Скандални разкрития за ченгетата, закопчани за подкуп край Симитли

25 Ноември 2022 | 17:25
7 коментара
Общество
Скандални разкрития за ченгетата, закопчани за подкуп край Симитли

Двама сержанти от Пътна полиция при Главна дирекция "Национална полиция" са задържаните за искан преди дни подкуп от шофьори край Симитли, единият от които превозвал контрабандна дървесина.

Сержантът Александър И. и негов колега били командировани на принципа на ротацията от София в Благоевград. Това е практика в МВР, с цел намаляване именно на подобни случаи и като антикорупционна мярка. Пътните полицаи пътували из региона със служебен автомобил КИА и били позиционирани на главен път Е 79, пише struma.com.

 

 

 

Проверка установила, че служебният им автомобил бил с умишлено повредено или заглушено записващо устройство, което има във всеки автомобил на "Пътна полиция", и което записва всяка проверка, така че полицаите да не могат да изнудват водачите на автомобили и да бъдат обект на непрекъснато наблюдение.

Според запознати, двамата сержанти искали от водачи между 500 и 1000 лева за прикриване на нарушение на пътя или престъпление, както в случая с контрабандната дървесина.

Как се е стигнало до разобличаването им, не е ясно. Дали има депозирана жалба от рекетиран, или сержантите са били обект на разследване от Вътрешна сигурност и са паднали в капан, ще стане ясно утре след брифинг на Окръжна прокуратура- Благоевград по случая. Знае се, че са арестувани от колегите им от Вътрешна сигурност на работните им места. 

Добавени коментари

Данчо публикува:
29 Ноември 2022 | 16:09
Полицай хванат с подкуп трябва автоматично да губи правото си на пенсия и да му бъде начислена "социална" при пенсиониране.
Атила публикува:
27 Ноември 2022 | 11:22
Да се отнемат половината ПОНЕ,от правата ,които имат органите на МВР,да им бъде стриктно ограничен лимита на гориво,както и стриктно да се разрешават и НЕ разрешават държавни поръчки на МВР!!! Да минават курс с изпит за начин на поведение към гражданите и не злоупотребяване със служебното положение,както и поясняване със звездичка ,че гражданинът (особено невинния) е със статут над всеки служител на МВР ,който по закон изпълнява слугинаж на гражданското общество ,което ПЛАЩА ЗАПЛАТАТА на същите! А не да ми мутреят вчерашни джилибонаджии с униформи за щяло и нещяло и аз да трябва да ги търпя ,защото били въоражени ,а бг гражданин да няма право да притежава и носи ловна прашка
Мартин публикува:
26 Ноември 2022 | 09:51
Ало Градъ Ами чисто и прост Змията си е взел процента от 15 000
ГРАДЪ публикува:
26 Ноември 2022 | 09:38
Пепи Змията направи офицер лице което е 60 процента инвалид.В медицинското му пише че няма право да носи оръжие. Това КОРУПЦИЯ ЛИ е ???
Банскалия публикува:
26 Ноември 2022 | 08:44
Абе вие в Симитли още си търпите кмето със сричащия заек, оплаквате се от полицията. Оправете си кочината първо вие.
Симитличанин публикува:
26 Ноември 2022 | 08:08
В Симитли започнаха да изпращат от други подразделения на МВР някакви ПОМОЧКОВЦИ който само се дразнят населението и търсят поводи да се заяждат със шофьорите . Спират те на пътя без да се представят и без причина . Пътен полицай НЯМА право да те спира ако видимо не нарушаваш закона . Но в СИМИТЛИ може . защо ли ?????????
Никола публикува:
25 Ноември 2022 | 19:31
Да живее полицията, която бори престъпността в BULGARIA...САМО ЗА ШЕНГЕН СМЕ....

Добавете Вашия коментар

TOP