Скандалът в Пирин продължава: Бибишков с мощна атака срещу екипа на Илко Стоянов

08 Юли 2023 | 09:04
5 коментара
Спорт
Благоевград
Скандалът в Пирин продължава: Бибишков с мощна атака срещу екипа на Илко Стоянов

Крум Бибишков отговори на управителя на Пирин (Благоевград) Атанас Дафинов. Последният преди часове обвини бившия футболист в лъжа, че клубът не е предложил професионален договор на сина му Марсел и така е изпуснал солидна трансферна сума от италианския гранд Ювентус.

Бибишков-старши призова Дафинов да покаже контракта, който твърди, че е предложил на 16-годишния ни юношески национал 

"Тъй като в последните часове имаше “официално” Фейсбук изявление от страна на управата на Пирин и бях обявен за лъжец и прочие, искам и аз да се включа с няколко важни уточнения по темата", написа Бибишков-старши в социалните мрежи.

"Ще започна отзад напред, като първо ще добавя, че аз никога/никъде не съм обявявал суми, дадени за трансфер. Дори и в самия анонс на интервюто направено с мен, се уточни, че това е “по тяхна информация”. Нека също така добавя и следното, че 1999 г. за направения трансфер с мен, от Байерн (Мюнхен) в клуба постъпиха над половин милион германски марки, което разбира се е много лесно да бъде проверено. Така че 24 години по-късно никак не е чудно, че за млади таланти, грандовете в световния футбол биха могли да дадат огромни за българските представи суми. Това обаче би могло да се знае от управа, която продава футболисти, лансира млади таланти и е наясно с трансферните пазари по света", продължи бащата на Марсел Бибишков.
 
"В случая господин Дафинов не е продал и котка, че да заявява нещо подобно толкова категорично. Но знам ли, може пък пазарът за котки да е далеч по-различен от футболния…. По основната тема за предлагания договор на сина ми от Пирин, искам да кажа следното. Първо дори самият г-н Дафинов е заявил “че имахме специален РАЗГОВОР”, но аз от своя страна искам да заявя, че специален неформален разговор в никакъв случай не е предоставяне на официален ДОГОВОР!", добави Бибишков-старши.

"С мен по тази тема е воден 1 (един) устен разговор и в него аз съм заявил моята позиция, че съм отворен за преговори, но че също така искам да видя нещо черно на бяло с условия и конкретика. Такова нещо не ми е предоставяно по каналния ред или по какъвто и да е друг ред. Мисля, че официален представител на футболен клуб би трябвало да изпрати някъде официален документ и да има някъде някаква следа от този документ (дали имейл, чат, "Фейсбук", "Инстаграм" или прочие). Това, както всички занимаващи с футбол знаят, е практика на всички нормално управляващи се професионални клубове."

"До тук стана ясно едно:

Ние официален договор от Пирин по каналния ред с клаузи и условия не сме получавали.

Искам също така да задам следните въпроси към г-н Дафинов:

1. Може ли г-н Дафинов да ми покаже, че ми е предложил официален договор с всички прилежащи права и задължения към него по официалния за това канален ред?

2. Знае ли г-н Дафинов в колко отбора е играл синът ми след навършване на 12-годишна възраст?

3. Наясно ли е г-н Дафинов, че трябва да се плати компенсация на всички тези клубове, в които е играл синът ми?

4. Свързвал ли се е г-н Дафинов официално или не с тези клубове, за да проучи размерите на тези компенсации? Ако да, да го докаже!

5. Знае ли г-н Дафинов, че ако не се заплатят тези компенсации, дори и да бяхме подписали договора, който той НИКОГА не ни е изпращал, няма възможност този договор да бъде официално регистриран и съответно той би бил НЕВАЛИДЕН.

Само Пирин!!!".

Добавени коментари

Георги Гоцев публикува:
10 Юли 2023 | 17:26
Тотални неадекватници са в Пирин.Елементарна официална покана и отказ впоследствие със свидетел решаваше проблемът с максимална трансферна сума до 80 хил.евро при неразбирателство.Защото на сила няма как да подпише,но поне да вземеха някое евро.А сега-една "Дафинка".
Бабанка публикува:
08 Юли 2023 | 18:28
Бриндо вземи си Томоффф и нинджата, а И Поли и иди се перкайте заедно
калоян публикува:
08 Юли 2023 | 09:28
аз подкрепям крум бибишков защото тази информация ми е потвърдена от занев и манолев на които вярвам. скандалното е че на кмета стоянов приближените не се справят с управлението на пирин в лицето атанас дафинов. близо милион лева похарчени в детско юношеската школа и питаме за какво са похарчени тези пари. освен това на дафинов жена му събира таксите от децата по 50 лева само от чуждите деца на своите такси не се взима. дафинов и стоянов искаха да отложат и за предизборна пропаганда и празника сто години пирин. пирин се превърна в семейна фирма на петричките лакеи близки до стоянов който е окопирал общината с неадекватни хора . да не говорим за мирослав кюпов който една година взима заплата от новосъздадено общинско дружество в очакване да дойдат електрическите автобуси и само преди две седмици дойде първия а да не говорим за побойниците и сподвижници на канабис в инспектората или по точно над двайсе човека не знаят каква длъжност изпълняват и по цел ден се возят с колите за сметка на данъкоплатците в благоевград.
Сс публикува:
08 Юли 2023 | 09:27
Ако не се лъжа бившият директор Елезов като го изгониха написа, че финансовата стабилизация на Пирин се крие в подписването на договор с Марсел Бибишков. Човека е бил прав явно а и че описваше този Дафинов като неграмотен и некомпетентен.
Асен Марков публикува:
08 Юли 2023 | 09:16
Илко и Дафинов де се махат от общината веднага това са хора само лъжат и разделят хората на наши и ваши на благоевград му требе обединител а не като илко на всеки се заканва не си вдига телефона всеки му е виновен не илко ти си преключил поне не продължавай да копаеш дъното на общината

Добавете Вашия коментар

TOP