Симитли се обединява в подкрепа на Галка

29 Декември 2020 | 16:29
0 коментара
Общество

Всеки човек попада в момент, в който се нуждае от помощ. В такъв етап от живота си, в момента, е младата Галя.

В община Симитли многократно сме доказвали, че сме обединени и заедно правим чудеса. Нека направим чудото още един път! Нека помогнем на Галя и заедно да се справим с предизвикателството, което е застанало на пътя й!

Галя е на 32 години. От 2015г. има поставена диагноза Множествена склероза. Това е автоимунно заболяване, което засяга централната нервна система и неминуемо води до трайно обездвижване. В продължение на всички тези години е опитвала различни методи на лечение, но състоянието й първоначално постепенно, а след това ускорено, се влошава.

Преди година и половина тя ражда едно прекрасно дете, което е „Най-хубавото нещо, което се е случвало в живота ми“ – казва тя. За съжаление, след раждането тя получава много сериозен пристъп и състоянието й се влошава. Въпреки всички положени усилия от нейна страна и от страна на различни специалисти, състоянието й не се подобрява.

В неспирния процес на проучване за най-различни варианти за лечение на МС в страната и чужбина, открива клиника „Пирогов“ в Москва (Русия), където провеждат терапия посредством химиотерапия и присаждане на стволови клетки. Статистиката сочи, че при 90-95% от пациентите, подложили се на това лечение през последните 10 години, прогреса на болестта е спрян. За да бъде ефикасно то обаче, е жизнено важно да бъде проведено възможно най-скоро. Галя има насрочена дата за март 2021 год. и се надява, че ще може да се подложи на него.

Сумата, необходима за провеждането на това лечение е на стойност 45 000 евро. Тя и семейство й, имат нужда от НАШАТА помощ. Затова отправяме апел към всички и се надяваме да успеем да й помогнем да сбъдне мечтата си, а именно да може да се движа свободно, да се разхожда и играе с детето си без да изпитва затруднения.

Дарителска сметка:

IBAN: BG44UNCR70001524242243

Титуляр: Галина Манчева-Таранчокова

PayPal:

[email protected]

Добавете Вашия коментар

TOP