СКАНДАЛНО! Сигнал за злоупотреби и конфликт на интереси срещу училищния шеф от ГЕРБ Манчо Джуркин

16 Юли 2020 | 09:01
8 коментара
Общество

Сигнал за злоупотреби и конфликт на интереси срещу училищния шеф от ПП ГЕРБ Манчо Джуркин в гърменското село Рибново.

Pirinsko.com публикува без редакторска намеса:

До Министъра на образованието и науката гр София

До Районна прокуратура –гр Гоце Делчев

До българските медии

Ж А Л Б А от учители, помощен персонал и родители–СУ „Йордан Йовков“–с Рибново общ Гърмен

Уважаеми Господа многократно сме информирали институциите за закононарушения ,липса на ред и дисциплина и феодалщина в училището в с Рибново.Основен виновник за това според нас е директора Манчо Джуркин

Ето и поредните му нарушения

- Изоставил е учебния процес и контрола в училище и единствено го интересува и очаква да получи около шест милиона лева за строеж а на ново училище .За тази цел нараства броя на писмата и докладните записки до общината ,министър –председателя,парламентарна група на ГЕРБ,кметове и др. Наложи се и война да води с общинската кметица-Капитанова за да му делегира права –през него да минават парите за строителната дейност. Търси и лобира хора за тази цел. Раздува щата от служители и учители за да покаже колко сме много и не ни достигат класни стаи. На четири ученика се пада по един служител /учител .Но средства все още не са отпуснати и затова от вчера е започната нова офанзива-заедно с новия общински кмет ще отидат на среща с г-н Пеевски и други влиятелни фигури ,които да лобират пред Борисов и Горанов.

Затова на директора не му остава време и от плана за контролната дейност в училището не е изпълнена и една десета част. - Пак със същата цел-да причаква тези пари назначи и синът си на работа като експерт по програми и проекти.Може би единствен такъв щат в образователната система у нас има само в Рибново. За експерта нямаше работно място и затова му дадоха един стол да седи в библиотеката Но и там стана тясно и му изхвърлиха стола.Сега само се води на щат и обикаля около училището , като експерт не е донесъл нито един лев от проекти към бюджета на училището.

Не разбираме защо със своя заповед директора допълнително му е заплатил 500 лв по проекта „Подкрепа за успех“като нищо не е вършил по този проект. /зап №368/28.04.20г

-Дъщерята на директора също е назначена като домакин в училището.Тя е материално отговорно лице-снабдява училището с материали , хранителни продукти за стола и други Двамата заедно подписват документи което вероятно е конфликт на интереси.Всъщност тя се води и на длъжност ЗАТС когато трябва да получи някакво допълнително трудово възнаграждение.

Събира от учениците пари за столово хранене ,които не се отчитат по ника-къв начин към отчета за училищния бюджет. Директора и домакинката дават заявка на фирма да ремонтира училищни шкафчета. Фирмата извършва ремонта ,докарва с кола шкафчетата но разтоварва и пред къщата на директора мебели.

Заснехме разтоварването от кола с№ Е-46-65-ВК /септ-2019г/и разполагаме със снимков материал.

-През лятото на 2019 година в училището не се извърши никакъв ремонт .Но прислучаен разговор с касиерката на училището тя ни попита какви ремонтни дейности вършим че е получила фактури за фаянсови и теракотни плочки.

Проверихме и се оказа че директора и дъщеря му извършват строителни и ремонтни дейности у тях- в къщи.

-Директора още не е изплатил командировъчни от есенните учителски съвещания-отсепт 2019г, не иска да ни изплати и командировъчните-дневни за участие в ДЗИ и НВО-2020 год въпреки че е издал заповед за това.

Още през октомври 2019 г ни изплати коледните добавки –по 100-200 лв защото нямало пари за диференцирано заплащане и за да не реагираме отбелязахме Коледа през октомври /справка –фишовете за заплати/Всъщност домакинката има десетки командировки които и се изплащат но само за нея и за свои близки/ -Във ВПРЗ /вътрешни правила за работна заплата/ има клауза даваща право на директора да заплаща допълнително на персонала при добре свършена допълнително възложена работа.Няма нито една заповед или договор за допълнително възложена работа но са изплатени суми на свои близки-дъщеря му братовчед му и др-/зап №100/30.10.2018 ,зап №711/28.08.2017 Зап №.

-Проверка от РИО-Благоевград констатира, че брата на директора едновременно е получавал възнаграждение от училището и от общината като участник в заседания и сесии на общинския съвет, което е нарушение но и досега директора не задължи брат си да възстанови незаконно получените суми.

-Всички училища в страната по време на пандемията раздадоха на учениците или родителите им кашкавал ,сирене или други продукти по програмите за плодове и мляко но нашия директор и досега нищо не е раздал нито мисли да даде полагащото се на децата.

-За да облагодетелства свои близки с допълнителни плащания подменя страници от ВПРЗ и залага за дъщеря си и сина си по-високи суми Правилата са разписани от синдикалните ръководители само на крайната страница и това му дава възможност да подменя страници от вътрешността.Самите синдикални ръководители нямат копие от ВПРЗ Това за нас е документно престъпление и е за прокуратурата./Прилагаме копие от ВПРЗ/

-Всяка година както и тази има малка посещаемост или никаква посещаемост от ученици в групите за ЦОУД но продължава да източва средства от държавата за тези групи -Допусна на няколко пъти външни хора /младежи / да влизат в училището и да извършат побои над ученици.

-Всяка година,както и тази директора се снабдява с дърва за огрев точно в момента когато снабдява и училището.Ето ги пред къщата му и пред плевнята му- с едни и същи печат- марки от един и същи превозвач както са тези пред училището,въпреки че Горско стопанство - Гърмен още не е започнало да продава дърва за населението -На сбирки тържества и други директора кани различни хора –кметове журналисти идр и заплаща храна и пиене със средства от училищния бюджет /фактури от ресторант-Хаджидимово и др/

-Във фактурите при счетоводството фигурират неща абсолютно ненужни за училището но не знаем има ли за всичко складови разписки и дали са налични в училището,необходима е проверка от компетентни органи.

-Лекторските възнаграждения на учителите винаги ги отлага с месеци и не ги изплаща според вътрешните правила.

Директора обича да говори на сбирки за бялата лястовица и палтото на Серафим но явно е докарал бюджета на училището до състояние на празен серафимов джоб Този ред на нарушения е дълъг но се надяваме на институциите да се ангажират с проверка на дейността на директора за изнесените до тук факти и информация.

 

Какви действия ще предприеме Ивайло Златанов, началник на Регионално управление на образованието – Благоевград?

Знае ли за тези скандални действия Асим Ахмед Адемов, български евродепутат от групата на Европейската народна партия(ГЕРБ) в деветия Европейски парламент?

Какви действия ще предприеме Андрей Гришев Новаков, Областен координатор на партия ГЕРБ - Благоевград и евродепутат в групата на Европейската народна партия (ЕНП)

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавени коментари

Феим Киселов публикува:
17 Юли 2020 | 10:34
Дано българските институции да си свършат работата,и да го махнат този ,че той просто превърна училището в Арнаутска къща... :)
Манолетата на офето публикува:
17 Юли 2020 | 00:32
Изядох те са майка ви да *ба алчни боклуци.
Фатме Люманкова публикува:
17 Юли 2020 | 00:06
Г-н Златанов какво чакате вие! Защо не вземете мерки срещу този човек и не го отстраните веднъж завинаги.... Колко години си прави каквото си иска а вие го гледате,те затова хората протестират по улиците против ГЕРБ ,защото ето какви хора държите на работа.... Г-н Златанов щом вие го защитавате и прекривате ,вие също сте заподозрян... Оставка и на двамата... Оставка на Мафията!!!
Недим Таламанов публикува:
16 Юли 2020 | 17:24
Аз съм за махането на Манчо,превърна училището в хаус злоупотреби с пари нарушения, колкото искаш. Време е ГЕРБ да се вземат в ръце и да погледнат,що за училищен директор имат. Вънка Мафията,Вънка Бирикятилето.... :)
Цацаров публикува:
16 Юли 2020 | 15:07
КПКОНПИ да се сезира веднага и дъщеря му ще върне всички пари взети по време на конфликта на интереси
gabar публикува:
16 Юли 2020 | 13:20
man4o mafiqta na gerb zlatanow qde mnogo gabi manatarki
Али Авдиков публикува:
16 Юли 2020 | 12:15
Оставка на Манчо, и Златанов мафия!!!
оставка публикува:
16 Юли 2020 | 09:23
златанов го пази защо защото се снимаше с плевнелиев и асим адемов а сега какво става господа от герб какво става ви питаме е затова хората не искат герб и има недоволство ако този човек небъде отстранен незабавно организираме протест пред руо благоевград джуркин или златанов кон за кокошка

Добавете Вашия коментар

TOP