Скандално! Декларация от родители и треньорът Спас Манушкин за деца трениращи във ФК „Пирин Разлог“ - 2007, 2008, 2009 г.

07 Март 2019 | 08:50
4 коментара
Общество

Декларация-опровeржение от родителите на деца трениращи до края на 2018 г. във ФК „Пирин Разлог“ - 2007, 2008, 2009 г. и треньорът Спас Манушкин.

Нека на всички да е ясно, че ФК „ПИРИН РАЗЛОГ 1941“ е частно Сдружение с нестопанска цел, а не общински клуб. Родителите, заставаме изцяло зад треньора Спас Манушкин, защото сме наясно с неговата работа и отношението му към децата. С негова помощ и усилените тренировки децата постигат резултати. Талантливото дете трябва да попадне в подходяща среда, на треньор, който иска да развие качествата му. Талантът без правилна, упорита и целенасочена работа,си остава просто талант, който не може да намери реализация.

Във връзка с изявление направено от ФК „Пирин Разлог“ за работата и освобождаването на треньора г-н Спас Манушкин искаме да изясним някои неща.

- Относно заплащането на всички съдийски такси и други разходи свързани с участието на децата от групата на Спас Манушкин всяка неделя в Благоевград е напълно вярно. /И това ли трябва родителите да плащат???/ Не е осигурена вода, която родителите всяка седмица купуват. Осигурява се микробус, който в повечето случаи е 8 местен, а картотекираните играчи са 15. Налага се да пътува и с личния автомобил на треньора. Това е риск за живота и здравето на децата състезаващи се от името на ФК „Пирин Разлог“.

- Относно осигуряването на нужните тренировъчни пособия необходими за правилната тренировка на децата и тренировъчна база. Да стадиона е общински и децата тренират там, когато позволяват метеорологичните условия. При дъжд и сняг нямат тренировки. Осигурена е зала, цялата течаща и с минусови температури. От две години чакаме врати с нужните размери за правилната тренировка на децата от набор 2007-2008 г. Тренировките се провеждат на изкуствен терен с по-малки размери, а мачовете са на естествен терен с по-голями размери.

- Относно осигуряване на екипи за провеждане на мачове. Да, имат екипи, но те не са закупени, а са спечелени от децата по време на турнири. Купени са по едни гети за период от 5 години.

- Децата от набор 2009, 2010 и 2011 при участие на турнир през лятото на 2018 г,бяха принудени да пътуват със собствен превоз не по предложение на родителите /за тяхно удобство/, а защото такъв превоз не беше осигурен и всички разходи за транспорта бяха за сметка на родителите.

- Що се отнася до турнира в Несебър, ФК „Пирин Разлог“ действително заплати изцяло пътните разходи на отбора. Осигуреният лицензиран автобус е на Общин Разлог – без климатик и необходимите условия за пътуване/ без багажник, без климатик/. За да се събере багажа на децата пътувайки до морето трябваха още два автомобила за багажа/ пак за сметка на родителите/. Да, родителите са съгласни с техен превоз да пътуват децата, защото с в 21 век и въпросните господа няма да си возят техните деца в такъв автобус. Турнирът е 5 дни и всичко останало се поема от родителите. Има деца в неравностойно положение и не могат да си позволят тези разходи, т.е. турнира е за платежоспособни родители.

- За турнира в Карлово, на който бяха поканени децата водени от Спас Манушкин, транспортът се осигури изцяло от ФК „Пирин Разлог“. Това е въпросният автобус на Община Разлог, с който децата пътуват при 36 градуса без климатик. Храната и нощувката там беше осигурена изцяло от организаторите на турнира.

- Относно бонусите и заплащането на треньора Спас Манушкин е вярно, но се тренират три възрастови групи. Набор 2007-2008-2009 – около 40 деца, та може и повече за минимална работна заплата + бонус.

- Относно заплатените ½ от обучението за лиценз „С” и лиценз „Б”на треньора Спас Манушкин от ФК Пирин Разлог е вярно, но тези лицензи са заплатени и на всички останали треньори. / Остава и лицензите да се платят от родителите/ - ФК ПИРИН РАЗЛОГ всяка година осигурява пълна екипировка на треньора. По принцип е така с изключение на последната екипирока, която е частична с уговорка, че ако остане от мъжкия отбор ще се допълни с цяла. Т.е. гледа се на мъжкия отбор повече, отколкото на местните треньори.

- Относно екипировката на ДЮШ на всеки 2 години. Само 2014 г. е дадена безплатна екипировка на децата. От тогава до този момент екипировката се заплаща от родителите.

- През лятото на 2018 г. ръководството на клуба осигурява тренировъчни екипи за ДЮШ на клуба. Осигурена е една синя тениска с емблемата на ФК „Пирин Разлог“ и Община Разлог. Това ли е тренировъчен екип? През 2018г. децата, които отидоха на турнир в Несебър им беше осигурено лятно екипче за свободното време, но само на тези деца, а тези, които нямаха възможност да отидат на турнира останаха без такова екипче, независимо, че и те са в клуба и си плащат месечните такси. - Относно таксата от 20.00лв, която плаща всяко едно дете и се осчетоводява, като приход към ФК „Пирин Разлог“

- не се дава никакъв докумен за платена такса, а как се осчетоводява не се знае. На родителски срещи ни беше обяснено от г-н Джоджов, че парите отиват към мъжкия отбор, а не в ДЮШ. Нормално е да се каже колко пари и къде отиват тези пари т.е. да има яснота и отчетност - в случая „каца без дъно“.

- Така нареченият турнир, който е „ябълката на раздора“ за освобождаването на треньора не е организиран от БФС, а е по инициатива на организаторите от Симитли. Няма състезателен характер, а е като контролна среща. Със знанието и разрешението на организатора са участвали така наречените нередовни състезатели в съответната възрастова група.Единствената грешка е, че си изиграват тези приятелски срещи без знанието на ръководството. Децата не са подложени на сериозен риск при транспортиране с нерегламентиран частен превоз, това е същият превоз, с който децата ходят и на други турнири т.е. автомобила на треньора и на още един родител. Няма яснота защо са давани обяснения пред зонален съвет Благоевград към БФС след като не е организирано от тях. Та дори и да е било иницитива на треньора е подкрепен от родителите. Но родителите са „никои“, децата са на ФК „ Пирин Разлог“. За децата трябват мачове, за да се срещат и с други отбори. Организират се първенства, които мачове са и на стадиона в Разлог, но нашите деца не участват на тях. Скъпо е, трябва да се плащат такси - става въпрос за лятото на 2017г. Извода е, че децата са необходимост до възраст, в която нямат разходи. След това трябва да направим , така че да се откажат. Така се случи и с набор 2005 г. с треньор Йордан Юруков.

- Всички от ръководството са уведомени за последната екипировка /лятото на 2018 /, която е изцяло по инициатива на треньора Спас Манушкин, на родителите е събирано пари както всяка година за екипи. Закупени са екипи на всички деца от ДЮШ не само за трениращите при Спас Манушкин. Освен това към екипите има и бонус безплатен екип за всеки треньор.

- Относно прекратяването на трудовия договор с треньора Спас Манушкин е чрез предизвестие, не е принудително напускане. Мотивите са неразбирателство с ръководството на Сдруженито ФК „ Пирин Разлог“, ниското заплащане и недооценяване на треньорските качества.

Добавени коментари

Боклуци Долни! публикува:
08 Март 2019 | 11:51
На сички ни е ясно че гербаджийския гъзолизец Ицо Джоджов че мине и през трупове. Кее второстепенен треньор на един смотан селски отбор кара чисто нова кола????!!!!! Некой пита ле се?
Гого публикува:
07 Март 2019 | 17:52
На разноски на Спас.Какъв е проблема?
криси публикува:
07 Март 2019 | 15:06
А на чии разноски женичката на Спас беше на турнира в Несебър?Нали е голямата работа!Пача!
лошо публикува:
07 Март 2019 | 09:17
За съжаление политиката на ГЕРБ рефлектира върху децата, тава е по лошо от комунизъм

Добавете Вашия коментар

TOP