Симитли преклони глава пред подвига и делото на Христо Ботев и загиналите за свободата на България

02 Юни 2022 | 14:23
0 коментара
Култура
Симитли преклони глава пред подвига и делото на Христо Ботев и загиналите за свободата на България

С ритуал по поднасяне на цветя и венци пред бюст – паметника на Христо Ботев, разположен в мемориалния парк, обществеността в Симитли преклони глава пред делото на великия революционер и всички загинали за свободата на България.

 

Отдаването на почит към националния ни герой и всички знайни и незнайни борци за свобода и независимост започна с шествие от сградата на Общинска администрация – Симитли, предвождано от барабанчик и Мажоретния състав към Народно читалище „Св. Климент Охридски“ с ръководител Калина Марянска.

 

Начело на шествието застанаха кметът на Община Симитли Апостол Апостолов и председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, главният секретар на Община Симитли Гергана Стоименова, следвани от директори на дирекции, общински служители, кметове на кметства, сред които кметът на село Черниче Георги Стефанов, кметът на село Крупник Иванка Чакалска, кметът на село Сушица Георги Митрев, кметът на село Долно Осеново Бисер Сегменов, общински съветници, ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли, културни дейци, представители на Народно читалище „Св. Климент Охридски“, възпитаници на Детска градина „Радост“ и граждани.

 

Учениците от петите класове на Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли бяха подготвили рецитал по повод 146-ата годишнина от гибелта на Ботев и денят, в който почитаме знайните и незнайни мъже и жени, загинали в борбата за нашата свобода.

 

След края на рецитала признателните симитличани положиха цветя и венци пред бюст – паметника на Христо Ботев, свеждайки глава пред героичното му дело и отдавайки почит към всички борци за свобода, с чиято кръв е пропита българската земя и на които дължим възможността да живеем в свободна България!

 

Поклон пред героите ни, записали имената си със златни букви в пантеона на честа и славата на Отечеството!

Добавете Вашия коментар

TOP