Симеонов: Подцениха възможността на Гешев да води битка, реален е шансът да влезе в политиката

13 Юни 2023 | 07:58
0 коментара
Политика
България
Симеонов: Подцениха възможността на Гешев да води битка, реален е шансът да влезе в политиката

Подцениха възможността на Гешев да води битка, реален е шансът да влезе в политиката. Вероятно ще привлече електоратът, който не се радва на завоя на Борисов към ПП. По-скоро ще са по-консервативно патриотичните среди, които винаги са били част от базата на ГЕРБ. Това каза за "Денят на живо" по NOVA NEWS политологът Първан Симеонов.

По думите му Борисов е "изпран", а това му печели неприкосновеност.

Борисов вече е изпран от своите коалиционни партньори. Гешев търси достоен изход. Въпросът е, че хората виждат процесите в съдебната система. Спука се един цирей. Обществото искаше да разбере за нещата, за които само подозираше в съдебната система“, посочи той.

В краткосрочен план нещата са зле за Радев, защото губи политическо влияние и дори си изпуска нервите. В дългосрочен план, обаче не е така. Ние не сме крайни рософили и русофоби и не желаем голямо напрежение. Отваря се голяма ниша за хората, които не споделят крайните възгледи на Костадин Костадинов. Тези неща карат хората да са по-предпазливи, отколкото революционно настроени. Радев няма толкова голям рейтинг, но не е на дъното. Единственият който ще може да спре Костадинов е Радев, защото е по-умерен“, смята политологът.

Единствената конструкция, която можеше да успокои обществото, беше тази между ГЕРБ и Продължаваме промяната-Демократична България. Оказа се, че политиката е компромиси и лавиране за постигането на някакви конкретни цели. Това е ужасно. Наивно вярвахме, че ще можем да си преосновем държавата. Сега ще отворят кутията на Пандора и накрая ще се окаже, че сме затънали в още по-голямо тресавище. По-добре да не се пипат нещата, които работят“, не скри емоциите си Първан Симеонов.

Не съм убеден, че те имат ясен план какво да правят. Голямата драма е, че този крещящ наивен патос не издържа. Яд ме е. Трябва да се отървем от този фалшив патос и от червените линии, които сами начертахме“, подчерта той.

Добавете Вашия коментар

TOP