СКАНДАЛНО: С бурни възгласи и освирквания, герберите в Благоевград се обявиха твърдо против номинацията за кмет на Илко Стоянов

25 Юли 2023 | 16:48
12 коментара
Общество
България
СКАНДАЛНО: С бурни възгласи и освирквания, герберите в Благоевград се обявиха твърдо против номинацията за кмет на Илко Стоянов
С бурни възгласи и освирквания, герберите в Благоевград се обявиха твърдо против номинацията за кмет на градоначалника Илко Стоянов на предстоящите местни избори.

Позорът за настоящия управник дойде снощи по време на номационното събрание на партията на Бойко Борисов провело се в областния център на Пиринско. Както информирахме вече, кандидатурата на Илко Стоянов за кмет бе предложена от Катя Захариева и бе подкрепена едва от 23 човека, а 70 се обявиха против, както и 32 въздържали се.

Още с произнасяне на името на кмета Стоянов залата избухна в бурни освирквания и ругатни. По този начин, присъстващите открито показаха, че не искат дори и да чуят за нов мандат на градоначалника през октомври. Герберите показаха категорично, че искат да издигнат чисто партийна кандидатура, а не да подкрепят независим кандидат, какъвто в случая е сегашният кмет Илко Стоянов.

Напрежението в залата ескалира, когато номинация имаше и шефът на НОИ Илиян Георгиев, който обаче си направи самоотвод.  Това наложи Андрей Новаков и Даниела Савеклиева да прекъснат събранието за "фас пауза" и да предложат нова номинация, като бе издигната кандидатурата на Красимир Чакъров. За него гласуваха 96 делегати, Чакъров е шеф на отдел "Контрол и правоприлагане" в региона към националното тол управление. Той е бивш кандидат-депутат през 2017 година от ГЕРБ. 

Очаквано, най- много номинации събра бившият общински лидер и бивш шеф на ВиК - Росица Димитрова, която получи доверието на 119 души.  Номиниран бе и бившия областен управител и създател на партията в Пиринско - Костадин Хаджигаев. Той обаче получи подкрепата само на 13 от правоизащите да гласуват.

Припомняме, че последният скандал с бездомните кучета в Благоевград предизвика голямо недоволство към кмета Илко Стоянов, както казва Андрей Новаков "кучетата му изядоха главата". Това е може би една от причината да няма подкрепа от актива на ГЕРБ в Благоевград.

Скандалният случай в Благоевград, станал известен преди няколко дни, доведе до ареста на общински служители, за които има данни, че многократно са упоявали и малтретирали кучета от приюта и неправомерно са ги извозвали до съседни общини, където са оставяни безпомощни и обречени на сигурна и болезнена смърт.

Евродепутатите от Интергрупата за хуманно отношение и опазване на животните настояват за задълбочено разследване във връзка с тревожната информация за случаи на изключителна жестокост към кучета в общинския приют за безстопанствени животни в Благоевград. В писмо до министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов от интергрупата на Европейския парламент призовават нарушителите да бъдат установени и подведени под отговорност. Тази информация разпространиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Отчитайки получените сигнали, образуваните вече досъдебни производства срещу длъжностни лица в Благоевград и правната уредба в България, която криминализира жестокостта срещу гръбначни животни, от интергрупата на ЕП апелират да се приложи цялата строгост на закона, за да се предотвратят подобни престъпления в бъдеще. Евродепутатите очакват да бъдат информирани за всички предприети мерки, както и за наложените санкции.

В крайна сметка обаче, решението кой да участва в битката за кмет ще вземе нейният лидер Бойко Борисов. Той винаги има последната дума. Очакваме интересен изход от събранието и още по-интересна предизборна кампания в областния град.

Ето разултатите:
СКАНДАЛНО: С бурни възгласи и освирквания, герберите в Благоевград се обявиха твърдо против номинацията за кмет на Илко Стоянов

Добавени коментари

feniks публикува:
26 Юли 2023 | 08:18
Този Юри Воев нали ИЛКО го назначи в Общината..директор на нещо си.. Буше на Пазара шев години , при управлението на ГЕРД. Този какъв мазник е, ..какъв съветник , какви 5 лв...да си гледа там щорите и да не се бута на всякъде. Потенциален предател.. ГЕРБЕРИ ОТВАРЯЙТЕ СИ ОЧИТЕ..
Кирил и Методий публикува:
26 Юли 2023 | 07:28
Много оригинално БГ име на кандидат-съветник - Алаксондър! Не бях го чувал досега...
Гербер публикува:
26 Юли 2023 | 07:26
Ние, хората зад герб, никога няма да гласуваме за непартийна кандидатура.
Стоян публикува:
26 Юли 2023 | 06:34
Така му се пада на боклука. Да не мислу, че сме забравили как преди две години викаше и протестираше срещу герб.
Асен публикува:
25 Юли 2023 | 19:55
Кой ти каза, Бриндо, изплюй камъчета, че ще почне да те убива. Доносници има, ама кажи кой е.
Слави публикува:
25 Юли 2023 | 18:13
Не могат да изпишат и името на Илиян както трябва ха ха. Този мазен охльов скоро напълно ще изчезне.
Тончо публикува:
25 Юли 2023 | 18:11
Красимир Роячки няма право да се номинира. Нямаше ли кой от "юристите" на ГЕРБ да му каже? Пак същите муцуни- гадни, нахални и Отвратителни.
Богдански публикува:
25 Юли 2023 | 17:55
Борисов трябва да бъде луд да си позволи да подкрепи Илко за кмет на Благоевград. До изборите Илко може да стане подсъдим за кучетата защото Елена се е разприказвала много на полицията!!
маргарита публикува:
25 Юли 2023 | 17:32
беше грозна работа и си личи злобата на андрешко и дана, много жлъч и злоба в тези хора и при всички интриги истината възтържествува. а краси чакъра завалията така го послаха че нема очи да погледне колегите. борисов да вземе мерки и най после да удари по масата и да махне андрешко и данушка двамата разбили колектива в цялата област
Генчо публикува:
25 Юли 2023 | 17:16
Общината ще работи за Кенеди !!!! Браво! Дайте водоноските.
ГЕРБ Е СИЛА! публикува:
25 Юли 2023 | 17:15
Пише се ОТВОТ в нашата паритя ГЕРП.
За неграмотните! публикува:
25 Юли 2023 | 17:03
Толкова ли сатъпи гербаджиите, че са сложили неграмотник да им пише официалните резултати от изборите? Пише се “отвоД“, а не “отвоТ“, селяндури!

Добавете Вашия коментар

TOP