Слабо търсене на дърва на дървените борси край Благоевград

08 Октомври 2020 | 15:55
0 коментара
Бизнес

На специализираните дървени борси край Благоевград предлагането е голямо, търсенето е все още слабо. В момента кубикът бук и дъб – нарязани и нацепени, се търгуват между 90 и 100 лв. 

Цената на т. нар. „метровки“ е с 5 до 10 лв. по-ниска. По думите на собственик на борса за дърва – тази година заради ковид епидемията дървата за огрев са по-евтини с 10-15 лв. Повечето от гражданите са се снабдили с дървата през август, по-слабо е търсенето сега. Една от причините е и заради по-топлата есен. Хората от бранша споделят, че макар и малко, но има граждани, които избират друг тип алтернативно отопление. В складовете на Държавно  горско стопанство-Благоевград се предлагат бук, дъб, габер и малки количества бреза. Най-търсените букови и дъбови дърва са 100 лв. за кубик, като в цената е включен и транспортът. Предпочитани са от хора, които живеят в еднофамилни къщи и се топлят  с печки и камини.

С оглед на приближаващия отоплителен сезон в търговската мрежа на Благоевград, макар и слабо, се търсят предимно климатици, предпочитат се и печки на твърдо гориво, от които има богат избор.

Вариантите за избор на отопление не са никак малко, но по отношение на най-рентабилния и отговарящ на финансовите ни възможности вариант, можем да направим равносметка и да изберем по-евтино и изгодно решение./БНР/

Добавете Вашия коментар

TOP