Скандал! Учителка от 8-о училище „Арсени Костенцев“ в Благоевград кара децата в час да си залепят устата с тиксо, за да мълчат

30 Юни 2023 | 14:58
13 коментара
Общество
Благоевград
Скандал! Учителка от 8-о училище  Арсени Костенцев  в Благоевград кара децата в час да си залепят устата с тиксо, за да мълчат

„Преди няколко дни бях много изненадана, когато детето ми съобщи за шокираща случка в час по български език. Госпожа Колева изглежда не е могла да се справи с дисциплината в клас и накарала петокласниците да си залепят устата с тиксо.”

За този авангарден метод за въдворяване на тишина в час сигнализират родители до в. „Струма“. Те питат какво е направил директорът на учебното заведение и предлагат на учителката също да бъде залепена устата.

Грозната случка се разиграла в 8-о училище „Арсени Костенцев“ в Благоевград.

Директорът на учебното заведение Сергей Биров е потвърдил случая и го е определил като „неприемлив и недопустим“. Според него е установено дисциплинарно произшествие и на учителката е наложена санкция. До него не са постъпвали писмени жалби по случая, но е получил устни оплаквания от страна на родители. От преподавателката Миглена Колева са изискани писмени обяснения,

от които става ясно, че всъщност тя предложила на децата под формата на игра да си сложат тиксо на устата.

„Може и да става дума за дидактическа игра, но подобни методи са неприемливи и не са разписани нито в нормативните документи, нито в училищния правилник за вътрешния трудов ред“, обяснява директорът на школото.

„Ако ученици не спазват установения ред, правила и дисциплина и възпрепятстват работата на преподавателите, то се намесва педагогически съветник, а ако той отсъства се търси намесата на зам.-директора или директора“, обяснява правилата Сергей Биров.

„Провинилият се ученик се поема за съответния час от педагогическия съветник, а след това се информират родителите и при необходимост се викат в училище.“

В случая обаче учителката не е действала по разписаните правила, а е въвела свои собствени прийоми и методи, като за нарушението ѝ е наложено наказание „забележка“. Той уточнява, че до момента не са констатирани пропуски в работата на провилата се учителка, срещу нея няма жалби и оплаквания и отдаде неприятната случка на младата ѝ възраст и на еуфорията покрай завършването на учебната година.

Добавени коментари

Албена Алексиева публикува:
03 Юли 2023 | 05:43
Подкрепям учителя. А дали родителите, след като са получили желаното удовлетворение, са поговорили с децата си за дисциплината им?
Ричи публикува:
02 Юли 2023 | 18:25
Ами какво да кажа те днешните ученици не са да им залепиш устите, а направо да им сереш в тях.
Мишо публикува:
02 Юли 2023 | 18:23
....
Ученик публикува:
02 Юли 2023 | 13:12
Г-жа Колева е и мой учител, но преподава само на 5 клас. В нашия клас не е ставало нищо подобно. Г-жа Колева е добър и образован учител, който се държи мило и цивилизовано с учениците.
В. C. публикува:
01 Юли 2023 | 23:35
Не разбирам защо родителите са се обърнали първо към медиите, а не към учителката и към директора. Това говори първо за нивото на родителите, а след това и за възпитанието на децата/учениците. Конфликтите не се решават чрез злорадство в медиите, а целенасочени и конструктивни разговори с учителите. При такива родители не ме учудва липсващата дисциплина на днешните ученици!
До инспектората публикува:
01 Юли 2023 | 20:13
Със сигурност там има много проблеми с учителите и затова второто ни дете ще учи в 11-то училище. Явно от инспектората нямат време!
До инспектората публикува:
01 Юли 2023 | 20:12
Със сигурност там и а много проблеми с учителите и затова второто ни дете ще учи в 11-то училище.
Майка публикува:
01 Юли 2023 | 17:42
Не е лесно да се работи в такава среда,поварвайте ми,децата нямат уважение към институцията !
Родител публикува:
01 Юли 2023 | 17:40
Твърдо съм на страната на учителя! Децата вече са много нахални и невъзпитани ,както и родителите.Твърде много права им се дадоха !!!
феникс публикува:
01 Юли 2023 | 10:00
Пак и давайте големи заплати... Децата са страшно невъзпитани, НО учителите са СТРАШНО ЗЛЕ-такива са 90%.. Функционално неграмотни ученици Учители ЗАПЛАТАДЖИИ.. Да не говорим за психоложката в 8..тя е за психолог горката.. Това училище е пародия на такова.
Експерт публикува:
30 Юни 2023 | 23:18
Директорът си взе голяма беля на главата с тази неграмотна "учителка". И Биров да не се прави на ощипана мома, защотознеа всичките ѝ издънки. Само не знам как ще се отърве от нея, след като веднаха я назначи на постоянен договор! Да му е честиттааааа!
Мама публикува:
30 Юни 2023 | 23:16
И в Банско има такава луда,казва се Нина Касапинова.Обижда и мачка децата психически по най-отвратителния начин.Години наред разплаква деца и родители.Така е ,като няма общество,жалко за децата.
Асен публикува:
30 Юни 2023 | 16:06
Научете се да пишете, имате много правописни и други грешки, само насока ви давам. Открийте разликите в българския писмен език и във вашата новинка. Скоро идваме и в Струмско, с булдозери.

Добавете Вашия коментар

TOP