Синдикатите в Благоевград предупреждават за ескалация на напрежението

31 Октомври 2022 | 17:24
0 коментара
Общество
Синдикатите в Благоевград предупреждават за ескалация на напрежението

От КНСБ и КТ Подкрепа в Благоевград предупредиха за вероятност от неконтролиреуми протести, ако доходите на бъдат компенсирани заради инфлацията.

На съвместна пресконференция представителите на двата най-големи синдиката коментираха общата декларация с 13 искания към институциите в държавата. Най-важните от тях са: размерът на минималната работна заплата да е най-малко половината от средната за страната, незабавна компенсация на доходите с размера на инфлацията до края на тази година и увеличение между 13 и 20 процента на всички заплати от 1-ви януари идната година. Благоевград остава на дъното на класацията по доходите с 32 процента по-ниска средна работна заплата, каза регионалният председател на КНСБ Силвия Христова: „1139 лева е средната брутна работна заплата за област Благоевград“.

Двата големи синдиката у нас излизат заедно на национален протест на 11 ноември, защото: „Дневният ред на политическия елит въобще не съвпада с нашия дневен ред“ – каза регионалният лидер на КТ „Подкрепа“ Димитър Марчев и предупреди за неконтролируема ескалация на напрежението сред работещи и пенсионери:

„Въпрос на време е бурето барут, върху което стоим, да експлоадира“./bnr

Добавете Вашия коментар

TOP