Скандално разследване! Мария Габриел забъркана в корупционна схема за 600 000 лв.-Асфалтира ли с тях улицата й в Хаджидимово

19 Май 2023 | 13:11
0 коментара
Общество
България
Скандално разследване! Мария Габриел забъркана в корупционна схема за 600 000 лв.-Асфалтира ли с тях улицата й в Хаджидимово

600 хил. лв., отпуснати от правителството на Бойко Борисов за възстановяване на пострадалите от наводненията в Хаджидимово през 2021 г. са похарчени за преасвалтиране единствено на улицата на еврокомисар Мария Габриел.“ Това съобщава в репортаж червената телевизия БСТВ. Журналистическото разследване е направено месец след природната стихия.

През януари 2021 г. след големите дъждове неподдържаната дига на река Места се скъсала. Най-тежко пострадала ромската махала. 600 хил. лв. били отпуснати от правителството на Борисов от бюджета, от парите на данъкоплатците, за възстановяване на най-тежко пострадалите улици. Екипът на телевизията видял на място, че наистина върви крупен ремонт, но само на улицата на Мария Габриел.

 

Хората твърдят, че наводнение на улицата на Габриел нямало. А в ромската махала не прави никой ремонт. Главният път бил ремонтиран месец по-рано, но некачествено.

„За това не мога да ви кажа, не разполагам нито с цифрите, нито с графика на изпълнение“, каза Мария Габриел. А после гузно се скри от екипа на телевизията.

Добавете Вашия коментар

TOP