Симитли започна отбелязването на 3 март с театралната постановка "Двубой"

02 Март 2016 | 20:57
0 коментара
Общество
Симитли започна отбелязването на 3 март с театралната постановка Двубой
С вечния „Двубой“ на Вазов Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ и община Симитли стартираха празненствата по случай Националния празник на България -3-ти март.
 
В ролите публиката видя Цветан Николов от театър „Сълза и смях“, Иван Иванов, Пролет Трифонова и Бранимир Митов.
 
Най-популярната комедия на Иван Вазов напълни салонa на читалище „Св. Климент Охридски” в Симитли. Публиката се забавляваше искрено и много истински реагира на ситуациите, които са актуални и до днес. Тази пиеса е писана преди повече от век, преминала е през няколко обществени строя и продължава да е актуална, но за съжаление проблемите ни са си останали едни и същи.
 
Препълненият салон в Симитли за пореден път показа, че публиката е жадна за култура. Малки и големи бурно аплодираха актьорския състав и си пожелаха скоро отново да бъдат посетители на такова добро представление.
 
Утре празненствата по случай Националния празник на България продължават, с изкачване на връх Кръста, край село Ракитна. Признателни симитличани начело с кмета на общината Апостол Апостолов отново ще катерят връх Кръста в западните склонове на Пирин, за да почетат паметта и се преклонят пред героите освободители.
 
 В 18. 00 часа празненствата продължиха в Симитли, където бяха поднесени венци на паметниците „Лъвчето” и „Илинден”. С празнична програма, фойерверки и огньове родолюбците почетат загиналите за свободата на площад „Илинден” 
 

Добавете Вашия коментар

TOP