Сигурен балотаж и оспорвана битка за второто място на изборите в Гоце Делчев

27 Октомври 2023 | 14:39
4 коментара
Общество
Благоевград
Сигурен балотаж и оспорвана битка за второто място на изборите в Гоце Делчев
Сигурен балотаж и оспорвана битка за второто място на изборите в Гоце Делчев Сигурен балотаж и оспорвана битка за второто място на изборите в община Гоце Делчев предвижда ново социологическо проучване на Pirinsko.com.

Според данните от анкетата кандидатът от коалиция „БСП за България“ Владимир Москов ще бъде първи с близо 34% от гласовете на неврокопчани. На второ място се нарежда Ангел Живков издигнат от партия „Обединени земеделци“, който получава близо 26%. Кандидатът за кмет на Гоце Делчев, издигнат от политическа партия ГЕРБ Костадинка Богданова остава трети с 22%.
На въпрос за кого ще гласувате за кмет на град Гоце Делчев?

33,8% от респондентите са посочили Владимир Москов
25,6% от респондентите са посочили Ангел Живков
21,7% от респондентите са посочили Костадинка Богданова
9,6% от респондентите са посочили Костадинка Джагълова

Отговорът „Не подкрепям никого“ са посочили 9,3 % от интервюираните. При участие на втори тур кандидатът от коалиция „БСП за България“ Владимир Москов вероятно ще отстъпи пред когото и да е от двамата си основни конкуренти, показва още проучването, но да не забравяме, че Москов получава гласовете на ДПС, с които става седми мандат кмет на община Гоце Делчев.

На въпрос за кого биха гласували при балотаж за кмет между Владимир Москов и Ангел Живков, 51,6% от респондентите са посочили Ангел Живков, а 48,4% са декларирали подкрепа за Владимир Москов. Между Костадинка Богданова и Владимир Москов– 57,9% са избрали Владимир Москов, а 42,1% Костадинка Богданова.

В случай на балотаж между Ангел Живков и Костадинка Богданова, 58% са посочили Ангел Живков спрямо 42%, които биха пуснали бюлетина за Богданова. Данните от анкетата очертават силно фрагментиран общински съвет.

ВИЗИТКА

Владимир Москов е кандидатът за кмет на община Гоце Делчев, издигнат от коалиция „БСП за България“. Това показва справка на официалния сайт на Общинска избирателна комисия – Гоце Делчев. Той е кмет на община Гоце Делчев седем мандата. На предстоящите местни избори се кандидатира за осми път.  Владимир Кръстев Москов е роден на 23 януари 1960 г. Завършил е „Предучилищна педагогика“ и е специализирал в сферата на европейските политики за местно самоуправление. Член на Комитета на регионите на Европейския съюз. Заместник-председател е на Националния съвет на БСП.  

Ангел Живков е кандидат за кмет на община Гоце Делчев, издигнат от партия „Обединени земеделци“. Това показва справка на официалния сайт на Общинска избирателна комисия – Гоце Делчев.  Ангел Живков е на 54 години. Завършил е висше образование за учител по български език и история с 1 - во ПКС по управление на образованието. Носител е на всички награди свързани с работата му като директор на ПГ по МСС "Пейо Яворов" като ,"Директор на годината" ,"Неофит Рилски", "Будител на годината", "Иноватор на годината", "Плакет на община Гоце Делчев" и други за принос в образованието. Притежава и висше образование по ,"Международни отношения". Женен е, има двама сина и внук.

Политическа партия (ПП) ГЕРБ издига Костадинка Богданова за кандидат-кмет на община Гоце Делчев. Това показва справка на официалния сайт на Общинска избирателна комисия – Гоце Делчев.  Костадинка Богданова е на 55 години. Завършила е специалност „Педагогика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1991 г. и има специализации „Организация и управление на образованието“ и „Социална педагогика“. Завършила е и специалност „Право“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ през 2003 г.  В периода 1991 – 2003 г. е работила като помощник-директор и директор в училища. От 2003 г. работи като адвокат. В периода 2011 г. – 2023 г. е общински съветник от партия ГЕРБ в Общински съвет – Гоце Делчев.  Омъжена е, има две дъщери. 

Костадинка Джагълова е кандидатът за кмет на партия „Възраждане“ в община Гоце Делчев. Това става ясно от решение на Общинската избирателна комисия (ОИК), публикувано на сайта ѝ.  Костадинка Джагълова е на 43 години, семейна, с едно дете. Има магистърска степен „Счетоводство и контрол“ от Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, както и магистърска степен „Предучилищна и национална педагогика“ от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има 17 години опит в сферата на професионалното образование. Заемала е следните длъжности: старши учител по икономически дисциплини в Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“, гр. Гоце Делчев, а от 2021 г. до момента работи като счетоводител в счетоводна къща. Четирима кандидати за кмет на община Гоце Делчев ще се съревновават за вота на избирателите. Това показва справка на официалния сайт на Общинската избирателна комисия в Гоце Делчев. Трима от кандидатите са издигнати от партии, един от тях е издигнат от коалиция. 

Кандидатите за кмет на община Гоце Делчев по реда на изтеглените от ЦИК номера в бюлетините за гласуване на 29 октомври:  
1. Владимир Кръстев Москов – КП „БСП за България“
7. Костадинка Георгиева Богданова – ПП ГЕРБ
32. Ангел Димитров Живков – ПП „Обединени земеделци“
42. Костадинка Стоянова Джангълова – ПП „Възраждане“

По данни на Националния статистически институт населението на община Гоце Делчев е малко над 29 хиляди души. От тях 17 700 са градско население, а близо 11 300 души е населението на селата в общината. Населените места в община Гоце Делчев са 11. Освен общинския център, в състава на общината са селата: Брезница, Мосомище, Корница, Лъжница, Борово, Баничан, Буково, Господинци, Делчево, Добротино.

Добавени коментари

Айде кавазкааа мършо дебела публикува:
30 Октомври 2023 | 22:45
хахааххаах айде помяр дебел кавазки прибирай се в Благоевград дебелак смръдлив и там не ви искат и тук след неделя ще бягате защото с твоя приятел ванчо смръдливата уста ще бъдете ебани публично хахаха
Шакир Аян публикува:
27 Октомври 2023 | 22:33
Вейдат и Сайдията пак ще лапнат жипове апартаменти имоти от Москов на сметката на дпс Робите им па ще лапат мухите . След изборите ги сменят тези мушеници
Георги Георгиев публикува:
27 Октомври 2023 | 20:47
Попово ливади също е в състава на общината,ако не знаете
Георги публикува:
27 Октомври 2023 | 15:26
Бриндо, много, ама много си смешен. Москов печели безапелационно!

Добавете Вашия коментар

TOP