Синята зона в Благоевград се разширява

26 Февруари 2023 | 15:56
5 коментара
Общество
Синята зона в Благоевград се разширява

Общинското дружество "Паркинги и гаражи" иска разширяване на Синята зона в Благоевград. Въвежда се и платено паркиране на запустелия терен край бившия Завод за механични конструкции, а също така и в болницата, където преди 6 години протестиращи медици премахнаха бариерата, подкрепени от директора Огнян Митев.

Промените са фиксирани в Общинската наредба за реда и условията за престой и паркиране на превозни средства. Преди да се гласуват в ОбС, трябва задължително да има обществено обсъждане.

Сега дружеството, управлявано от бившия съветник от ДПС, Ивайло Червилов, се мотивира, че безразборното паркиране в болничния двор създава големи затруднения за придвижване на линейки по алеите до сградите на различните отделения и вариантът да се реши този проблем е отново да се въведе контролиран достъп в зоната.

Промените в наредбата предвиждат паркингът при ЗМК също да премине за стопанисване и обслужване към общинското дружество „Паркинги и гаражи“. Идеята е той да предлага денонощна охрана срещу заплащане. Разширява се и Синя зона. Улица "Сан Стефано" към поликлиниката в Благоевград, става платена. В обхвата са планирани още няколко вътрешни улички.

Хората с трайни увреждания и решение за инвалидизация от ТЕЛК, които работят в „синя зона”, а сега действащата наредба им дава право на безплатно паркиране до 3 часа, се предвижда удължаване на престоя в рамките на 8-часова работна смяна след представяне на документ за месторабота.

Промените визират и забрана за паркиране на автобуси с над 12 места по улиците, тротоарите, паркингите и др. площи за обществено ползване в града, като те ще се насочват на определени за това места. Ще се забрани и оставянето на повредени или спрени от движение коли на места за престой и паркиране, както и поставянето на тежки или битови предмети по тротоари, улици, алеи и зелени площи.

Запазват се и всички правила в досега действащата наредба, включително и маршрутите, разрешени да движение на конски каруци, пише struma.bg.

Добавени коментари

Бриндо публикува:
26 Февруари 2023 | 23:52
Браво, само така
Бриндо публикува:
26 Февруари 2023 | 23:51
Браво само така
161 публикува:
26 Февруари 2023 | 19:26
Направи и Струмско синя зона боклук резан
Володя публикува:
26 Февруари 2023 | 16:46
ДПС управлява града, чрез Илко Паша.
Гражданин публикува:
26 Февруари 2023 | 16:33
Червилов, най-добре направи целия град "синя зона", да има от къде да лапаш

Добавете Вашия коментар

TOP