Символи и цветове, които ще привличат късмета през 2024 г.-годината на Зеления дракон

01 Януари 2024 | 12:56
0 коментара
Любопитно
България
Символи и цветове, които ще привличат късмета през 2024 г.-годината на Зеления дракон

Според китайския хороскоп покровител на 2024 г. ще бъде Зеленият дървен дракон. Новата година ще бъде и високосна, поради което е важно да привличаме късмет и благополучие. А това може да стане чрез определени символи, които, според китайците, ще зарадват Дървения дракон.

Какви символи можете да използвате, за да привлечете късмет в годината на Зеления дракон, казва астрологът Мария Пион, цитирана от Glasnews.bg.

Зелен и червен цвят

 

 

Носете червени или зелени дрехи, тъй като тези цветове ще бъдат основните в годината на Зеления дървен дракон. Червеното символизира енергия, страст и решителност, докато зеленото се свързва с хармония и просперитет.

"Златни" плодове

Поставете фруктиера с портокали, мандарини или райска ябълка на видно място, защото сладките златисти (оранжеви) плодове привличат Дракона.

 

 

Декорации

Поставете зелени декорации в дома си като зелени свещи, възглавници, килими и други декорации. Това ще създаде атмосфера на радост и позитивизъм.

Изображения на дракони

Поставете изображения на дракони в различни части на вашия дом. Драконът в китайската култура символизира сила, късмет и просперитет.

Благоприятни китайски символи

Възползвайте се от китайските символи за късмет като "Фу" (щастие), "Лу" (просперитет) и "Шоу" (дълголетие). Можете да ги използвате в бижута, картини или други декоративни елементи.

Цветя и растения

Поставете зелени растения и цветя като бамбук или орхидеи в дома си. Тези растения се смятат за символи на късмет и дълголетие.

Традиционна китайска кухня

Пригответе традиционни китайски ястия, които се считат за символ на късмет, като патладжан, гъби, ориз и риба.

Добавете Вашия коментар

TOP