Силен вятър и ниски градуси в област Благоевград

04 Януари 2019 | 07:27
0 коментара
Общество

Днес преди обяд валежите ще започнат да отслабват и спират, най-късно, в Рило-Родопската област и югозападните райони. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В Източна България ще духа силен, в югоизточните райони и бурен вятър от север-североизток, който след обяд ще отслабва. Застудяването ще продължи и максималните температури ще са между минус 3° и 2°.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа силен временно бурен вятър от север-североизток и ще има условия за навявания. По-късно през деня валежите ще отслабват и спират, най-късно в масивите от Югозападна България, вятърът ще отслабва. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 метра – около минус 12°.

В Благоевград днес максималната температура ще достигне -1°, в Банско  -2°, Симитли, Петрич и Сандански 0°.

В събота слаб сняг ще превалява все още на места в Югоизточна България, над северозападната част от страната облачността временно ще се разкъса. Ще бъде студено, в повечето райони и дневните температури ще остават отрицателни.

В неделя и понеделник с усилване на вятъра от северозапад, в Източна България втория ден от север-североизток, ще нахлува нова порция студен въздух. На места ще превали, предимно слаб сняг.

Зимата напомни за себе си и в Европа. Мощна буря връхлетя Швеция и остави много домакинства без ток. В Полша вятърът достигна до 95 км/ч. Обилни снеговалежи обхванаха Германия, Австрия, Италия, Сърбия, Босна и Чехия. В Унгария пожарникари спасиха бедстващо куче от замръзнало езеро.

Добавете Вашия коментар

TOP