Скандали за пари тресе ДЮШ на Пирин Благоевград! Кметът Илко Стоянов ще освободи ли от такса децата на Пирин Благоевград?

28 Ноември 2022 | 07:13
34 коментара
Общество
Скандали за пари тресе ДЮШ на Пирин Благоевград! Кметът Илко Стоянов ще освободи ли от такса децата на Пирин Благоевград?

Петричко-санданския виалет превзе ДЮШ. Кметът Илко Стоянов ще освободи ли от такса децата на Пирин Благоевград? 

​Какво става в ДЮШ на Пирин Благоевград? Треньори без заплати, скуати без работа, раздути щатове и още, и още...

От началото на новия сезон, проблемите в Академията, известна като „люпилня на таланти“, Детско юношеската школа на Пирин Благоевград напоследък се тресе от скандали!

Незадоволителни резултати на отделните гарнитури, за сметка обаче на все повече разкрити щатове в школата, назначени хора за които никой не знае какво правят, но пък получават заплата. И в тази връзка според наша информация на щат в школата има около 30 човека, сред които треньори, помощници, кондиционни специалисти, рехабилитатори, треньори на вратарите и за капак скаут и човек отговорящ за връзките с обеществеността.

През месец ноември напрежението ескалира в Детско-юношеската школа на Пирин, заради забавяне на месечните възнаграждения на служителите в школата.

Припомняме, че Общински съвет гласува и отпусна 50 000 лева за празненствата - 100 години футбол в Благоевград. Именно тези пари са пренасочени към ДЮШ и са ябълката на раздора между Община, ръководството на ФК Пирин и благоевградската спортна общественост.

И тук е големият въпрос: Защо получават треньорите на ДЮШ възнагражденията си за месец ноември със закъснение? Въпреки, че са постъпили в академията 50 000 лева, и в школата има 12 групи по около 30 деца, на които родителите плащат всеки месец от 40 до 50 лева месечна такса, и събира около 15 000 лева всеки месец от такси. Къде са парите?

Родителите на децата в школата плащат и по 400 лева за екипи. Това са реалните цифри, които в условията на кризата, в която сме е непосилна за стотици семейства. Десетки семейства са изправени пред тежкото решение, дали и как децата им да продължат да тренират. Някои от настойниците взимат бързи кредити, за да платят екипа на детето си, за да продължи да тренира.

В същото време, община Благоевград всяка година дава 400 000 лева субсидия към ОФК Пирин, а именно потпомагане на Детско юношеската школа.

Не разбираме отношението на кмета Илко Стоянов към случващото се в школата, защото именно той от 2015 година насам, неколкократно заявяваше по медиите, че децата трябва да бъдат освободени от такси и твърдеше, че това е постижимо. Тези твърдения правеше и като съветник, и като гражданин. Сега, като кмет сякаш е забравил своите собствени апели в тази посока и позволява това, част от децата на ДЮШ Пирин, да са изправени пред невъзможност да тренират.

Ето и изказванията на Илко Стоянов:

В предаването на Бнт 2 „Местно време“ от 25.03.2015 год. адв. Илко Стоянов, който тогава бе и общински съветник в ОбС-Благоевград, за пореден път изказва мотивите и идеите си, във връзка с освобождаването от такси на децата от ДЮШ на „Пирин“. Като спекулации определя тогава, съветникът Стоянов твърденията, че предложението му е популистко. Мотивите за предложението си намира за обективни, а крайната му цел за абсолютно реална и постижима. „Това е начинът да се отворят вратите на децата за спорта, техните родители вече са си платили, след като внасят данъци и такси в тази община. За мен това е една последователна и естествена стъпка , която трябва да направим, в стремежа си да надградим ДЮШ „Пирин“ и съм сигурен, че тази школа ще даде едни добри кадри, каквито през годините школата на „Пирин“ е изграждала.“, заявява тогава адв. Стоянов.

На 02 юли 2020 година, в интервю пред Агенция “Struma.com”, адв. Илко Стоянов излиза със следното предложение: “Общината незабавно да прекрати участието си в търговското дружество и да направи собствена школа.” Там Стоянов е представен като “истински радетел за развитието на местния футбол и детско-юношеската школа”.

В интервюто многократно се набляга на предложенията на Стоянов, за освобождаване на децата от такса, както и на сериозната ангажираност на адвоката към местния спорт.

Кметът на града – Илко Стоянов поставя развитието на школата, като една от основните си цели в своя мандат. Градоначалникът е дал пълен картбланш за действие на ръководството на академията в лицето на управителя на ОФК Пирин – Атанас Дафинов, с което гарантира увереност в своя избор на екип.

Какво се промени, г-н Стоянов? Защо не реализирате сега собствените си предложения? Бягането от темата навежда на съмнения, че всичко това са били голи, популистки и лицемерни изказвания, имащи други цели.

Другият сериозен проблем е, че треньорите са пред напускане, децата също - съдбата на школата е поставена на карта, а община Благоевград удобно пропуска случващо се, по необясними за всички нас причини.

Защо не поискате отчети, обяснения и обосновки от ръководството? Назначеният от Вас, Атанас Дафинов какво ви обеснява за случващото се в клуба и ДЮШ? Колко назначения на близки и роднини е направил Дафинов, и заради тях ли бавят заплатите на останалите? Кой позволи тази шуробаджанащина в Пирин?

Г-н Стоянов, дължите ни отговори, дължите ги на треньорите, дължите ги и на нашите деца, които на думи бяха ваш приоритет.

"Върха на сладоледа" е, че на позиция Главен скуат в ДЮШ на Пирин Благоевград е назначен бишият защитник на отбора Иван Бербатов, баща на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов. Голямо уважение към Бербатов старши, но да взимаш пари без да се трудиш е меко казано наглост и подигравка. Той не посещава стадионите, където тренират децата, няма как да наблюдава младите таланти от станцията на "Енергото" на Предел.

Голяма част от футболните хора в града продължават да се питат- това ли беше най- подходящият човек за този пост?

Още повече са пренебрегнати моного по – заслужили футболисти на Пирин, като Петър Михтарски, Ивайло Андонов, Йордан Боздански, Николай Петрунов, Иван Цветков, Красимир Трайков и много други именити футболисти и треньори, които са свързани не само в историята на Пирин, а и с историята на футбола в България.

Мнозина съзират топла връзка между управителя на ОФК Пирин Атанас Дафинов и Иван Бербатов, по оста Кулата - Марикостиново. А и пак по тази линия за шеф на ДЮШ беше назначен Петър Карачаров, който е от средата на тази ос и в роднински връзки с Дафинов. И пак по тази линия ПР на школата е дама близка до Карачоров. Дали петричко-санданския виалет вече властва в школата или е просто случайно стечение на обсотятелствата. По-скоро първото, но заслугата за това е най-вече на кмета Илко Стоянов, с чието благоволение беше назначен за управител никому неизвестинят в Благовеград и сред футболните среди в областиня център Атанас Дафинов.

Pirinsko.com ще следи за развитието на ДЮШ към ФК Пирин - Благоевград!

Добавени коментари

????????????? публикува:
09 Декември 2022 | 20:21
А защо не питаш Карачоров? Нали знаеш че тука няма кой да ти отговори. Другите набори по колко деца тренират. Какво целиш със този въпрос???????????????? Какъв си ТРЕНЬОР ли та си наясно колко деца тренират и дали е допустимо???????????????????
Ценкин публикува:
04 Декември 2022 | 14:59
Карачоров да каже защо U17 тренират две групи в една . 25 деца как може да тренират на изкуственото игрище на интерната на едно място. А Илко няма кво да го коментираме той си тръгва като Камбитов и няма връщане.
Чудомир публикува:
02 Декември 2022 | 16:39
Чета и се чудя, една, втора трета .....поредна тема , много недоволни. Това е ясно недоволните ще си кажат. Въпроса е къде са доволните??????????? Сигарно смятат че им се полагат привилегии по подразбиране!
ВИКТОР публикува:
02 Декември 2022 | 07:41
Е ТОВА Е КРАЯ НЕМА ДА СТАНЕ ПОВЕЧЕ КМЕТ АМ ПА ЩЕ СИ Е АДВОКАТ
А какво било публикува:
30 Ноември 2022 | 16:02
Значи драги писачу дървото е засадени отдавна и е дало златни плодове. Но не е отглеждано правилно поради некомпетентност, неглижиране, коруппираност, без отговорност и не знам още какво е изсъхнало. От вас се искаше само да изрежете гнилите клони и да се грижите добре за да почне да ражда.
Явно има проблем публикува:
30 Ноември 2022 | 14:27
Децата се държат непристойно, не за първи път според очевидци, няма кой да ги спре на терена, никой не ги спира и в социалните мрежи, търси се кусур на опонента. Колко поосто и лесно е - Излиза треньора и казва Съжаляваме адреналин и т. Н. И тн и се приключва. Няма без грешни хора. Но не _ "журналистът" излиза с декларация в която оневинява участниците и напада опонентаТова навежда на мисълта че декларацията която излеае в почивен ден след 20 часа също е с целта да оневини подобна ситуация. Ами постоянното замитане на проблеми ескалира в един момент
Камба публикува:
30 Ноември 2022 | 13:11
Всеки трябва да си подреди собствената къщичка!!! Защо гледаме в паницата на другите постоянно! Спортни имоти са трагедия особено от както назначиха този "шеф,' но това какво ни бърка,. Ако треньора си е на место ще разреши ако има проблем
Струмско публикува:
30 Ноември 2022 | 09:37
Абе тоя директор дафинов нали беше временно назначен кога се проведе конкурс за постоянно назначаване? Втора година е временен директор позор
Пената публикува:
30 Ноември 2022 | 09:24
Никой не казва нищо за интерната,там се е настанил един феодал наречен " директор" Маги нямате представа какво става вътре , Коло таланти си тръгнаха заради тормоза от възпитатели и тази жена , която си прави каквото си иска вътре,другият предател Гошев, уговаряш децата да си тръгват от Пирин. Всички работят срещу срещу това да се случват нещата нещата, жалко
Тренер публикува:
29 Ноември 2022 | 12:47
Eee момче, защо се из@@а на хубавата си визтка. За лични облаги или те поведоха старите кучета. Ето сега пак те жертват, така че стегни се и си върши работата
Камбата публикува:
29 Ноември 2022 | 10:48
ДЮШ е най чувствителна та тема в града, няма семейство което да не е свързано с школата и също почти няма семейство което да не е разочаровано. Не използвайте ДЕЦАТА за предизборни битки.
Гражданин публикува:
29 Ноември 2022 | 09:13
Започна се! Не НАМЕСВАЙТЕ Децата в тази битка. Битката е за столове - кметски, директор ски, за пари и привилегии
хичо публикува:
29 Ноември 2022 | 08:55
Кмете, кмете, а колко малко трябваше да поработиш за града и щеше да те преизберем...сега виж там какво може да гепиш и да те нема, а ние докато избираме такива приодалци, кефали и тем подобни- това ни чака
ГЕРБ Благоевград публикува:
29 Ноември 2022 | 08:41
ГЕРБ Благоевград категорично казваме че няма да подкрепим Илко Стоянов за кмет едно че няма да има шанс другото е че на този човек не може да му се вярва. Съветниците и клубовете в града сме наясно че е имало някакви срещи с Борисов но това не означава че ще го подкрепим още повече Борисов като разбере за тези простотии които прави от ден на ден ще вземе друго решение. То не беше Бачиново та плажа сега Пирин града е целия в дупки мръсен а кмета се хвали само и единствено с цветята но каква е цената. Повтарям ГЕРБ Благоевград категорично казваме че няма да подкрепим Илко Стоянов за кмет освен Емето Вълува с двата гласа.
oleg публикува:
29 Ноември 2022 | 08:02
celata roda jeni lubovnici si4ko e v 6kolata nema takava parodia na berbo ba6amu skalt abe hora usaznaite se edin ivan cvetkov da se zavarti v 6kolata i rabotata 4e tragne za taksite znaem 4e kmeto laje ama da napravim lupilnata iskam nov kmet ili kmetica da misli trezvo a ne kato ilko den za den kato ciganite i nakraq ni6o samo prazni prikazki
ива публикува:
29 Ноември 2022 | 07:37
много се искефих като прочетох какво е казвал кмета преди време за щколата е така да видат всички колко струват и в случая кмета се изложи много от това което е казвал сега нищо не направи, искал да и настоявал да отпаднат таксите а сега да тевида кмете за едното плащам на хлапетата за другото плащам в пирин питащ ли ме как се сяравям, сега разбрах защо му викат лажец,.
Ужас публикува:
28 Ноември 2022 | 23:10
Кой ги пише тия глупост, треньорите са пред напускане, мисля че биха работили и без заплати, но не от любов към клуба, децата пък заради тази любов няма да напуснат ще си чакат да изгрее слънце и за тях и така до 18-19 и после ще се чудят на къде, а бутаните и те ще отпаднат и те ще се чудят накъде. И така се затваря кръга никой не попълва отбора и продължава да се бори да не изпадне и така
Друг публикува:
28 Ноември 2022 | 22:01
Дааа имаше гръмки думи но до там, не се противопоставихте на корупционните практики а ги задълбочихте
Zapoznat публикува:
28 Ноември 2022 | 20:10
До миналата година играеха с един екип 2,3 та и 4 набора. Едните ги съблича, други ги обличат. Това ли е голямия Пирин.Да беше когато нямаше рввящу деца на татковцит, че не е играл и тате тича при господина и хоп всичко е готово. А това дето може, то ще си стой настрани. И от толко що са назначени горе побъркват децата в толко часа на тренировка, не не там и не в толко. Пълен хаус. Нямат транспорт, тичат да хващат автобуси. И при въпрос на, Г- нКарачовов той отговаря никой не ви задържа детето тук. Да, но няма да ги има много хора там, ако ги няма всички тези деца. Има много за писане няма да стигне време да ви пиша. На времето имаше футбол, но имаше желание, хъс. Сега децата имат желание, имат качества но не им се дава възможност заради тези ревящи лиглювци, и тоя е син на някой си, другия е близък на треньори и още много, много такива. Няма да ми стигне вренето
Алекс публикува:
28 Ноември 2022 | 19:06
Кафявият е патологичен лъжец.
А. Тачов публикува:
28 Ноември 2022 | 18:00
Илко какво става бе гербаджия ке отпаднат ли таксите на децата нали беше силен срещу камбитов даже пишеше на Злата исказвания ти и пишеш на телефона и Злата чете и софлираше а сега как ке оправиш работата с таксите на децата детската школа има нужда от нов шеф и нов кмет майна!
Силвия публикува:
28 Ноември 2022 | 16:10
Тоя е най-смотания кмет кийто сме имали. И да вземе да запълни дупките по улиците.
Mojeli ili публикува:
28 Ноември 2022 | 16:05
Въведете коментар...Ziko nemoje li da go slojat v shkolata ili Barbara I karachorov razbirat poveche nema takava parodiq
Граховски публикува:
28 Ноември 2022 | 15:51
Илко неможе навсякъде да изгрее не е слънце стига го нападате човека си е пич дадеми да чиста интерната доволно ###
ИТН публикува:
28 Ноември 2022 | 11:33
Атанас Дафинов не е назначен да помага на школата.Това е солташака на Илко отговаря за постове във феисбук и по групите да възхваляват кмета и колко е велик.Пуска на стадиона без билети само приближени на Илко и компания.Парите се делят и се заделят за изборите догодина.Това е черната каса на Илко Стоянов.Този господин играе и комар и черното тото му е специалитет.ВЪН ОТ пИРИН НА ТАКИВА ИЗМИСЛЕНИ ГЕРОИ
Мишо публикува:
28 Ноември 2022 | 09:49
Не го е срам, с децата да се подиграва. Иначе, на Илко, всичко му е само на думи. Скоро да приключва и да се маха.
a sa de публикува:
28 Ноември 2022 | 09:01
ilko prekluchi sa prokuraturata podhvashta savetnicite vnesli predlojenieto za glasuvane za 17 miliona zaem
до пиринско публикува:
28 Ноември 2022 | 08:58
пиринско проверете спортни имоти да видите за какъв цирк става вапрос треньори съдии са назначени на работа кои чистач кой метач страшно е. проверете другите школи орлета хлапета дали плащат наем на терените дето тренират и там върват таксите. Изгониха дест човека от спортни имоти. изгони ха Марчин от интерната са требеше да се пенсионира човеко дал си живота за спорта а бе това нещастници.
Илко изложи се с Пирин тотално публикува:
28 Ноември 2022 | 08:52
Само да кажа преди време Камбитов задели от общината 100 бона и облече всички и първия отбор и децата а сега пара има заплати нема. 12 групи по 30 деца са 360 деца по 50 лева 18 000 лева какво правим. На Дафинов приятелката събира таксите на Карачоров жена му и тя е там на работа имат си некаква рода нема лошо ама нещо прекалиха май май. И се пари нема е къде са парите от таксите къде са за заплати на семействата дето работат в школата. И на какви заплати а не треньорите да взимат едни мижави 1500 лева.
Септември Симитли публикува:
28 Ноември 2022 | 08:44
ееее край търсете кмет на джумаята тоя се е цапал и по ушите при нас нема проблеми защото поли рита по шланците. давайте заплати бе нали събирате такси.
фенът публикува:
28 Ноември 2022 | 08:37
Пълен срам, шуробаджанащина навсякъде, парите се крадат, извиват ръцете на родителите, терени няма (затова плащаме допълнително да тренираме на частни терени), екипировка 400 лв- за нищо не става. Поръчваш- идва друго, 40 лв. за брандиране- 70% от екипа-небрандиран. Парите събрани юни, шубите пристигнаха миналата седмица. Такава анархия няма. Никой не знае какво прави.Не можеш да си платиш таксата дори по банков път, макар, че издават фактура на всяко дете- защо!!!!Да си взимаш половин ден отпуск, да паркираш по центъра, да идеш да платиш такса и да е заключено-лелката вътре все я няма. Тренировките на децата в 15.00 часа, когато няма кой да ги закара до терена, когато не смогват с домашните и имат проблеми с учителите- това ли е професионален клу
Вили публикува:
28 Ноември 2022 | 08:35
Ако изгубиш Пирин, губиш изборите. Тъпак
Атанаска публикува:
28 Ноември 2022 | 08:29
действително неизнемогваме децата каквото видят ново и те го искат бутонки екипи
мишев публикува:
28 Ноември 2022 | 08:04
лелелеле кой ми сра у гащите е нема таков резил па бербата скаут а колко заплата взима сигутно 4 или 5 бона

Добавете Вашия коментар

TOP