Скандално видео показва как "докладват" на Христо Иванов за разговор с Маджо

10 Август 2020 | 15:43
0 коментара
Общество

Протестиращ мъж, разпознат от мнозина в социалните мрежи като бившия депутат от НДСВ Димитър Ламбовски, постави в неудобно положение председателя на "Да, България" Христо Иванов.

Докато Иванов протестираше около палатковия лагер на Орлов мост и излъчваше на живо в социалните мрежи, към него се приближи негов съратник и поиска да се фотографира с него. „Я ме щракни, защото като стане премиер, дет‘ се вика, да не ни забрави“, започва разговора мъжът.

В отговор Иванов застава до него и двамата позират за снимка. След нея обаче Ламбовски продължава да говори.

"Значи, изключил съм си телефона, защото тоя се е обадил на Маджо", започва да разказва той, но Христо Иванов го прекъсва: "Чакай сега, че правим лайф".

Следва нов опит за съобщаване на новината: "Само да ти кажа, обадил се на Маджо...".

Иванов го скастря с "Шшшт" и му дава знак с ръка, че обсъждането на подобни неща е неподходящо. "После ще говорим", съгласява се мъжът.

Христо Иванов веднага отговори на видеото във Фейсбука си и информира, че той лично няма представа коя мутра с коя мутра си е говорила.

 

Кой е Димитър Ламбовски

Бивш депутат от царската партия НДСВ и един от приближените на подземния бос Маджо.
Димитър Минков Ламбовски е една от най-спорните фигури, попаднали на първо място в листите на царя през 2001 г. За него определението “сикаджия” просто няма как да бъде избягнато.

Димитър Ламбовски има незавидна бизнесбиография въпреки 32-те си години тогава.

Името му винаги е вървяло успоредно с това на хора от най-близкото обкръжение на бившата застрахователна компания СИК.

Неговият бизнес път започва малко преди Първа източна международна банка да бъде купена от Младен Михалев-Маджо и компания.

От регистрите на фирмите, в които е участвал, се вижда, че е стартирал като бизнеспартньор на Петър Ненков. Той беше в управителния съвет на Първа източна международна банка заедно с Ламбовски през 1993 г. Двамата участват и във фирма “Тераинвест” АД с няколко тогавашни синдикални лидери от КНСБ .

По-късно Петър Ненков замина за Москва, а през 1995 г. загина при доста странна автомобилна катастрофа в руската столица. Дори и след смъртта за Ненков се носеха легенди, а името му беше забъркано с пране на пари от Първа московска банка и изчезнали тирове с цигари.

 

След оттеглянето на Ненков от ПИМБ Ламбовски остава в управата й до края на 1999 г. Той е в управителния съвет заедно с тогавашния акционер в Интергруп и СИК Венцислав Стефанов.

Димитър Ламбовски е и в управата на футболен клуб “Славия”, където акционер е небезизвестният Младен Михалев - Маджо.

Ламбовски е прокурист на фирма “Интергруп - България” заедно със Стефан Николов. Последният стана популярен през 1995 г., когато СИК сложиха ръка на сините будки по спирките на столицата и се опитаха да поставят под контрол продавачите на вестници. “Интергруп - България” и “Интергруп енд партнерс”, където до 1999 личаха имената на Михалев, Красимир Маринов - Големия Маргин, Румен Николов-Пашата и всички останали членове на силовата застрахователна компания СИК са регистрирани на един и същи адрес в кв. “Витоша”, ул. 433 № 10. Шеф и на двете фирми е Таня Кукинска. От друга страна, Ламбовски е съдружник с ПИМБ в “Лизингова компания” АД.


Другата емблематична фигура, с която е свързан Димитър Ламбовски, е Мартин Макариев, който също минава за сикаджия.

От 1992 г. насам двамата неизменно вървят заедно и в ПИМБ, и в други фирми, като последно Макариев влезе в съвета на директорите на приватизираната фирма “Химко”, заедно с убития няколко месеца след това Димитър Дацов.

Твърди се, че Макариев е поставил Димитър Ламбовски за шеф на смесеното българо-австрийско дружество “Мессер Химко Газ”, длъжност, с която той май се гордее.

“По тази логика може би аз по-скоро съм човек на Газпром и на Рем Вяхирев, защото дружеството, на което съм управител, миналата година е преработило природен газ за 40 млн. долара”, казва Ламбовски пред в. “Труд” в отговор на обвиненията, че е човек на СИК.
 

 

Добавете Вашия коментар

TOP