Скандално: Гонят самотна майка от общинско жилище в Благоевград

27 Юли 2022 | 11:17
37 коментара
Общество
Скандално: Гонят самотна майка от общинско жилище в Благоевград

Самотна майка с малолетно дете е получила заповед да напусне общинското си жилище в Благоевград, тъй като доходите й надвишават критериите. 34-годишната жена работи по заместване в държавната администрация в София и заради предприети съкращения се опасява, че хем ще остане без работа, хем и без дом. За това сигнализира в редакцията на „Струма“ Таня Димитрова, която заяви следното:

„От 10 години обитавам общинско жилище в кв. „Орлова чука“, блок 43. Аз съм родена в Петрич, но от 2006 г. живея в Благоевград. Разведена съм, самотна майка с 13-годишен син. Винаги съм била изрядна в плащането на месечния наем за жилището, който към момента е 53 лв. В понеделник, 26 юли, получих заповед, че трябва да освободя жилището в срок от 1 месец, тъй като не отговарям на критериите. Месечният ми доход надвишава 710 лв. на член от семейството, тъй като е 882 лв. на човек. Аз работих в системата на НАП, но в момента съм на договор по заместване в държавна служба в столицата, в която предстоят структурни промени. Притеснявам се, че мога да бъда съкратена и ще остана без работа, както и без жилище. В момента съм под голям стрес. На мен ли се нагледаха? Свързах се с адвокат и ще обжалваме заповедта в съда. Цял живот съм се справяла сама, силна съм, и сега ще успея“, заяви Таня Димитрова.

За коментар по случая потърсихме директора на дирекция „Социална и жилищна политика“ в общината Емилия Халилова, която обясни следното:

„Случаят е разгледан от 7-членна комисия, в която участват представители на общинска администрация и общински съветници. Установено е, че наемателката не отговаря на подоходните критерии. Съгласно общинската наредба, която е единна, месечният доход на член на семейството не трябва да е повече от 1 минимална работа заплата, която сега е 710 лв. В конкретния казус те са надвишени”, каза Емилия Халилова.

Другите задължителни критерии по наредбата за ползване на общинско жилище са наемателите да имат поне 5-годишна уседналост, т.е. адресната регистрация по постоянен и настоящ адрес, да не са извършвали разпоредителни сделки и да не са собственици на 1/2 имот.

На репортерския ни въпрос дали самотните майки не се ползват от закрила, шефката на социалната дирекция заяви, че няма изключение и правилата са еднакви за всички. На последното заседание на комисията са били прекратени договорите на общо 5-има наематели, които не отговорят на утвърдените критерии. Всички договори за наем на общински жилища минават през контрол и обследване за 12 месеца назад малко преди изтичане на техния срок./струма/

Добавени коментари

Моне публикува:
02 Август 2022 | 21:32
Иле, Или. Ти си най-зле управляващ кмет.А на Дарин от същия блок как пишеш в основната част името му,после името Любима. Ебати юристи си, бъркаш имената на хората .Приключи брато с тоя случай за самотната майка а са и тва на Дарин махай се болук
До г-жа тъмна Светло! публикува:
01 Август 2022 | 09:36
Така какви са правилата? Неморално и незаконно е да гониш човек от жилището му! Още повече ако е самотна майка с дете! Кмета тъп ако е толкова справедлив, да изгони крозната, пъпчива и тъпа, чергарка Анелка Никаква от имота на хората на които не плаща наема и ги плаши, че е курва на ИТН!!
Светла публикува:
01 Август 2022 | 08:17
Щом не отговаря на критериите на наредбата какво е виновна комисията, трябва да се спазват правилата и законите.!
Бай Блаже публикува:
01 Август 2022 | 08:06
И да продължим с наглостта и вероломснвото на така нар. случаят кмет - Илко шматката, наглият му екип и Случайна му просто партия -Има ли Такъв Наглец?! Ще се посочва на точни факти: Така наречено певица Анелия Никова- две години не си плаща ще наема и хората не можеха да я изгонят от собствения им имот! Без да е боклука самотна майка с дете, но е грозно, накрая и тълпа курва на ИТН!! Дори ги плашеше и тероризираше фазаните и съм това, че е от ИТН! Та г-н кмете грозно, неморално и недакнно е да гониете самотна майка с дете, дори и от нашето, та само ли от общинско жилище! Та н всичко отгоре и си плаща наема!
Бай Блаже публикува:
01 Август 2022 | 07:52
"Ооо Боже, Боже колко злоба и простотия има по този свят!" Й.Йовков. Като се почне от дребните и злобни, компрексирани душички, от които освен злобни, анонимно коментари в нета, за нищо друго не стават! То ако става нещо от тях няма тук да се занимават с глупости и да се правят на социална интересни.
Бай Блаже публикува:
01 Август 2022 | 07:49
"Ооо Боже, Боже колко злоба и простотия има по този свят!" Й.Йовков. Като се почне от дребните и злобни, компрексирани душички, от които освен злобни, анонимно коментари в нета, за нищо друго не стават! То ако става нещо от тях няма тук да се занимават с глупости и да се правят на социална интересни.
Анннн публикува:
28 Юли 2022 | 22:02
До Тонка,Ели и Зоя как не ви е срам злобни кобри.Да не сте светили на жената.Вие живота на хората от фейса ли определяте.Явно дамата е доста атрактивна и ви превазхожда та следите профила и
Тонка публикува:
28 Юли 2022 | 21:17
Абе кой не знае Танчето герберска подметка , тя във всеки град ли ще иска да има жилище , а ? И тя не е самотна , влезте в профила и ще ви стане ясно
Зоя публикува:
28 Юли 2022 | 18:11
Димитрова , бъди доблестна и доброволно освободи жилището , има много бедни хора за настаняване, ти си измамница - гербаджийска метреса.
Ели публикува:
28 Юли 2022 | 18:04
Нека Димитрова да викна телевизия и да обясни от колко време работи и живее в София с поредния си любовник и защо сама не освобождава жилището , което не обитава, и което и бе предоставено от Камбитов като активист на Герб.
Караколева публикува:
28 Юли 2022 | 16:31
Така е, кога ви виках да изберете Томов ,вие не ме слушахте.
Дирекция Социално подпомагане публикува:
28 Юли 2022 | 15:48
Ти какъв боклук си Халилова! Много добре те знам лакомница долна. Силна си, на слабите хора, но скоро ще се разделиш с поста си. Мама ти да еба и свинята
Ръководител соц. услуги публикува:
28 Юли 2022 | 13:59
Халилова дойде с големи обещания, говореше грандиозни неща. После и се усладиха проектите и забрави за услугите. Василиса Павлова може да беше всякаква, но ни събираше всеки месец, Халилова ни събра веднъж за 2 години От приказките и и обещанията не остана нищо.
Поли публикува:
28 Юли 2022 | 11:09
Госпожо Димитрова викнете телевизията когато се изнасяте и да го видим тоя цървул кмета. Не се отказвайте и се борете до дупка. Обществото се възмущава! Ние сме с вас!
Иванов публикува:
28 Юли 2022 | 11:01
Халилова, знаех си че ще се осереш! Много добре те познавам! А твоят приятел Крумчо, не надвишава ли доходите, а??? Много си ти морална! Сега случаят ще се раздуха и да те видя дали мястото ти, където настани дебелия си задник няма да ти изрине. Проста селянка!
Крисо публикува:
28 Юли 2022 | 09:01
Илко, вземи малката директорка, вземи мутретата от инспектората и изхвърлете един здрав бой на майката и на детето. После ще настаним някое нуждаещо се семейство украинци с джип за 200 бона.
Ивчо публикува:
27 Юли 2022 | 23:01
Абе, Или ти си тъпо копеле! Твоите служители на общината ги измести в апартамент на центъра! Тръгнал си да издаваш Заповед за освобождаване на самотна жена. Тия ги видех наскоро в блока Вера и Крум. И ти изгони жената! Вдигаме се на протест! Хора, давайте! От нас зависи! Това не е справедливо!
USA публикува:
27 Юли 2022 | 22:34
Живея в Америка! Това, което ми стана тъпо е, че жената е сама. Прочетох коментар на някаква директорка, държавата няма да се оправи. За самотни майки, нямало изключение! Никой не привлече инвестиции в Благоевград. И сега една млада жена на улицата! Тоя кмет е за разстрел!
Ицо публикува:
27 Юли 2022 | 21:28
Илко, изрод долен, с украинци се прегръщаш и жилища раздаваш, а нас Българите гониш. Еее цървул.
Иванов публикува:
27 Юли 2022 | 19:06
Ти на жените ли си силен, бе???? И физиономията ти е мазна. Да се дигнем всички на протест и да те изметем! Гониш млада жена с малолетно дете. Жената е отишла да работи! Мама ти да еба и името и мъжки!
ДСП публикува:
27 Юли 2022 | 18:01
А бе много и порасна работата на тая запетайка Халилова.
Тошко публикува:
27 Юли 2022 | 18:00
По-голямо падение от този кмет не е имало. Догодина украинците да гласуват за теб.
Петров публикува:
27 Юли 2022 | 17:17
Как не те е срам палячо???? Що за изрод си да гониш самотна майка отишла да работи за да си храни детето. На общинските служители им даваш жилища а самотните майки ги гониш. Вънка!!!! Изборите идат!!!
$$$$$$ публикува:
27 Юли 2022 | 17:07
Иво не е получил 2000, които да раздели с И.С. и сега тази жена ще трябва да напусне. Нали ви пречеше Р. Томов, сега лапайте на протежетата на дпс и Кмета! Но идват избори!
Ицо публикува:
27 Юли 2022 | 16:03
Илко няма да го изберат и за кмет на Бучино, камоли на Благоевград.
Да изчезва тоя публикува:
27 Юли 2022 | 14:30
Протест и да се маха тоя! Ще дава на украинци, а ще гони самотни майки.
До Илко публикува:
27 Юли 2022 | 14:26
Иле, Иле пак се изпляска
ГЕРБ публикува:
27 Юли 2022 | 14:11
С всеки изминал ден Илко Стоянов става все по-опасен за Благоевград, майките и децата. Да напуска предсрочно, че ще нанесе непоправими щети.
Пирин публикува:
27 Юли 2022 | 14:07
Този ще го запомнят с нескопосания опит да изтегли 20 милиона за парк, и с това, пе съсипа Пирин.
Да Живее Украйна публикува:
27 Юли 2022 | 14:00
Ти нормален ли си бе цървул?!? Да даваш на украинци, а да гониш самотни майки. Мама ви дееба и на теб и на директорите ти.
ИТН публикува:
27 Юли 2022 | 13:57
И Илко и ИТН отиват в историята.
Отдел Образование публикува:
27 Юли 2022 | 13:48
Халилова, като си толкова морална, защо водиш на фиктивни договори в детските градини твоите протежета от социалните. Една едва говори Български език.
Аспарухов публикува:
27 Юли 2022 | 13:43
Госпожо Димитрова не напускайте жилището си. Да видим как ще Ви изгонят насила, дори с онези мутри, които са назначение от комплексара Стоянов.
Станислав публикува:
27 Юли 2022 | 13:42
На украинците им дадохте жилища без да отговарят на никакви критерии. Кмете, яко се дъниш с "експертите" си.
Ивчо публикува:
27 Юли 2022 | 13:34
Мила, да беше дала 2 бона на Иво Далаверата, нямаше да имаш проблеми.
Караманов публикува:
27 Юли 2022 | 13:28
Ееее,вие знаете ли колко богаташи имат общински жилища. Илко, боклук, на тези ли си силен.
Сашо публикува:
27 Юли 2022 | 13:17
Не вие срам! Узроди! И тази Халилова ще си го получи скоро.

Добавете Вашия коментар

TOP