Скандал! Съветник от БСП заплашвал комшийка, тя пусна жалба до Общински съвет

09 Април 2021 | 10:31
4 коментара
Общество

Благоевградчанка, която живее в София, обвини общинския съветник от БСП Благоевград Иван Станчев във вербални заплахи и създаване на силен емоционален стрес на нея и болните й родители, пише струма

Величка Николова вече е депозирала жалба в полицията и местния ОбС, откъдето търси съдействие за озаптяване на  38-годишния народен избраник.

Сблъсъкът между двамата  станал по комшийска линия – заради колата на жалбоподателката.

Публикуваме жалбата на Николова със съкращения:

„Когато посещавам моите родители в жк. „Еленово“, бл. 87, паркирам на паркинг непосредствено на гърба на блока, тъй като пред входа има само тротоар и градинка. Това е единственото място, където мога да го направя.

От седмица на паркинга и прилежащото пътно платно се появиха момчета, които тренират футбол и нанасят с топката силни удари по паркираните автомобили.

Няколко човека молихме момчетата да се преместят да ритат в двора на някое училище или на зелена площ и да не играят на пътното платно между автомобилите, което е опасно. Никой не ни чу.

След като от прозореца на апартамента си видях два удара, нанесени върху колата ми, слязох и отново ги помолих да спрат да играят на пътното платно. Отсреща получих само подигравки от типа „Нищо не можеш да ни направиш“, „Отивай си в София“, „Махай се оттук, това не ти е паркинг“ и др. Имам нанесена щета от топка върху калника на автомобила, и смятам да приложа таза жалба при предяваване на иск към застрахователя.

Подадох 3 сигнала на тел. 112. Веднъж дойде патрулка, но ми обясниха, че само Детска педагогическа стая има право да работи с деца, затова полицаите само предупредиха момчетата да не играят там, защото минават коли. Посъветваха ме да депозирам писмена жалба до Второ ПУ, направих го, но и това не спря момчетата.

На 6 април около 20.30 часа, след пореден удар върху колата ми, слязох и взех топката. Едно малко момче, което се оказа неин собственик, се разплака. Обясних му, че ще му я върна, ако се преместят да ритат на съседна зелена площ, и в този момент се появи татко му Иван Станчев. Бащата, който изглежда беше ползвал някакъв опиат или алкохол, започна с викове да ме заплашва: “Давам ти срок до утре да си разкараши колата оттук и да не пречиш на децата да си играят, защото ако утре видя тази кола тук, ще се обадя на ЕДНИ хора и те ще ти я преместят“. Бащата скъсяваше дистанцията и се уплаших, че ще ме удари. Вкъщи се обадих на 112 да изпратят патрул, за да поговорят с общинския съветник Иван Станчев, но ми бе отказано със съвет да ида в полицията“.

След 30 минути слязох, за да си преместя колата в центъра на града на платен паркинг , за да не нощува тя до дома на родителите ми, в който и аз съм израснала. В този момент се появи отново бащата, заедно с още 20 момчета застана зад колата ми, за да не мога да изляза, и продължи да ми разяснява, че нямам право да паркирам тук, понеже по кадастър това не било паркинг, и да не ме е видял повече да паркирам там. Тогава и спомена, че работи в Община Благоевград. „

Според В. Николова тя и родителите й прекарали нощта силно стресирани от агресията на съветника и заплахите му.

„Това е човек, който може да бъде пример за ксенофоб, затова че автомобилът ми е със софийска регистрация и понеже не ме е виждал до момента пред блока. Това е човек, проявяващ дескриминация, неуважение и агресия към женския пол, тъй като, ако автомобилът ми се управляваше от мъж, едва ли щеше да го плаши с ЕДНИ хора“, смята Николова.

Към жалбата си дамата е приложила и карта на района с номерата на блоковете и точното място, където тя и съседите й паркират.

„Реагирах като родител, но не съм я заплашвал с никакви хора, опроверга вчера обвиненията й Станчев.  Когато е взела топката на детето ми, която аз съм му купил, то дойде да ми се оплаче и трепереше като лист. Друг комшия слезе и каза, че е взела топката и на неговото дете и не я е върнала. Да, децата играят на улицата, но на тяхната възраст и аз там си играех. Друг е въпросът, че точно до блока на тази госпожа има паркинг, където паркират повече от съседите й, но тя си е харесала това място, за да може да си гледа колата от прозореца.  Общо десетина коли спират там, но децата пречат само и единствено на нея.

TOP