Скандали, уволнения и нови назначения разтресоха Горските стопанства в Югозапада, евродепутатът А. Адемов: "Ще сезираме премиера Бойко Борисов”

24 Август 2017 | 18:35
8 коментара
Политика

Назначението на инж. Денис Шенгов за директор на Горското стопанство в Гърмен разбуни духовете на хората там.

Рокадата бе повече от неочаквана, както за служителите, така и за местните в Гърменско, които веднага заподозряха политически нотки в смяната.

Както вече информирахме, преди няколко дни, инж. Денис Шенгов застана начело на ръководния пост на мястото на инж. Марко Запрев.

И до днес запознати обаче твърдят , че мотивите за смяната на бившия директор остават неясни.

„Не може, не се прави така. Разбрахме от пресата, че в горското стопанство в Гърмен има нов директор. Вечерта се прибрахме от работа, оставяйки Марко Запрев като шеф, на сутринта, когато дойдохме отново на работа разбрахме, че имаме нов директор. Никой нищо нито ни обясни, нито ни каза”. Това коментира пред медията ни служител от горското стопанство в Гърмен, който по разбираеми причини пожела анонимност.

Недоволство от възкачването на поста като директор на ДГС Гърмен изрази и евродепутатът Асим Адемов, който гневно изригна във фейсбук с думите: "Огромната част от ГЕРБ – Гърмен не стои зад това назначение и едва ли ще се примирят. Ще информирам, където трябва!” – написа на стената си той.

Пред репортер на Pirirnsko.com Асим Адемов коментира създалата се ситуация от напрежение така:

„ Въпросът е, че когато на власт беше правителството на Пламен Орешарски през 2013 година същия този господин Денис Шенгов, който бе и по това време на поста за една седмица уволни и смени 10 души от работа. И забележете, само защото са членове на ГЕРБ. Тогава бяха тръгнали тотално да ни мачкат. Д. Шенгов караше служителите да му носят списъци с имена, егенета и лични данни за всеки, който ще участва изборите през 2014. После, той бе уволнен от второто правителство на Бойко Борисов с мотива за корупционни практики. Сега изведнъж този същия човек го връщат на пост, кой го връща, не знам вече и аз не мие ясно. И тук логично възниква въпроса, как така този човек, който е създал толкова главоболия на ГЕРБ изведнъж ще се върне на бял кон в горското? Недоволството на хората е масово. Ще сезираме Бойко Борисов по въпроса, това няма да остане така”, гневно заключи Асим Адемов.

Факт е, че скандали, уволнения и нови назначения освен Горското в Гърмен тресат и останалите стопанства в Югозапада.

Сигурни източници на медията ни дори довериха, че до дни се очаква да падне главата като началник и на шефа на Горското в Петрич инж. Ковачев.

Очаква се той да бъде заменен от инж. Комитов.

Само преди 10 дни директорът на „Югозападно държавно предприятие” ДП - гр. Благоевград инж. Дамян Дамянов направи мащабни кадрови реформи в ДГС- Дупница, Кресна, Якоруда и Елешница.

Директорът на„ДГС Елешница” инж. Иван Дивизиев оглавява съседното териториално поделение на Югозападното държавно предприятие в Якоруда.

Той смени на поста инж. Васил Стамберов, който поема управлението на „ДГС Дупница”. Стопанството в Елешница пък се поверява на инж. Димитър Терзиев, който допреди управляваше „ДГС Кресна”.

Васил Стамберов, който досега бе шеф на ДГС – Якоруда е новият шеф на Горското в Дупница. Той зае мястото на Иван Панталеев, който в края на миналата седмица оглави ДГС – Кресна.

 

 

 

Добавени коментари

Bez ime публикува:
25 Август 2017 | 11:41
Vie vsihki mai ne jiveete v balgaria i ademov mn se rephi no kraia idva i za gerb ta togava neznam toi ot koia partia trebva da stane he pak daee na vidno miasto
8778 публикува:
25 Август 2017 | 11:07
А БЕ Г-Н АДЕМОВ,ЗАЩО НЕ СЕ МАХАТ "ДИРЕКТОРИТЕ" НАЗНАЧЕНИ ОТ ДПС ПО ТОЧНО ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БСП И ДПС.АЗ МОГА ДА ГИ ИЗБРОЯ:бЕЛИЦА,САТОВЧА,СТРУМЯНИ И Т.Н.ЗАЩО СМЕНИХА ПОЮКОВ,А КОМУНИСЧЕТО В Б-ЦА ОСТАНА,ЗАЩО В Е-ЦА ГО ПРЕМЕСТИХА И Т.Н.ТАМ ДЕТО КРАДЪТ ЗА ЖАЛОСТ РЪКОВОДСТВОТО НА ГЕРБ ГИ ПРИКРИВА у с п е х !
karaman публикува:
25 Август 2017 | 10:31
levenovia pisa jalbi protiv 4ilev za6toto be6e xvanat s 200 kobika nezakona darvesina i prekratixa dogovvora na 4ilev za6toto si gleda rabotata kakto trebva i tova napi6ete vie ot pirinsko i za damianov pi6ete 4e e agent na darjavna sigornost zatova e teka po vsi4ki gorski stopanstva
bcvbcb публикува:
24 Август 2017 | 21:56
А за управлението на ДГС-Разлог какво? Инж. Здравко Чилев заслужава да бъде върнат на поста, той работеше за служителите си , а не за себе си. На практика какво се получава, от години се говори за корупционни схеми в ДГС - Елешница и ДГС-Белица, но директорът на ДГС-Елешница е преместен в друго стопанство, а инж. Чилев е с прекратен договор за управление. Инж. Дамянов, мисля си, а и не само аз, че отношението и критериите за "наказания" трябва да бъдат едни и същи за всички директори, иначе не може да претендирате, че в управлението на ЮЗДП има прозрачност и не кадрува "шуробаджанащината".... Надявам се думите ми да достигнат до Вас и да бъдат чути!
a bravo публикува:
24 Август 2017 | 19:53
vili magurev mesti peshkite v uguzapadnoto gorsko ne razbrahte li a brat mu e ku4kata desnata ryka na kambitov
няма помощ публикува:
24 Август 2017 | 19:50
от севеклиева не чакайте да помогне тя е ниска топка цветанов и е казал да кротува иначе вкъщи а са си работи дръвца с лидера на герб белица иван стойчев проверете да видите как действат по симитлийско и благоевградско там си е на клончето и ного и пука за недоволните от герб
Анонимен публикува:
24 Август 2017 | 19:16
Ееее, г-н Адемов! Ако беше само този Шенгов- с мед да го намажем. Колко други мачкаха, унижаваха, уволняваха, пребиваха членове на ГЕРБ , а сега....... Хора, които се извозваха организирано на контра протестите в подкрепа на правителството на Орешарски и се изказваха по телевизията сега са "привърженици" на ГЕРБ!!!! Докога ли???
ГЕРБ или ДПС публикува:
24 Август 2017 | 19:09
Проблема е че областния координатор на ГЕРБ Даниела Савеклиева вдига рамене и казва незнам нищо е как така нали сме на власт или ДПС командва какво става кой е премиер Борисов или Доган немога да разбера. Освен това има една женичка в ЮЗДП на която Дамянов се доверява а тя взима рушвети здраво и кадрува на дребно но постига цели те си.

Добавете Вашия коментар

TOP