СКАНДАЛНО! Двама общински съветници напуснаха групата на ГЕРБ в ОбС - Кресна

27 Юли 2015 | 13:33
22 коментара
Политика
СКАНДАЛНО! Двама общински съветници напуснаха групата на ГЕРБ в ОбС - Кресна

Двама общински съветници напуснаха групата на ГЕРБ в ОбС-Кресна. Общинското дружество ВиК-Кресна с  нов управител, съобщава репортер на Pirinsko.com.

Главният счетоводител на ВиК - Кресна и общински съветник от групата на "Атака" Йордан Лазаров бе избран за управител на водното дружество на провелата се днес извънредна сесия на ОбС - Кресна. Той зае поста от секретаря на ГЕРБ - Кресна Иван Атанасов, който се кодира като най-приближения човек на общинският председател Георги Георгиев - "Белята".

След публикация на информационна агенция Pirinsko.com, че кметът на община Кресна инж. Илиян Кръстев, след 8 години бездействие асфалтира предизборно две улици. Пиар кампанията на градоначалника буди възмущение сред местните жители. Скандалното в случая е, че асфалтира на парче улица, без да се съобрази с необходимата инфраструктурна промяна.

Гражданите алармират, че тези действия на Кръстев са "прах в очите", защото наболелият проблем в Кресна е с ВиК инфраструктурата и по точно, остарелите етернитни тръби, които предразполагат към ракови заболявания. Община Кресна е първенец по раково болни в страната на база на брой жители. Специалисти свързват завишените нива на раково болни с ВиК - инфраструктура.

По повод тази публикация общинските съветници в община Кресна си взеха полука и на днешната извънредна сесия направиха предложение за което гласуваха единодушно, преди асфалтирането на част от улица "Вардар" (Моравска) да се подмени подземната инфраструктура, за да не се налага след време да се разкопава положеният нов асфалт.

 

Защо общинските съветници Василка Драчева и Васил Десподов напуснаха групата на ГЕРБ в ОбС - Кресна?

 

Пиар кампанията на градоначалника буди възмущение сред местните жители. Скандалното в случая е, че асфалтира на парче улица, без да се съобрази с необходимата инфраструктурна промяна. Гражданите алармират, че тези действия на Кръстев са "прах в очите", защото наболелият проблем в Кресна е с ВиК инфраструктурата и по точно, остарелите етернитни тръби, които предразполагат към ракови заболявания.

Община Кресна е първенец по раково болни в страната на база на брой жители. Специалисти свързват завишените нива на раково болни с ВиК - инфраструктура.

- See more at: http://pirinsko.com/sled-8-godini-bezdejstvie-kmetyt-iliqn-krystev-asfaltira-predizborno-dve-ulici-v-kresna-(snimki)-12562.html#sthash.ghFbaX3D.dpuf

Припомняме, че името на сменения ВиК-шеф Иван Атансаов се замеси в поредица от скандали в структурата на ГЕРБ - Кресна. Въпреки, че през месец март тази година му бе изтекъл договора за управление на ВиК - дружеството, Атансаов управляваше благодарение на общинският председател Георги Георгиев - Белята", който отлагаше заседания и не насрочваше сесия на ОбС - Кресна. Името му бе замесено и в комисията за конфликт на интереси, за това че същият е гласувал за себеси , за да стане шев на общинското дружество ВиК.

Под сурдинка в гр.Кресна се коментира, че преди около месец време Иван Атанасов, като управител на водното дружество се разпоредил да се свали водомера на автомивка "Панорама", собственост на бизнесмена Васил Десподов, активист и общински съветник от групата на ГЕРБ в Кресна. Вероятно причината била неплатени 2-3 сметки наброявали не повече от около 1000 лева, което е нищожна сума за бизнесмена Десподов.  Може би това е една от причините Васил Десподов да напусне групата на ГЕРБ в ОбС - Кресна заедно с колегата си Василка Драчева, която се разграничава от партията на Борисов заради задкулисните игри, както и кандидатурата на Атанас Махлелиев за кмет на община Кресна от ПП ГЕРБ.

 

Напрежението ескалира между симпатизантите и редовите членове, които твърдят, че няма вече структура на ГЕРБ в община Кресна.

 

По думите на Венцислав Донев, в община Кресна структурата на Политическа партия ГЕРБ е ”куха и няма електорална тежест сред местното население”. Обезличаването на общинската организация започва още след местните избори на 2007 год., когато общинският председател Георги Георгиев - "Белята" взел еднолично решение да не се касират изборите за общински съветници.

"Подмяната на ГЕРБ в Кресна започна още през 2014 год. Учредители и радетели на партията бяха изолирани, след като в редиците бяха приети опоненти от предишните избори , които ни късаха плакатите в общината. Новоприетите членове в ГЕРБ - Кресна са известни с политическо номадство, като в тяхната автобиография влизат членство на БКП, БСП, ЛИДЕР и АТАКА. Това са хора без морал чиято ,житейска философия е да са със силните на деня и да обслужват личните си интереси", коментира Донев.

Според него сред активистите и симпатизантите на ГЕРБ в общината има възмущение, защото лидерът им и председател на ОбС-Кресна Георги Георгиев буди несистемно поведение при гласуване в общинския съвет на важни и значими въпроси за общината, като по свое усмотрение гласува и не се съобразява с позицията на общинските съветници от групата на ГЕРБ.

"Потресаващ бе и фактът, че на парламентарните избори през 2014 год., за председател на предизборният щаб на партията бе наложен бившият кмет на общината и съветник от АТАКА Валентин Стоичков. Като подчертавам, че той бе одобрен от областният координатор на партия ГЕРБ Даниела Савеклиева" коментира още Донев.

Той не пропусна да подчертае, че в момента върви подписка, с която искат отстраняването на Георги Георгиев от председателския пост. Както и показа възмущение за това, че Народният представител и областен координатор не се отзовава на покана вече една година, за да обсъдили проблемите на партията в общината. Поредния шамар към редовите членове на ГЕРБ било задкулисното предложение и избиране на Атанас Махлелиев за кандидат-кмет на община Кресна на предстоящите избори през октомври.

"При тази патова ситуация, ако изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ потвърди кандидатурата на Атанас Махлелиев, пред нас редовите членове не остава друга възможност да издигнем друг кандидат за кмет алтернатива на тази несправедливост", допълни Венцислав Донев.

 

Кой заплаши бизнесмена Милчо Караджов да не се кандидатира за кмет на Кресна?

 

Pirinsko.com публикува, че известният бизнесмен Милчо Караджов, който бе решил да се кандидатира за кмет на град Кресна е бил заплашен, че ще му съсипят бизнеса, за да се откаже от политическите си намерения. Той бе унижен да присъства и на пресконференцията на ГЕРБ, където председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов представи официално кандидатите за кметове от ПП ГЕРБ за общините в Благоевградска област.

Опити да разубедят Караджов, за да се оттегли от намеренията си за кметския стол в гр.Кресна са направили Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева, Кирил Котев, общинският председател на ГЕРБ-Кресна Георги Георгиев - "Белята", кандидат-кметът Атанас Махлелиев и баща му Стоян Махлелиев, на които Караджов категорично отказал предложенията и заявил, че ще се кандидатира, което му изиграло лоша шега.

В Кресна се коментира, че общинският председател на ГЕРБ-Кресна Георги Георгиев и директорът на Горско стопанство Кресна Д. Терзиев са направили постановка на Милчо Караджов, като са го заплашили, че ако не се откаже от политическите намеренията и не подкрепи кандидата на ГЕРБ Атанас Махлелиев, ще приключи с дърводобива, който му е основен бизнес. Освен това го притиснали да се срещне с Цветан Цветанов, както и да присъства на конференцията на ПП ГЕРБ, където издигнаха Махлелиев за кмет на гр.Кресна.

Коментира се още, че му е обещано да стане шеф на общинското дружество ВиК-Кресна, от където Караджов има лоши спомени, тъй като бе глобен десетки хиляди лева от Комисията за конфликт на интереси. Задкулисната сделка е тема на разговор в Пиринско.

ГЕРБ - Кресна е пред разпад, след като най-приближените хора на Милчо Караджов, общински съветници от АТАКА заемат челните места на кандидат-съветническата листа на ГЕРБ. Като водач на листата е ОбС-Председател Георги Георгиев, следван от Валентин Стоичков, Иван Караджов, Валя Таскова и т.н. Любопитното в случая е, че по време на преговорите кандидат-кметът Атанас Махлелиев е отказал да бъде водач на листата и категорично заявил, че имал намерение да стане кмет, но не и общински съветник, което означава, че ако не седне на кметския стол, той ще напусне Кресна и ще се премести да работи в столицата по специалността си.

Pirinsko.com потърси за коментар Милчо Караджов, който опроверга слуховете, че е бил заплашван, но не отрече, че имал срещи с депутатът Кирил Котев, Георги Георгиев - "Белята", Стоян и Атанас Махлелиеви, както и с Цветан Цветанов.

"Няма да се кандидатирам за кмет на Кресна, на съм заплашван от никого. Разговаряхме с Цветанов и Атанас Махлелиев и им обещах да помогна, като изрично им казах, че имам 4 човека, които трябва да са в листата на ГЕРБ", коментира Караджов.

По думите му Махлелиев е отказал да се включи в какдидат-съветническата листа на ГЕРБ-Кресна.

"Въпреки, че от ГЕРБ настояваха кандидат-кметът да бъде и водач на листата Махлелиев отказа. Цветан Цветанов му каза, че ако го е страх и няма 200 гласа да не се кандидатира и за кмет", допълни Милчо Караджов.

 

Опровержение от кандидат-кмета на ПП ГЕРБ за община Кресна Атанас Махлелиев, по повод публикуваната статия в Pirinsko.com. Кой заплаши бизнесмена Милчо Караджов да не се кандидатира за кмет на Кресна?

Във връзка с поредната статия целяща да разедини единомислещите хора в нашата Община, които желаят промяна искам да заявя следното: Категорично отричам слуховете,че аз или някои от моите близи хора или хора от партийните структури сме оказвали натиск върху г-н Милчо Караджов.

Това, че ние достигнахме до обединение е плод на дълги разговори и поемане на ясни ангажименти и от двете страни. Най-отговорно заявявам,че никога не съм се отказвал да водя листата за общински съветници в община Кресна, ако местната структура реши и утвърди това. С гордост заявявам, че ще остана в Кресна до победа въпреки желанието на моите политически опоненти да напусна, виждайки в мен единствената алтернатива на статуквото и страхувайки се от моята личност и от задружната работа на структурата на ПП ГЕРБ-Кресна.

А.Махлелиев кандидат за кмет на ПП ГЕРБ за Община Кресна

Добавени коментари

истински човек публикува:
31 Юли 2015 | 23:05
Васке ти си съветник от Герб, защото избирателите така решиха. Нямаш моралното право да располагаш с пост който не си извоювала сама. Постъпката ти е постъпка на предател. Кой ще ти повярв,че мислиш за общината. Не ти искаш да задоволиш личната си алчност.
Сталин публикува:
31 Юли 2015 | 12:02
Не се карайте за държавната хранилка, на 25.10.2015 бсп ще се поздравят, но общинския съвет ще е на герб. Всичко е спазарено. Но този път в тази община трябва ьа вземат да работят, защото на хората им писна от лъжи и празни обещания. Гербът :1145'бсп:958'Ик:700 В. Др.:455.БАЛОТАЖ там Ще се реши задачата и съдбата на Кресна.
losh gerber публикува:
29 Юли 2015 | 17:11
do 6666666 Ne sam im izkarval az diplomite i ne moga taka bezotgovorno da kaja koi si q kupil i koi ne!
Valko публикува:
28 Юли 2015 | 22:25
Скандалното е, че тия двамата изобщо бяха общински съветници!
ВЕНЦИ ДОНЕВ публикува:
28 Юли 2015 | 12:46
ЗАБРАВИХ,ДРАЧЕВА ПЛАЩА ВСИЧКО АКО НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ
ВЕНЦИ ДОНЕВ публикува:
28 Юли 2015 | 12:46
ЗАБРАВИХ,ДРАЧЕВА ПЛАЩА ВСИЧКО АКО НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ
elementaro lut sam публикува:
28 Юли 2015 | 11:22
az sam kmeta noqviq kmet az sam kmeta nai -noviq kmetica koi to glasuva she mo 4erpa kravica sas kifteta taka gasuvai narode az sam nei noivq kmet obshtinata se nujdae kato mene dobra kmetica kamo kakavto sam az ke vi opraaaa ulicite az she gi opraaa nesam kato drugite kmetove obeshtavat samo da glasuvash za teh i nakraq si napraaaa ttt kuntite i zaibiq obshtinata are gasuvaite za ludiq kmetica :D
ВЕНЦИ ДОНЕВ публикува:
27 Юли 2015 | 23:34
КМЕТА НА КРЕСНА ЩЕ БЪДЕ ВАСИЛКА ДРАЧЕВА ФАНИИИИИИИИИИИ!!!!!!! ИГРАЕМ НА ВАРИАНТА ДВАМА СЕ КАРАТ ТРЕТИ ПЕЧЕЛИ ЛЕКА НОЩ
кресна публикува:
27 Юли 2015 | 22:58
Савеклиева отдавна работи против ГЕРБ и против Камбитов
despodov публикува:
27 Юли 2015 | 22:21
Da go tyra az na maikati v ystata kak vide che nestavam zza niwto da ti eba maikata az
1948 публикува:
27 Юли 2015 | 21:48
Стига сте спорили не ни трябва нито Илиян защото доведе общината до фалит с неговите далавери ,а Махлелиев както го пишете ,че е толкова умен и достоен да си седи там където сее доказал ,ако въопще е така .Отворете си очите хора и вижте кой е най достоен за кмет на Кресна ,кой е дарил най много лични средства за общината и кой е помогнал на нуждаещите се това е НИКОЛАЙ ГЕОРГИЕВ затова заслужава да стане кмет на Кресна ,да се обединим и да изгоним тези дето мислят само за себе си ,като Илиян и Атанас.Успех Николай ти ще си кмета !
1948 публикува:
27 Юли 2015 | 21:46
Стига сте спорили не ни трябва нито Илиян защото доведе общината до фалит с неговите далавери ,а Махлелиев както го пишете ,че е толкова умен и достоен да си седи там където сее доказал ,ако въопще е така .Отворете си очите хора и вижте кой е най достоен за кмет на Кресна ,кой е дарил най много лични средства за общината и кой е помогнал на нуждаещите се това е НИКОЛАЙ ГЕОРГИЕВ затова заслужава да стане кмет на Кресна ,да се обединим и да изгоним тези дето мислят само за себе си ,като Илиян и Атанас.Успех Николай ти ще си кмета !
123 публикува:
27 Юли 2015 | 20:17
ОЩЪНЩЪВЭСФМСТН„;З Д ;ЗТКЗЖ
666666 публикува:
27 Юли 2015 | 20:14
До"лош гербер" : кое ве това младо и образовано момче, да не би да визиращ Ванчо тъпото на Белята левообразното т.шак парашутист :))) божеееее какви кадри има само в тоя ГЕРБ боже. Стоичков - икономист с купена диплома, Белята- икономист купена диплома , Ванката - футболист 8 ми клас абе аааа да спомена и кандидата за кмет и той доста дипломи показва ама колко са изкарани и колко са купени знаят само той баща му и всевишния :) абе отбор като за световно:)))
някой си публикува:
27 Юли 2015 | 20:07
Явно Фани е решила да минава в групата на Илиян, след като усилено се говори, че ще бъде в листата му за съветници на изборите през октомври. Пази боже сляпо да прогледне. А па Десподов освен да ходи на казиното в Кулата, за нищо друго не става.
666666 публикува:
27 Юли 2015 | 20:06
До тоя всезнайко "общинския съветник"какви пари на държавата ще връщаш ве въшко такава. Тоя път първо не е платен второ да му е як гъзягата на тоя дето ще го плаща щото ще се натрупат пак едни лихви и вместо да струва 400000 ще стане 600000 а тая разлика от 200000 хиляди нема да я платиш с капиталовите а парите на обикновените граждани. Селяк ако си верно общински съветник направо да се омотал че от такива като тебе сме на тоя хал
.... публикува:
27 Юли 2015 | 20:03
Не се карайте за кокала ... Чаушо ще бъде новия кмет !
ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК публикува:
27 Юли 2015 | 17:29
5 ли си или 6 но за мен си пълна нула,неграмотник!Сам знаеш че това което се асфалтира е гласувано от съвета и сега се изпълнява, да не го гласуваме и кмета да не го направи!аМИ ДА ВЪРНЕМ ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА,тъпаци !Всички!
losh gerber публикува:
27 Юли 2015 | 17:10
За сьжаление имаше едно младо и образовано момче , което има смелостта да застане на пьтя на хора като тези с вецовете и веднага беше отстранен. Ето това са общинските сьветници в Кресна !за тях не е важно общината да е добре , важното е те да са заобиколени от хора, които да прокарват лесно гласувания за повече хонорари и това е.Ама че хората умират всеки ден, Ама че улиците са в окаяно сьстояние , ама че няма елементарен пьт до села от общинската мрежа, това кресненските управници не ги интересува , а кмета няма защо да го коментираме , тои отдавна е доказал, че освен за себе си не се интересува за никои друг.
АСЕН АНДРЕЕВ публикува:
27 Юли 2015 | 15:15
ЦЯЛА КРЕСНА ТРЕБЕ ДА РАЗБЕРЕ АСВАЛТИРА СЕ УЛИЦА ЗА КОЯТО НЯМА ПАРИ ХОРА РАЗБЕРЕТЕ НЯМА КОЙ ДА ПЛАТИ И СА КВО СЕ ПОЛУЧАВА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ФИРМАТА ИЗПЪЛНИТЕЛ ЗАПОРИРА СМЕТКИТЕ НА ОБЩИНАТА И ЩЕ СЕ РАЗПРОДАДАТ ПАК АПЕТИТНИ ОБЕКТИ ЗА БЕЗ ПАРИ .............. И В КРАЙНА СМЕТКА СЕ ПОЛУЧАВА ЧЕ СИ ИЗБИРАМЕ КМЕТ КОЙТО НЕЗНАЕ КАК ДА УПРАВЛЯВА И НЕ САМО ТОВА УМИШЛЕНО ФАЛИРА ОБЩИНАТА ..............СТИГА СТИГА ВЕЧЕ АПЕЛИРАМ КЪМ ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ ОТ ОБЩИНА КРАСНА НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ ДА ГЛАСУВАТ ПО СЪВЕСТ ЗА КОЙТО ПОЖЕЛАЯТ НО БЕЗ ИЛИЯН КРЪСТЕВ МОЛЯВИ ХОРА ПОМИСЛЕТЕ И ВЗЕМЕТЕ ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ СТИГА КРАЙ..........
5 публикува:
27 Юли 2015 | 15:13
Фактите са си факти. Дупките са си дупки. Време е за нов кмет, който да не е обвързан с местните схеми. Трябва ни външен човек като Махлелиев. Израснал в Кресна, учил работил и решен да помогне. давай Насе. Скъпи съграждани не прогонвайте човека , който е единсвеният ви шанс за някаква промяна все пак е и с управляващите, а това също е важно
КРЕСНА:СБОГОМ ГЕРБ публикува:
27 Юли 2015 | 15:11
ГЕРБ КРЕСНА СЕ РАЗПАДНА ЗАРАДИ ДАЛАВЕРИТЕ НА ГЕОРГИЕВ БЕЛАТА.... ЗА СЪЖАЛЕНИЕ САВЕКЛИЕВА ЗНАЕ ВСИЧКО НО ПРЕТРАЙВАШЕ ЗА ДА НЕ СЕ РАЗБЕРЕ ЗА ДАЛАВЕРИТЕ В ЦЕНТРАЛАТА НА ГЕРБ. ЕТО ЧЕ ИСТИНАТА ИЗЛЕЗЕ НА ЯВЕ ..... РЕДИЦИТЕ НА ГЕРБ СЕЗАЕХА ОТ АКТИВИСТИТЕ НА АТАКА .........ПРОВАЛ НО ТОВА НЕ Е САМО В КРЕСНА А ПО ЦЯЛАТА ОБЛАСТ ВРЕМЕ Е САВЕКЛИЕВА ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКА.

Добавете Вашия коментар

TOP