Симитли отдаде почит към Апостола на свободата - Васил Левски

20 Февруари 2022 | 11:53
0 коментара
Култура

С ритуал по поднасяне на цветя и венци в Симитли бе почетена 149-та годишнина от гибелта на великия Апостол на свободата - Васил Левски. Десетки признателни жители на общината сведоха глава пред живота и делото на Васил Иванов Кунчев в днешния съботен ден.

 

Събитието започна с шествие, предвождано от барабанчик, начело на което застанаха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет - Вилимир Александров и народният представител Стефан Апостолов. Пред бюст - паметника на Апостола на свободата, разположен в мемориалния парк на Симитли на площад "Септември", се събраха граждани и гости, зам.-кметове на община Симитли, кметове на селата от общината, общински съветници, служители на Общинска администрация, представители на образователни институции, културни дейци и други. Венци и цветя в знак на признателност пред националния герой на България положиха и Blue brothers - Симитли, които са привърженици на ФК "Левски" (София).

 

По повод годишнината от обесването на Васил Левски, ученици от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Симитли бяха подготвили кратък рецитал, посветен на Апостола на свободата. Пред присъстващите бяха представени и едни от най - красивите български стихотворения, посветени на революционера, който бива убит, борейки се за свободата на България!

Добавете Вашия коментар

TOP