Синоптиците бият тревога! Ето от кога трябва да вадим зимните дрехи и чадъри

26 Октомври 2016 | 00:49
0 коментара
Общество
Синоптиците бият тревога! Ето от кога трябва да вадим зимните дрехи и чадъри

Днес ще бъде предимно облачно, в часовете преди обяд на места в котловините и низините с мъгла. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). 

Първоначално в северозападните райони, а по-късно през деня на места и в останалата част от страната ще превали слаб дъжд. Вятърът ще бъде слаб, предимно от североизток. Минимални температури между 8° и 13°. Максималните ще са в широки граници - от 11-12° в Дунавската равнина до 20-21° в крайните югозападни райони от страната. През нощта срещу четвъртък валежите ще са повече места. Над планините ще бъде предимно облачно и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 13°, на 2000 метра – около 7°.

В Благоевград минималната температура ще бъде 11°, а максималната 21°, в Банско 10°/20°, Разлог 11°/21°, Дупница 10°/20°, Кюстендил 9°/20°, Сандански и Петрич 14°/20°.

След приятното затопляне на времето от последните дни ще последва рязко застудяване. Още в четвъртък температурите ще паднат с 8 до 10 градуса. Въпреки това сняг няма да има в равнинните части на страната поне в следващите две седмици.Още днес ще започнат валежи на отделни места в страната, които ще продължат и в четвъртък. Валежите няма да са значителни, но времето ще бъде предимно облачно. Ще духа силен северен и северозападен вятър.

В петък и събота дъжд няма да има, но ще остане хладно. Над източните райони и в Североизточна България обаче в неделя отново ще завали.

Следващата седмица ще започне с по-сухо, но хладно време, като дневните температури ще са между 7 и 12 градуса. Така ще посрещнем ноември. Слаби превалявания ще започнат в края на периода, а по-обилни валежи се очакват около 7-8 ноември.

Сняг обаче засега няма да има в равнинните райони, показват средносрочните метеорологични модели.БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP