Шумящият бараж остана единственият евтин плаж в Благоевград

02 Юли 2019 | 19:05
0 коментара
Общество

Баражите на река Бистрица в Благоевград останаха единственото безплатно място за разхлаждане в най-топлия ден до сега през лятото.

Десетки се потопиха в падащите води на реката по почина на д-р Георги Тишинов/1902-1966 г./, останал в историята на областния град със стихотворението си „Нашият бараж“.

“Най-добрият лекар наш е шумящият бараж, но се иска за това там да ходиш месец-два…”.

В 18 часа днес термометърът показваше 37 градуса на сянка, а реката е единственото място за разхлада, след като Аква паркът хлопна врати. Така областният град остана и без открит плаж, след като концесионерите му обявиха преди месец, че не могат да покриват вноските към общината.

За да избягат от горещините много от хората избраха прохладата на парковете и градинките в града, като разбира се не пропуснаха и парк „Бачиново”.

„Водата е спасението. Сянката, водата и сред природата,” каза пред наш репортер мъж на около 50 години. ”Рано станахме. Бяхме по алеята и сега се прибираме,” заяви друг. И докато центърът на Благоевград беше пуст, край река Благоевградска Бистрица цареше истинско оживление.

Най - нетърпеливи да цъмбурнат в студените води на реката очаквано са децата, които искрено се забавляват там, въпреки убийствената жега навън.

През уикенда групичка деца от ромски произход обърнаха водната каскада в центъра на Благоевград в градски плаж, търсейки прохлада в юнската жега навън.

Ромчетата нагазиха с голи крака в съоръжението и привлякоха погледите на минувачите. Високите температури обаче в никакъв случай не е оправдание да се втурнем да се къпем във фонтаните. И то особено когато са разположени на стълби, което е изключително опасно и може да доведе до сериозен инцидент, предупреждават експертите. снимка:БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP