Сигнал до Пиринско ком: Пиарът на Банско всява дезинформация на гърба на Дебора

09 Август 2023 | 11:54
16 коментара
Общество
Благоевград
Сигнал до Пиринско ком: Пиарът на Банско всява дезинформация на гърба на Дебора
Жестоко обезобразено с макетен нож 18-годишно момиче. Случката от Стара Загора отпреди месец потресе българското общество, а гневът на хората и решимостта да кажат “не” на всички форми на насилието ги изкараха на площадите в много градове. Тяхното искане - справедливост за момичето, адекватни мерки срещу агресията, присъди за насилниците. През последните дни в социалните мрежи обаче се появиха твърдения, че протестите срещу насилието са използвани, за да "се прокара Истанбулската конвенция", а според авторите на твърденията документът узаконява третия пол, еднополовите бракове, улеснява отнемането на деца и не дава никаква допълнителна защита на жените, жертви на насилие, пише БНТ.

Сигнал до ПИРИНСКО ком също доказва настройката на определени хора, според които Дебора „се явява жертва в подходящ момент, когато в България да се приемат закони, строго разграничаващи се от традиционното християнско семейство и възпитание“. Сигналът до медията ни бе получен на редакционния имейл, в който е цитиран коментар, чийто автор е Георги Ангелов – служител от отдел „Връзки с обществеността“ към Община Банско. Дата на публикуване е точно преди седмица – на 31 юли. А мястото – фейсбук групата „Щом си за Банско си тука“, където Георги Асев – забил българското знаме в Кавала и избягал от Гърция, приканва банскалии на протест на 1 август. В сигнала до ПИРИНСКО пише: „Здравейте, изпращам ви коментар, който много ме смути, защото е изключително неуместен и издава личността на служител на институция. Става дума за Георги Ангелов от Банско, който във Фейсбук се представя под името Георги Любенов. След като Георги Асев написа публикация на протест на пътя между Банско и Разлог, Ангелов написа коментар, а няколко минути след това го изтри. Аз разговарях с организатора на протеста и попитах защо Ангелов си позволява подобни изказвания, а Георги Асев ми отговори, че ще помоли пиара на Община Банско да го изтрие. Успях да копирам само текста, но не успях да направя екранна снимка, за което съжалявам. Надявам се обаче повече хора да разберат, че хора – без значение дали служители на държавни институции, или не, нямат право на подобен език, силно накърняващ жертвите на насилие и техните близки.“

А ето и какъв е коментарът: Georgi Lyubenov: За да прокарат 49-то Народно събрание едни закони защитаващи ЛГБТ малцинствата им трябваше да създадат инцидент, който да вдигне цяла България на крака. Случая с 400-те шева е режисиран/инсцениран и не е случайност. Жалко за 18-годишната Дебора, че стана жертва на ЛГБТ пропагандата в България ПИРИНСКО припомня, че преди седмица в социалните межди влогъри обявиха кампания срещу подобни коментари, които допринасят за дезинформацията на обществото, както и за подтикване към насилие. Ангелов „има още един грях“ спрямо Банско. Успешно изгони двойката щъркели от гнездото на вековната часовникова кула при църквата. След като Ангелов е един от мъжете, които повреме на пандемията започна да бие църковните камбани, той има достъп до кулата, където е и гнездото. Ангелов заснемаше с продължение на дни от тяхното пристигане живота им докато един ден те просто не отлетяха и сега гнездото, което всяко лято е техен дом, е пусто. А от БНТ разясняват повече по темата за Истанбулската конвенция: Истанбулската конвенция е подписана през 2011 година. Точното име на документа е Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие. Преводът на български е дълъг около 30 страници. Договорът е ратифициран от страни членки на ЕС, но и от държави извън него, които са част от Съвета на Европа. Държавите членки, които не са ратифицирали документа, са България, Литва, Латвия, Словакия, Унгария и Чехия, а Турция се оттегли от споразумението.

Още в първите страници на документа се отбелязва, че: • жените и момичетата са изложени на по-големи рискове от насилие, основано на пола, отколкото мъжете; • домашното насилие засяга предимно жени, но и мъжете могат да бъдат жертви на домашно насилие; • децата са жертви на домашно насилие, включително и като свидетели на насилието в семейството. Затова сред набелязаните цели в преамбюла на Конвенцията са: • да защитава жените от всички форми на насилие и да предотвратява, преследва и премахва насилието над жени и домашното насилие; • да допринася за премахване на всички форми на дискриминация срещу жени и да насърчава действителна равнопоставеност между мъжете и жените, включително чрез овластяване на жените; • да създаде цялостна рамка, политики и мерки за защита и помощ на всички жертви на насилието над жени и домашното насилие; • да насърчава международното сътрудничество за премахване на насилието над жени и домашното насилие; • да осигури подкрепа и помощ на организации и правоприлагащи органи за ефективно сътрудничество с цел да се възприеме интегриран подход за премахване на насилието над жени и домашното насилие.

Добавени коментари

Елена публикува:
10 Август 2023 | 11:37
Свали си малко този глава заданетия свала дарителю смешник
до миле публикува:
09 Август 2023 | 23:21
кои от двамата
Миле публикува:
09 Август 2023 | 21:01
Сопойл
Фотографа публикува:
09 Август 2023 | 20:55
Защото ми завиждате аз съм най - добрия който си гледа работа в тази община
Дине публикува:
09 Август 2023 | 19:07
Сега известния фотограф ДАСИ гушне неговата изгора и с 200 към село. Вместо дасе прави на интересен фотограф на джаза
Миле публикува:
09 Август 2023 | 18:27
Георги,предателите никой не ги обича,даже и тези,които им плащат.Хаир от Сдружението няма да видиш,дано само,когато се осъзнаеш да не е твърде късно и да останеш без работа.
Мария публикува:
09 Август 2023 | 16:47
Кмете осъзнайсе този е за махане. Позор за общината.
Боби публикува:
09 Август 2023 | 16:36
Това е едно дребно човече,което само и само да угоди на силните на деня е готово на всичко.Едно време беше с Краваров,после с Икономов,после с Кадев,а сега е основния доносник на Сдружението. Гоше,Стойчо кмет няма да стане,колкото и да му се иска и на него и на любовниците му.След 29.10.2023 си търси нова работа,че новият кмет няма да те търпи.
Хаха публикува:
09 Август 2023 | 16:13
Медийна звезда го направихте този Жоро Ангелов него заслужава. СРАМОТА И ТОЗИ ТРЯБВА ДА ПОСЛЕДВА СЪГРАЖДАНИНА МУ В ПСИХИАТРИЧНАТА КЛИНИКА. МОЖЕ И В СОФИЯ, ДОРИ АКО В БЛАГОЕВГРАД НЯМА МЕСТА.
Към "Банскалии" публикува:
09 Август 2023 | 15:23
Добре сте преценили умственият багаж на въпросното лице.Браво! Но не забравяайте,че той работи в екип.От него снимките,от други писмата...Той е известен и като "дарител".Да де,ама "с чужда пита помен прави".
Към "Читател" публикува:
09 Август 2023 | 15:18
Трудно е човек да се погледне,особено когато се е надул като пуяк или глухар в любовен период.Това не е страшно.Странното е,че височайшите служители,захласнати в "управлението на града"-вече години не го поглеждат и изпускат в каква светлина този "П.Р." представя общината.
Банскалия публикува:
09 Август 2023 | 15:13
Това копиеле декато само интриги прави в администрацията че яде к..о. Скоро ще напилее към Пернишкото село.
Банскалия публикува:
09 Август 2023 | 15:13
Това не може да е написано от Г.Ангелов,той няма толкова умствен багаж за такава публикация.Да е жив и здрав Г.Икономов,че му купи един фотоапарати го назначи на работа,иначе още да лежи по улиците нощно време ,ама нали е казано" пази боже сляпо да прогледне".
Писател публикува:
09 Август 2023 | 15:12
Този "П.Р." е в общината по някаква случайност.Вкара го Георги Икономов-Монтофонов,защото добре му лижеше задникът.Ангелов-Любенов много се поласка от това и започна да се изживява и като голям политик.Пише,снима,лаже,маже и не си дава сметка,че от "ПР" на общината той се превръща във вредител.Интересното е,че никой не забелязва това.Дано сега най-сетне го забележат.Това е черен П.Р. за общината.
Читател публикува:
09 Август 2023 | 14:03
Този набеден "Пиар" на община Банско е пътник, не го ли разбрахте. Това е едно голамо петно за Банско. Човек на раздорите и подигравките. Той вероятно не може да се погледне какъв човек е!
Банско публикува:
09 Август 2023 | 13:03
Така нареченият “пиар” на община Банско умишлено уронва престижа на сегашния кмет,под инструкциите на Ване Еринин - Джипсо и Стойчо Баненски - Прелюбодееца.

Добавете Вашия коментар

TOP