерено, тази напитка едва ли ще причини сериозни вреди. Въпреки това, приемането на твърде много магнезий на прах може да доведе до диария и други странични ефекти. Освен това сокът от череши може да причини проблеми при хора с диабет или предразположение към него. Особено концентриран или с добавка на голямо количество захар. Ако контролирате теглото си, шейкът също ще ви е от полза.

Винаги трябва да бъдете внимателни, когато следвате тенденциите, особено когато става дума за вашето здраве.

Шейкът може да бъде полезен за подобряване на качеството на съня, но не трябва да се разглежда като заместител на балансирана диета, здравословен начин на живот или медицинско лечение. 

Източник: Рамблер

Добавете Вашия коментар

TOP