СКАНДАЛНО! Директорът на зоопарка в Благоевград излъга за вълчицата "Лупи"

22 Септември 2015 | 23:53
1 коментара
Общество
СКАНДАЛНО! Директорът на зоопарка в Благоевград излъга за вълчицата Лупи

 Директорът на зоопарка в Благоевград д-р Крум Попниколов излъга за избягалата от клетката си 8-месечна вълчица. Втори ден вратата на клетката бе отворена, за да се прибере малкият хищник, предаде репортер на Pirinsko.com.

„Три екипа подновиха издирването на избягалата вълчица, малка е вероятността да е напуснала района на зоопарка. Не открихме дупки в оградата на голямата клетка, най-вероятно 8-месечното вълче е прескочило оградата”. Това каза за БГНЕС директорът на зоопарка д-р Крум Попниколов.

Трите екипа от 10 души издирват укриващия се от вчера 8-месечен хищник, включващ служители на зоопарка, на отдел „Сигурност и обществен ред” към Община Благоевград и доброволци от аварийно-спасителния отряд към Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Клетката на вълците се намира в най-горния край на зоопарка, тя включва и голяма оградена площ сред боровите дървета, в която семейството от три вълка се чувства най-близо до естествената си среда. Именно от голямата клетка с висока над 3 метра ограда е избягало 8-месечното вълче. Тази сутрин вратата на голямата клетка бе отворена, за да се прибере сама избягалата хищничка. Родителите й тази сутрин предпочетоха да се крият в малката клетка, където спят. В района на зоопарка, където се предполага, че се крие вълчицата, обикаля стрелец с пушка и упойващи стрели. Упойката държи хищниците около час. Досега обаче по избягалата вълчица не е стреляно, тъй като се укрива добре – ако, разбира се, не се е измъкнала през някоя дупка на оградата около целия парк.

Според източник на Pirinsko.com директорът на зоопарка д-р Попниколов излъга пред медиите не само гражданите на Благоевград но и цяла България.

Вълкът е избягал от преди около месец време през вратата, която служител на зоологическата градина забравил да затвори. Тази версия потвърдиха и живущите на близо граждани, които често са наблюдавали "Лупи".

Вълкът не се крие в храстите на зоологическата градина а далеч в гората, като от време на време приближава клетката, за да се нахрани.

Вълкът неможе да прескочи 3 метра ограда, както твърди д-р Попниколов.

Припомня, че на 20.09.2015 г., малко преди 12 часа посетителите на зоопарка видели вълк да пие вода от чешмичката в зоопарка и подали сигнал на тел. 112. След намесата на медиите стана ясно, че от клетката си е избягал женски екземпляр, който е на 8-месечна възраст.

Вълчицата, която благоевградчани кръстиха Лупи, се появи пред група журналисти в зоопарка на града. Това съобщи репортер на "Стандарт" и уточни, че животното е било забелязано, когато е било спряно временно неговото издирване.

Ръководството на зоопарка е категорично, че хищникът не е опасен за хората и не затвори входа за посетители. Докато репортери снимаха празната клетка, изведнъж хищникът се показа над тях, но се подплаши от щракащите камери и фотоапарати и избяга. Животното хукна към горната ограда на зоопарка, която води към ромската махала и пътя за мемориала „Памет и вяра".

Оказа се, че там има дупка и вълчицата бяга през нея към близката гора. От зоологическата градина се надяват тя сама да се прибере в клетката си. В момента клетката е отворена, а вътре е поставена храна. Направена е и дупка в оградата на клетката, с надеждата, че вълчицата като огладнее ще се прибере. А другите два вълка са затворени в отделно помещение.

„Видяхме е няколко пъти, 2-3 пъти не успяхме да изстреляме стреличката, за да я упоим. Сега сме отворили вратата, сложили сме храна, направили сме дупка на горното заграждение", каза директорът на зоопарка Крум Попниколов.

Ако вълкът пак не се прибере сам, издирването отново щяло да се поднови, казаха от охраната. Вълчицата е с размери на немска овчарка. Животното е родено в зоопарка в Плевен и е транспортирано по-късно в Благоевград.

Вълчицата, която благоевградчани кръстиха Лупи, се появи пред група журналисти в зоопарка на града. Това съобщи репортер на "Стандарт" и уточни, че животното е било забелязано, когато е било спряно временно неговото издирване.

Ръководството на зоопарка е категорично, че хищникът не е опасен за хората и не затвори входа за посетители. Докато репортери снимаха празната клетка, изведнъж хищникът се показа над тях, но се подплаши от щракащите камери и фотоапарати и избяга.

Животното хукна към горната ограда на зоопарка, която води към ромската махала и пътя за мемориала „Памет и вяра". Оказа се, че там има дупка и вълчицата бяга през нея към близката гора. От зоологическата градина се надяват тя сама да се прибере в клетката си. В момента клетката е отворена, а вътре е поставена храна. Направена е и дупка в оградата на клетката, с надеждата, че вълчицата като огладнее ще се прибере. А другите два вълка са затворени в отделно помещение.

„Видяхме е няколко пъти, 2-3 пъти не успяхме да изстреляме стреличката, за да я упоим. Сега сме отворили вратата, сложили сме храна, направили сме дупка на горното заграждение", каза директорът на зоопарка Крум Попниколов. Ако въкът пак не се прибере сам, издирването отново щяло да се поднови, казаха от охраната. Вълчицата е с размери на немска овчарка. Животното е родено в зоопарка в Плевен и е докарано по-късно в Благоевград.

- See more at: http://pirinsko.com/eto-q-vylchicata-lupi-poqvi-se-za-kratko-pred-reporteri-no-kamerite-q-podplashiha-14185.html#sthash.SbmI3fBv.dpuf
СКАНДАЛНО! Директорът на зоопарка в Благоевград излъга за вълчицата Лупи

Добавени коментари

МИЛА публикува:
23 Септември 2015 | 05:58
много точно ако хората не бяха подали сигнал този кретен щеше да си трае и да се надява вълка да се прибере сам в клетката. пълен лъжец

Добавете Вашия коментар

TOP