Сигнал за системен тормоз на дете в детска градина в Благоевград

16 Февруари 2024 | 10:50
1 коментара
Общество
Благоевград
Сигнал за системен тормоз на дете в детска градина в Благоевград

Сигнал за системен тормоз на дете в детска градина в Благоевград е подала неговата баба. Персоналът на детската градина обаче отрича това и обвинява бабата - настойник на детето, в дългогодишен тормоз над учителите там.

За психически тормоз и лишаване от вода и храна са обвиненията на бабата на детето.

"Отидох да се разправям за пиесите, които играят, защото избират едни и същи деца. Разбрах, че не е хранен и не са му давали вода. Казали са му, че ще бъде предател и ще го изгонят от детската градина, ако разкаже вкъщи какво става в градината. Такива хора не трябва да работят в детско заведение с деца", разказа Илка – баба на детето.

Според директора и учителите в детската градина тормоз над детето не е имало:

"Нищо от казаното не е вярно. По твърденията на казаното от жената са извършени проверки от компетентните органи, те са се произнесли. Това, че техният отговор не удовлетворява госпожата не значи, че трябва да споделя невярна информация и уронването на името на детската градина", сподели Катя Низамова – директор на ДГ №8 "Вечерница" - Благоевград.

"Аз съм старши учител. Уважавам децата, обичам ги. Уважавам и техните родители. Това, което се твърди за мен не е вярно", каза учителката, обвинена в тормоз над детето.

"Събрали сме се тук, за да окажем морална подкрепа на нашите колеги, които са засегнати от случая. Много лесно е да се очерни някой с лъжи и клевети", обясни Симона Митова - директор на дирекция "Образователни дейности" към община Благоевград. /БНТ

Добавени коментари

ДЯДО ЙОЦО публикува:
16 Февруари 2024 | 14:43
Абе Вие проверяващите от общината не имате за шарани. Дали е вярно или - не, как точно установихте. С детето говори ли психолог, ама без присъствие на бабата , учителката, лелката и т. н. Само детето и псхолога. Кой иначе, г-жо Симона ще си признае за тормоза или каквото е там неприемливо поведение. Как така решихте... и повтарям, не ни правете на балъци. Не взимам страна, и аз имам внуче в детска градина/друга / но , малко по сериозно се отнасяйте към задълженията си, не е достатъчно само "моралната подкрепа " за колектива.. Просто си вършете професионално работа.. Доколкото ми е известно в градините има и психолог, какво казва той след разговор с детето, ако въобще е проведен такъв. ? Не подценявайте родителите, даже и бабите....

Добавете Вашия коментар

TOP