Сигнал в РИК: Не гласуваш за когото трябва в Якоруда, спират ти услугата "Топъл обяд"

23 Март 2023 | 18:30
1 коментара
Политика
Благоевград
Сигнал в РИК: Не гласуваш за когото трябва в Якоруда, спират ти услугата Топъл обяд

Районната избирателна комисия в Благоевград разгледа подаден сигнал от Айше Хасан за изборни нарушения.  

В сигнала са изложени твърдения, че за парламентарните избори на 2 април 2023 г. организацията на изборния процес е маркирана от спекулация и контролиране на вота в полза на една партия. Сформирана била подвижна секция на базата на около 200 подадени заявления от гласоподаватели, върху които е оказан натиск да гласуват за тази партия. Те били заплашвани от служителите на социалната кухня, че ще им се спре доставянето на храна по програма „Топъл обяд“. Издавали се и медицински документи с невярно съдържание на всеки с цел контролиране на вота в полза на една партия.

     На следващо място в сигнала са наведени твърдения, че на отминалите парламентарни избори Айше Хасан е подала сигнал по същия казус.

   Със сигнала се иска да бъде направена проверка за действията на общинска администрация Якоруда и всички участници в издаването на фалшиви медицински на лица, които могат самостоятелно да се придвижват и нямат нужда да гласуват с придружител.  

 

РИК – Благоевград не е компетентна да установи наличието или липсата на трайно увреждане на избирателя, нито да изисква документи от него. Комисията не е орган, компетентен да установява истинността, респективно верността на издадени медицински документи, мотивираха се членовете и единодушно оставиха без разглеждане сигнала. 

Добавени коментари

Мердие публикува:
26 Юли 2023 | 11:17
2023 | 11:03 Мафията в Якоруда си има послушно и глупаво стадо, което ги избира. Те крадат от вас, а вие им вярвате. Стадото си заслужава съдбата. Те ви лъжат , а вие мълчите...глупаци... Това ли е елита на Якоруда, срам и позор от тези управници и съветници..те закопаха града...ДПС ще им бие шута само след 2 месеца...ще се освободим от тези паразити Беди, Карафеиз, Сабиха, Айша Х.,Куцузо, Кавалов, Хърльови,Пачка, Джама, цялата община ще има пълна подмяна на всички нива есен .

Добавете Вашия коментар

TOP