Силна магнитна буря ни удря днес и утре

27 Февруари 2023 | 13:51
0 коментара
Любопитно
Силна магнитна буря ни удря днес и утре

Поредица от слънчеви изригвания бе наблюдавана през изминалата седмица. Това съобщават от НИГГГ - БАН. Те засегнаха разпространението на радиосигналите и повишиха нивата на протоните до слаба радиационна буря.

Последните две мощни събития от 24 и 25 февруари обаче произведоха и сериозно изхвърляне на слънчева плазма, която тази нощ достигна Земята и формира магнитна буря.

Очаква се днес и утре бурята да продължи, достигайки К-индекс от 6-та и 7-ма степен от деветобалната скала, съобщи Нова.

Сред най-често срещаните симптоми по време на магнитни бури са главоболие, гадене и повръщане, световъртеж, болки в ставите и гърба и корема, чувство на слабост и безсъние, повишено кръвно налягане и обостряне на хронични заболявания.

За да преживеем по-лесно магнитна буря, специалистите препоръчват да водим здравословен и активен начин на живот. А именно да се храните правилно, да се наспивате добре, да се разхождате на чист въздух и да проветрявате къщата.

Важно е да се откажете от кафето, алкохола и цигарите. Те могат да бъдат заменени с билков чай ​​и чиста вода.

Трябва да се изключат мазни, солени, пикантни и пържени храни. Не трябва да се увличате по "бързата" храна.

Гимнастиката и контрастният душ имат положителен ефект върху организма по време на магнитни бури. Като минимум експертите препоръчват поне разтриване с мокра кърпа. Това ще помогне на капилярите.

Няма да навреди да добавите зеле към храненията си. В допълнение към витамините и микроелементите, зелето съдържа бактерицидното вещество лизозим, което помага на тялото бързо да се адаптира към промените във външната среда. А лукът ще ви помогне да поддържате кръвоносните съдове в добра форма.

Трябва да се отбележи, че магнитните бури са смущения на магнитното поле на Земята - своеобразен защитен купол, които предизвикват изригвания на Слънцето. Метеозависимите хора трябва да бъдат подготвени. Приблизително 70% от инфарктите, хипертоничните кризи и инсултите се случват по време на слънчеви бури.

Добавете Вашия коментар

TOP