Симитли се обединява в помощ на 4 - годишната Лия

11 Декември 2018 | 13:20
0 коментара
Култура

Благотворителност от деца за дете. Благотворителна коледна изложба базар „Да дарим усмивка на Лия за Коледа“ ще започне в петък.

По традиция всяка година в коледна изложба-базар се провежда в изложбената зала на читалище „Св. Климент Охридски”.Тази година тя ще бъде открита на 14-ти (петък) от 17:00 часа. Десетките празнични украшения са ръкоделия на децата от Детска градина „Радост” – Симитли и всички нейни филиали в общината, СУ ”Св. Св. Кирил и Методий”- Симитли, СУ ”Св. Св. Кирил и Методий” –Крупник, ОбУ „Св.Паисий Хилендарски и ДГ „Долно Осеново“. Родители, учители и деца бяха изработили с труд и желание, старание и много фантазия невероятни коледни предмети.

В 17:00 часа ще бъде открита традиционната благотворителна изложба на детските градини и училищата в изложбената зала на читалището в Симитли.

Тази година събраните средства ще бъдат дарени за една благородна кауза. Симитличани се обедняват за дарителска кампания за малката Лия от село Полето.

Всеки желаещ може да помогне за лечението на 4-годишната Лия, която страда от Детска церебрална парализа- квадрипареза.

Диагнозата е поставена малко след раждането на момиченцето. Проведени са множество рехабилитации. За семейството ѝ всяка промяна означава голяма победа, но се оказва, че успешното лечение в България не е възможно на този етап.

Лечението може да бъде проведено в Болница за майки и деца "Нанхай" в Китай . 4-месечен курс на рехабилитация в клиниката ще им струва 25 000 лева, сума непосилна за техните възможности и сили.

Нека заедно в светлите Коледни и новогодишни празници отворим сърцата си и да помогнем на Лия да постигне своята мечта, тя е наше дете и нека се погрижим за нея.

Банкова сметка в Първа Инвестиционна Банка

IBAN: BG98FINV91502016465887

BIC: FINVBGSF

В полза на Лияна Спасова Ангелова

Добавете Вашия коментар

TOP