Силвия Великова от издателство „Шамбала”: Благоевград е много млад, много красив и много зелен, но не се чете

18 Май 2018 | 12:28
0 коментара
Култура

"За град, в който има два университета, читателите не са достатъчно, което наистина е много странно". Това каза пред репортер на Pirinsko.com, Силвия Великова от издателство „Шамбала”.

Тя разказа, че вече 5 години определени български издателства присъстват в Благоевград в рамките на четири или пет дни през май.

Освен в Пиринско, кампанията се провежда и в другите по-големи областни градове на страната. Тази година се провежда юбилейното V издание на изложението на книгата в Благоевград „Литера Експо“ 2018. 20 издателства са разположили новите си издания на книжни щандове в общо 7 шатри на площад „България“, който прилича на книжарница на открито.

„Няма някаква определена възрастова граница, която мога да кажа, че чете повече или по- малко. Хора на всяка възраст проявяват интерес към нашето изложение. Тази година любими мои читатели са двама братовчеди, от които единият е в четвърти, а другият в пети клас. Те идват всеки ден, това са прекрасни млади хора, които ни карат да се завръщаме тук всяка година. Града е много красив, много зелен и много млад, но не се чете достатъчно. Ние обаче си отглеждаме читатели, след всеки наш панаир тук, след всяко присъствие на „Литер Експо” в Благоевград, се появят хора, който след това ни пишат и се свързват с нас с интерес за книги, това разказа Силвия Великова от издателство „Шамбала.

Според наблюденията й, от това, че изложението обикаля цялата страна, смее да твърди, че най-големите книгомани са в столицата.

Още един ден жителите и гостите на Благоевград имат възможност да се срещнат с водещи български издателства и да закупят най-новите книги на преференциални цени, както и да се срещнат с гостуващите автори. „ Литера Експо” продължава до 19 май в Благоевград.

 

Добавете Вашия коментар

TOP