Ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд в Пиринско

09 Ноември 2016 | 07:37
0 коментара
Общество
Ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд в Пиринско

Днес, с преминаването на средиземноморски циклон и свързаните с него фронтални системи, времето у нас ще се задържи доста динамично. Ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд, в отделни главно планински райони са възможни и гръмотевици. Очакват се и значителни валежи. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Над планините ще е предимно облачно и ще превалява дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин – сняг. Ще духа бурен и ураганен югозападен вятър, който привечер ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Все още ще е топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 6°, но вечерта температурите ще се понижат и в по-ниските части дъждът ще премине в сняг, но валежите ще започнат да спират.

За Благоевград максималната температура днес ще бъде 16°, а минималната 11°, в Банско 16°/11°, Разлог 17°/12°, Симитли 20°/15°, Гоце Делчев 18°/13°, Сандански и Петрич 16°/14°. 

Добавете Вашия коментар

TOP