Скандал! Разследват в Италия схеми свързани с бившия кмет на Банско Георги Икономов

15 Март 2022 | 13:20
12 коментара
Общество
Скандал! Разследват в Италия схеми свързани с бившия кмет на Банско Георги Икономов

Миналата седмица европейската прокуратура съобщи, че под нейния надзор днес са били задържани 10 души в България, Италия и Германия по подозрение за измами с ДДС.

В съобщение на прокуратурата се добавя, че задържаните са участвали в организирана престъпна група за данъчни злоупотреби с препродажба и отдаване по наем на имоти в различни страни от ЕС. Те извършвали действия, довели до загуба за бюджета на около 13 милиона евро. Отбелязва се, че основната част на престъпната схема е била развивана от извършители в Германия и Италия. В съобщението не се уточнява ролята на задържаните в нашата страна.

Чрез фирми в България компании от Апенините укрили от данъчните власти над 100 милиона евро. Собствениците на всички фирми били на преклонна възраст.

Слуховете носят, че въпреки сканадлните разкрития и следствия от управлението му Икономов пак се гласи за кмет!

Именно напредналата възраст на управителите на въпросните фирми привлякла вниманието на данъчната полиция, съобщават италианските медии Кориере дела сера и агенция Кронос. На прицела на полицията са седем компании, които се занимавали с търговия с домакински електроуреди и дрехи, имоти посочва bTV. Една от тези компании има контрагент в град Банско. Фирмите първоначално били регистрирани в Италия на името на нищо неподозиращи пенсионери над 80-годишна възраст. Малко преди да представят данъчни декларации, седалищата им били прехвърляни в България, като по този начин било избягвано плащането в Италия на данъци и на ДДС. Едно от въпросните седалища се намира в курортният ни град в Банско, на адрес на сградиза продажба на апартаменти…Една от тези сгради е собственост на особено близък бизнесмен на бившият кмет на града – Георги Икономов, разбра ТопПреса от разследващите органи.

Разледването започнало преди четири месеца в италианския град Чепрано, където по информация на жители на град Банско Икономов имал имот на името на поставено лице. По нетовърдена информация фирмата, която се проверява от българска страна е свързана с близки до икономов – Д.Даутов, който бил собественик на имотите на чийто адреси се водели фирмите обект на това разследване. Въпрос на воля и малко повече труд е да се хване топлакат връзка Икономов – Даутов, смятат запознатите от Банско. По голямата воля трябва да бъде от българска страна…

Следва продължение…

Добавени коментари

Буден публикува:
16 Март 2022 | 09:54
община банско има нов кмет и това е сашка въчкова. заместник кметове са костадин дурчов и владо колчагов
Банско публикува:
16 Март 2022 | 07:27
Саше, докато стоеше сам при мама и тате това ли измисли само да поръчаш? Що не си намериш работа да бъдеш полезен малко?
До Топ преса публикува:
15 Март 2022 | 23:38
Схема за данъчни измами в Италия с българско участие btvnovinite.bg 07:54 ч. 12.07.2013 г. Статия публикувана преди 9 години в сайта на bTV и в нея никъде не се споменава нито Банско , нито Икономов ! Поръчкови и жалки сте !
"Топ преса" публикува:
15 Март 2022 | 21:01
Добре че се намери някой сараош да ни плати,за да пишем някоя гнусотия,та да се покажем и ние.Преди получавахме поръчки да "украсяваме" Краваров.Той се скри /Бог да го прости/-сега пък ще заръфаме кумецът му.Не,че няма трески за дялане,ама ей така-нещо да пишем.Ама били глупости-голяма работа!
баненски публикува:
15 Март 2022 | 18:57
Въчкова е най яката мадама !
Хах публикува:
15 Март 2022 | 17:46
Ебахти тъпата статия тия от топ преса са баш идиоти царабар с бриндо
Запознат публикува:
15 Март 2022 | 17:01
община банско има нов кмет и това е сашка въчкова. заместник кметове са костадин дурчов и владо колчагов
Бего публикува:
15 Март 2022 | 16:33
Икономовия добре прехвърляш коментарите в друга посока! Браво!
Банскалия публикува:
15 Март 2022 | 16:25
Мацурев кога е бил фактор,та го споменавате?Ване Джипсо командва клетата ни Община,колкото и да го е яд вечно пияният Колчагов.
До Владо публикува:
15 Март 2022 | 15:10
Прави си! По добре Кадев и шефовете му братята и Мацурев да ни дерат кожите!
Владо публикува:
15 Март 2022 | 14:45
Защо все още ни занимавате с Икономов? Проблема му на него е, че е гад и долен човек! Такива като него не трябва да се допускат до управление и власт! Само мизерии правеше на хората!
Горд Гербер публикува:
15 Март 2022 | 14:26
Слухове много...

Добавете Вашия коментар

TOP