Сигурен балотаж и оспорвана битка за второто място на изборите в Петрич

17 Октомври 2023 | 18:15
9 коментара
Общество
България
Сигурен балотаж и оспорвана битка за второто място на изборите в Петрич
Сигурен балотаж и оспорвана битка за второто място на изборите в Петрич, предвижда ново социологическо проучване на Pirinsko.com.

Според данните от анкетата кандидатът на ГЕРБ-СДС Димитър Бръчков ще бъде първи с близо 28% от гласовете на петричани. На второ място се нарежда Стоян Руйков издигнат от партия СБОР, който получава над 25%.

Кандидатът за кмет на Петрич, издигнат от политическа партия „Български гласъ“ - Любчо Минев остава трети с 21%. На въпрос за кого ще гласувате за кмет на Петрич 27,8% от респондентите са посочили Димитър Бръчков, 24,6% - Стоян Руйков, 20,7% - Любчо Минев, 9,6% - Константин Качулев, 7,7% - Димитър Танев, 3,6% - Илиан Ушев., 2,9% -Кирил Танушев, 1,1% - Любомир Георгиев, 1% - Костадин Лялев, 1% - Марио Костадинов.

Отговорът „Не подкрепям никого“ са посочили 6,6 % от интервюираните. Според данните на анкетата 11,5% са нерешилите.

ВИЗИТКА:

ДИМИТЪР БРЪЧКОВ

ГЕРБ издига досегашния кмет на община Петрич Димитър Бръчков за кандидат за трети мандат. Решението за регистрацията е публикувано на сайта на Общинската избирателна комисия в Петрич.  Той е роден на 25 юли 1979 година в Петрич. Основното си образование завършва в в III ОУ „Гоце Делчев“ в Петрич, а средното си образование - в ПГ „Пейо Яворов“ в Петрич. Дипломира се в Медицински университет – София в специалност „Фармация“, образователно-квалификационна степен „Магистър“. Работил е за фармацевтична компания. Бръчков е два мандата кмет на община Петрич, два мандата общински съветник в Общински съвет - Петрич, член на Управителния съвет на НСОРБ в мандат 2019/2023 година. 

СТОЯН РУЙКОВ

Стоян Руйков е кандидатът за кмет в Петрич, издигнат от партия СБОР. Решението за регистрацията е  публикувано на сайта на Общинската избирателна комисия в Петрич. Руйков е и водач на листата с кандидати за общински съветници на партията. .  Той е на 34 години, завършва средното си образование в Петрич. Бакалавър е по “Стопанско управление” и паралелно изучава специалност “Право“. Завършва магистратурата си в УНСС със специалност “Регионален бизнес и мениджмънт”. През 2012 година, заедно със своя брат близнак, основават в Петрич собствен бизнес в сферата на финансите и счетоводните услуги. През последните 10 години се утвърждават като експерти в сферата. Семеен, баща на три деца.

ЛЮБЧО МИНЕВ 

Любчо Минев е кандидатът за кмет на Петрич, издигнат от политическа партия „Български гласъ“ и подкрепен от БСП. Той е и водач на листата с общински съветници, става известно от регистрите на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Петрич.  Любчо Минев е на 33 години, семеен с две деца. Завършва висше образование „Международни отношения“ в Женева, Швейцария. По професия е предприемач. От 2019 година до момента е общински съветник в Общински съвет – Петрич. 

Десет са кандидатите за кмет на Община Петрич за предстоящите местни избори, става известно от регистрите на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Петрич.  

Кандидатите за кмет на община Петрич по реда на изтеглените от ЦИК номера на бюлетините за гласуване на местния вот на 29 октомври:

  7. Димитър Бръчков – ПП „ГЕРБ“
10. Илиан Ушев – БДС „Радикали“
11. Стоян Руйков – СБОР
12. Любчо Минев – ПП „Български гласъ“
14. Константин Качулев – Граждани за общината 
20. Костадин Лялев – ПП „Български възход“
21. Любомир Георгиев – ПП „Има такъв народ“
26. Димитър Танев – „Партия на зелените“
42. Марио Костадинов – ПП „Възраждане“  
66. Кирил Танушев – коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“  

Община Петрич е с население от 46 918 души, според данните на Националния статистически институт към 31 декември 2022 година. 

Добавени коментари

Петрич публикува:
18 Октомври 2023 | 21:08
Смело за Константин Качулев
Станислав публикува:
18 Октомври 2023 | 20:57
Аз ще гласувам за Доктор Качулев с номер 14.Той е най-силната кандидатура.
Ася публикува:
18 Октомври 2023 | 18:36
Всички, само не тоя пияндурник Бричков. Лично моят глас ще отиде за Любчо Минев и неговата листа. Не го познавам лично, но е с най-добрата визитка от всички останали. Къде е Женева, къде е гега..
Альо публикува:
18 Октомври 2023 | 12:05
Явно някой от циганската махала е направил тази социология.
митко танев публикува:
18 Октомври 2023 | 07:09
любчо минев няма никакъв шанс на балотаж бръчи и близнака
Петрич публикува:
18 Октомври 2023 | 06:23
Балотажът е сигурен. При толко кандидати е неизбежно. Интересно е как ще се групират играчите срещу Бръчков.
Do asen публикува:
18 Октомври 2023 | 00:34
Po veryatno e da nyama 2tyr,I tova go znayat orata na stoya I minev.i zayova sa platili za taya statiya za da I'm dojde kuraj,ama ne stava samo s para ,saka se I pio ne malo akal.
asen публикува:
17 Октомври 2023 | 23:07
balotaj e 100 po 100 bry4kov ke zagubi ot stoqn i ot lub4o koito i da ide na balotaj s bra4kov ke go bie
Солун публикува:
17 Октомври 2023 | 20:06
Платена стъкмистика.В наше село викат , Сон те лъже,,.Балотаж на куково лято.

Добавете Вашия коментар

TOP