Сираков се закле във внучките си за Ивков и спонсора

10 Април 2023 | 08:55
0 коментара
Спорт
България
Сираков се закле във внучките си за Ивков и спонсора

Аз по-тежка нощ не съм имал до момента сигурно, заяви мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков пред БНТ по повод напускането на Станимир Стоилов, който освободи треньорския пост вчера. Сираков обаче загатна, без да дава подробности, че предстоят "много сериозни неща" във връзка с обещанието му да спаси Левски.

На въпрос кой ще застане на треньорския пост след Стоилов той каза: "Не съм водил разговори с нито един друг треньор. Кой ще е треньор - ще го мислим, днеска, утре".

"Според мен и в момента не изглежда Левски като разграден двор. Това, че се случи този изключително голям проблем, аз по-тежка нощ не съм имал до момента сигурно.

Изключително съжалявам за решението на Мъри. Стигна се до тази ситуация, той изложи своята гледна точка, аз ще кажа моята", продължи Сираков.

"Той знае преди 2 месеца, че съм му казал, че Иво Ивков е приключил за мен - първо от човешка гледна точка и второ като изпълнителен директор в Левски. Решението да не го уволня още тогава беше лично мое и бе взето в името на Левски.

До всичко това се стигна заради крайно неуважителното му отношение към мен, към генералния спонсор. Ивков е една  некомуникативна личност, която отблъсква много хора и в клуба, и извън него.

Най-малкото гледа в различна посока от моята, а и освен това излъга пред медиите, че не е бил поканен на срещата в НАП, което не отговаря на истината.

Решението (за уволнението на Ивков) е взето под натиск? Той (Стоилов) каза че много добре ме познава и след като ме познава много добре, аз 2 дни се опитах да го убедя, че на Иво Ивков големите му проблеми са с мен, а не със спонсора.

Кълна се във внучките ми, че генералният спонсор не е искал от мен през последните 6 месеца да уволня Иво Ивков", продължи Сираков.

По думите му атаката срещу генералния спонсор е "активно мероприятие на организираните привърженици": "В момента има идея сред организираните фенове да накарат г-н Мило Борисов и спонсорът да се оттеглят от клуба, да остана аз сам и да им депозирам акциите впоследствие. Това обаче никога няма да се случи, защото по този начин бих предал цялата "синя" общност.

Аз не се плаша от тези момчета - с бомбите, този филм съм го гледал. Очакваме сега свастики, за да са по-големи глобите. 

Клубът е изцяло зависим финансово от спонсора, да", изтъкна още Сираков, като припомни, че договорът с генералния спонсор е за 5 години срещу 20 милиона лева.

"Ще ви кажа само някои цифри: генералният спонсор е отпуснал милион и 900 000 лева на клуба, фактурирал е 750 000 лева, които никога не е поискал. Да, има вероятност след време да си ги поиска, макар че г-н Борисов и пред мен, и пред Мъри, и пред Ивков е заявявал, че никога няма да си ги поиска. Нямаме дадени пари назаем от спонсора. Генералният спонсор винаги е отпускал напред средства по договорите - защото са договори. Например имаме договори, по които са платени сега пари на Левски до юни.

Само една предистория ще кажа - една година търсихме генерален спонсор, най-голямата сума, която ни беше предложена, бе за 5-годишен договор за 5 милиона лева, по милион на година. 

Със сегашния генерален спонсор сме подписали за 5 г. за 20 милиона лева, до момента те са отпуснали на клуба над 9 милиона лева, вие си правете сметка за година и половина", отбеляза Сираков, като добави, че клубът е изцяло зависим финансово от спонсора си. "Цял живот ще бъда благодарен на тези хора, да знаете!", подчерта Наско.

"Три дни разговарях с него (Стоилов) в опит да го задържа, но просто едно от неговите условия беше неизпълнимо. Уверих го и по време на Общото събрание, че Иво Ивков ще остане на работа в клуба, макар и на друг пост, но това не бе достатъчно.

Когато гледам как хората от сдружението ("Левски за левскарите") се хвърлят да спасяват Иво Ивков сега, честно казано съжалявам, че не съм го уволнил още преди една година.

Готов съм на всичко, за да задържа Станимир Стоилов с изключение на това Ивайло Ивков да бъде изпълнителен директор. Той може да бъде шеф на правния отдел и нищо повече.

Стоилов не е затворена страница. Все още нямам вариант за негов заместник, но ще го измислим. Признавам си, че вчера дори до пресконференцията вярвах, че има шанс Мъри да размисли. Това е възможно най-дълбоката рана за Левски, тъй като Стоилов е емблематичен треньор, но ще трябва да се справим и без него. Не съм водил преговори с нито един треньор", заяви Наско Сираков.

"Винаги съм готов да направя така, че Мъри да работи на "Герена". Когато говориш обаче, трябва да си много добре запознат с материята.

Той каза, че клубът е бил на печалба през миналата година, а в действителност той е на финансова загуба. Ако в действителност печелехме, от НАП щяха да ни запорират веднага, защото не си плащаме задълженията. Клубът е на финансова загуба от 1 млн. лева през миналата година", допълни собственикът на "сините".

Сираков разкри и кога се е стигнало до разрива между самия него и Ивайло Ивков.

"Състоянието на Левски е много по-добро отколкото преди година и половина. Иво Ивков на практика не е уволнен, така че той ще продължи да си изпълнява задълженията, докато не бъде отписан от поста изпълнителен директор.

Ивков знае защо се стигна дотук - заради неговото изключително арогантно и невъзпитано отношение към мен. Мъри е бил свидетел на всичко това.

Ние уж се разбрахме и Ивко дойде лично да ми се извини, но ден по-късно даде пресконференция, на която отново се обърна срещу мен. С такива хора просто не мога да работя. Ако е бил пък толкова недоволен от генералния спонсор, Ивков можеше да прекрати прословутия договор само с един негов подпис. В договора за управление няма никакви неустойки", категоричен бе мажоритарният собственик на "сините".

"Левски е най-белият клуб в България, в Левски няма черни пари, всяка една стотинка минава по банков път, всеки един лев феновете може да са спокойни, че се осчетоводява и се знае къде отива", посочи Сираков.

Накрая Наско Сираков за пореден път припомни обещанието си, че няма да си тръгне от Левски, докато клубът не бъде спасен и намекна, че се подготвят "доста сериозни неща" в тази насока, но без да разкрива какви точно.

"Аз съм обещал, че ще спася Левски и това неминуемо ще се случи много скоро. Как точно? Ще разберете скоро. Подготвяме доста сериозни неща", завърши Наско Сираков. МАЧ Телеграф

Добавете Вашия коментар

TOP