Синът на Росен Жъчката - Асен е новият собственик на култовото благоевградско заведение „Куклите“ в квартал „Вароша“

18 Ноември 2022 | 07:15
8 коментара
Бизнес
Синът на Росен Жъчката - Асен е новият собственик на култовото благоевградско заведение  Куклите  в квартал  Вароша

Синът на Росен Йорданов-Жъчката – Асен е новият собственик на част от култовото навремето благоевградско заведение „Куклите“ в квартал „Вароша“.

Асен Йорданов е депозирал искане да купи и общинския дял от сградата. Той взе половината от двуетажната сграда на публична продан от частен съдебен изпълнител, след като предишните деветима собственици – бившият СДС депутат Илиян Попов, братовчедите му Анна Реджева и Емил Бучински, собственик на складовете на едро в Благоевград, Емилия Бучинска, Кирил Бучински, Стефка Бучинска, Ивайло Бучински, Надежда Попова и Невена Павлова, не се разбраха как да я стопанисват.

124 320 лв. бе началната тръжна цена на имота с площ 43 кв.м, придобит от Асен Йорданов за 254 820 лв. Постройката е заснета като две сгради с площ, съответно 43 кв.м и 48 кв.м, като втората е общинска собственост, но конструктивно и функционално къщата е една с един вход, една ел. и ВиК инсталация.

Новият стопанин на частния дял е поискал от местния парламент прекратяване на съсобствеността, като е декларирал желание да изкупи и общинската част, чието РЗП е 98 кв.м, заедно със земята – 103 кв.м.

Оценката на общинския имот е 159 400 лв. без ДДС, решението се очаква да се вземе на предстоящата сесия на ОбС в края на октомври.

Сега надеждата е, че при финализиране на сделката с общината новият собственик ще реновира сградата и ще върне славата на емблематичния някога имот.

Ресторант „Куклите“ не работи от години, преди да хлопне кепенци, дълго време го стопанисва известният местен ресторантьор Георги Грънчаров-Джорджо. В последните години имотът е напълно запуснат, тъне в мръсотия, входната врата зее, а в помещенията, в които част от оборудването стои, има купища празни опаковки от пица за вкъщи и бутилки.

 

Добавени коментари

Манчо публикува:
20 Ноември 2022 | 19:08
Същият ли ,жъчка Който изсече,Благоевградската гора.
6 kUTII CIGARI публикува:
20 Ноември 2022 | 00:25
ZAVISTA SI E NA PARVO MQSTO KAKVO E VINOVNO TOVA MOM4E ASEN TA TOVA BILO ONOVA BILO PLU AITE PO TEQ DETO MU VZIMAT PARITE TOI KAKVA VINA IMA EI KE SE PUKNEM OT ZAVIST I OT ZLOBA
мистерията публикува:
19 Ноември 2022 | 07:15
ще дойде време всичко ще им вземат златев вече прави ресто идва по реда руснака нема да им пусне аванта а па банките хич
марков публикува:
18 Ноември 2022 | 09:35
сега подкрепят илко стоянов за кмет разбрали са се тасков да остане председател и да гласуват каквото трябва
Gocho публикува:
18 Ноември 2022 | 09:20
Idva vidov den
Опс публикува:
18 Ноември 2022 | 08:20
Ами нема да ги искат - боклуци хора. Ама фриковците и Петрунов го оправиха с бутилката в главата и готово
дани публикува:
18 Ноември 2022 | 08:09
Асене вземи си на работа Юли изгонихте го от базата реванширай се рода сте си а не да обикаля в чужбина
слава без приятели публикува:
18 Ноември 2022 | 07:47
купуват ама като не ги искат хората кой ще ходи в тези заведения на скарата нема кой да те напсува в трезор кога има готвачка кога нема там за тех си готват на станцията на бодрост само персонало е да ти еба и парите и славата саможивляци в града никой ги неиска мразат ги до девето колено

Добавете Вашия коментар

TOP