Ще прави ли партия Стефан Янев? Никой не отрича, но само Костадинов потвърждава

02 Март 2022 | 20:50
0 коментара
Политика
Ще прави ли партия Стефан Янев? Никой не отрича, но само Костадинов потвърждава

Обмисля ли нов политически проекти бившият служебен премиер и довчерашен военен министър Стефан Янев – това е една от най-коментираните теми в политическите среди след внезапно поисканата му оставка от кабинета „Петков“.

Въпреки няколко появили се медийни публикации, засега никой не потвърждава тази заявка. Но и никой не отрича.

Бившият министър на отбраната Стефан Янев наистина обмисля свой политически проект, потвърди източник на OFFNews от Народното събрание.

Крум Зарков от БСП и двама депутати от ИТН – Тошко Йорданов и Златомира Мострова – отказаха коментар на въпрос на наш репортер знаят ли за такъв проект и канени ли са техни хора в него.

Според друг депутат, чието име не можем да цитираме, такава идея е имало, но не ѝ е даден ход заради военните действия в Украйна.

„ОЧЕВИДНО Е, ЧЕ ЩЕ ИМА ТАКАВА ПАРТИЯ. ОЧЕВИДНО ТОВА, КОЕТО СЕ ЗАДЕЙСТВА В МОМЕНТА, ИМА ВСИЧКИ ОТЛИЧИТЕЛНИ БЕЛЕЗИ НА „ВЪЗРАЖДАНЕ“, ОПИТВА СЕ ДА ПРИЛИЧА И ИЗГЛЕЖДА КАТО „ВЪЗРАЖДАНЕ“. НА СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ТОЗИ ПОЛИТИЧЕСКИ КВАЗИМОДО ЩЕ ИМ БЪДЕ ДОСТА ТРУДНО, ЗАЩОТО СЕ СБЛЪСКАТ ЧЕЛНО С НАС, А НИЕ НЯМАМЕ НАМЕРЕНИЕ ДА ГУБИМ ТАЗИ БИТКА“, ЗАЯВИ ДНЕС В ПАРЛАМЕНТА ЛИДЕРЪТ НА „ВЪЗРАЖДАНЕ“ КОСТАДИН КОСТАДИНОВ ПРЕД ЖУРНАЛИСТИ.

Вчера съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов заяви, че Янев е използвал министерския си пост, за да започне самостоятелна политическа кариера.  Източници на OFFNews потвърдиха информацията, че Стефан Янев има намерение да създаде собствен политически проект.

След гласуването на оставката му като военен министър Янев заяви, че не се чувства виновен за нищо, което е казал или направил. „Във всичките си действия съм се ръководил единствено и само от интересите на България„, каза той и обвини сегашните партии в популизъм, лансиране на емоционални тези и генериране на  краткосрочни политически дивиденти на базата на страданията на хората.

Костадинов смята, че поведението на Стефан Янев е на един лоялен към политическото статукво в България човек. „Въпросът е кой му дава заповеди – президентът или директно американското посолство„, коментира той.

Лидерът на „Възраждане“ заяви, че в партията имат сведения от собствени социологически проучвания, че в момента са сред първостепенните политически сили в България, което притеснява „хората, които контролират нашата страна“ и затова сега се създава този проект.

„ТЕ СА ПРИТЕСНЕНИ, ЧЕ ЕДНА НЕКОНТРОЛИРАНА ПОЛИТИЧЕСКА ОРГАНИЗАЦИЯ, КОЯТО СЕ ПОДЧИНЯВА САМО НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ, Е НА ПЪТ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ПЪРВОСТЕПЕННА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА. ЗАТОВА СЕ СЪЗДАВА ТОЗИ ПРОЕКТ, ПО СЪЩАТА ИНЖЕНЕРНА МЕТОДИКА, КОЯТО ЗАБЕЛЯЗАХМЕ И ПРИ ИЗДИГАНЕТО НА КИРИЛ ПЕТКОВ ОТ ТРЕТОРАЗРЯДЕН ПРЕДПРИЕМАЧ В МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ“, КАЗА КОСТАДИН КОСТАДИНОВ.

Костадинов заяви, че ако Стефан Янев се присъедини към „Възраждане“, ще докаже, че подозренията им не са обективни.

Добавете Вашия коментар

TOP