Скандали тресат БДЦ заради партия Лидер на Христо Ковачки

14 Май 2015 | 21:50
1 коментара
Политика
Скандали тресат БДЦ заради партия Лидер на Христо Ковачки

Коалицията Български демократичен център се взриви от нов скандал. Всички партии, които са в нея, настояват името на структурата в парламента да бъде променено, научи БЛИЦ от депутати от парламентарната група. Причината е, че партията на Христо Ковачки ЛИДЕР преди месеци промени името си и се преучреди като Български демократичен център. Това име обаче носи парламентарната група, която се озова в 43 Народно събрание с името на партията на Николай Бареков „България без цензура“.

В последствие четирима от депутатите на Бареков напуснаха партията му, а лидерът им заяви, че се отказва от тях. Парламентарната група се кръсти „Български демократичен център“, а след това партията на Ковачки си присвои името ѝ.

Така излиза, че другите членове на коалицията като Земеделски народен съюз, „Гергьовден“, „Партия на българските жени“, както и новата партия, която се кани да основе Светлин Танчев заедно с още двама от бившите членове на партията на Бареков и тя също ще е част от БДЦ. Инициативата на Танчев е нажежила значително напрежението между бившите лидерци и групичката около него.

Депутатите от другите партии в БДЦ обаче се възмущават, че така техните политически сили се обезличават и че едва ли не са смятани от всички за членове на партията на Ковачки. Затова лидерите им настояват парламентарната група да се прекръсти.

Ако това стане, случаят ще е безпрецедентен, тъй като тази парламентарна група ще смени името си два пъти за по-малко от година. Депутатите в групата обаче ще правят всичко възможно тя да не се разпадне, защото това ще ги лиши не само от стая в парламента, но и от много привилегии на всички предстоящи избори.

Ива НИКОЛОВА, БЛИЦ

Добавени коментари

запозната публикува:
14 Май 2015 | 22:04
тази партия е приключила тая гнусна схема на ковачки и петров вече нема да върви

Добавете Вашия коментар

TOP