Ще постигне ли Пирин нова знаменита победа в Разград, тази вечер?

08 Октомври 2023 | 15:59
0 коментара
Спорт
Благоевград
Ще постигне ли Пирин нова знаменита победа в Разград, тази вечер?
Лудогорец и Пирин (Благоевград) излизат един срещу друг в двубой от 13-ия кръг на efbet Лига. Мачът в Разград е последен за деня и стартира в 20:15 часа, а главен съдия ще бъде Владимир Вълков.
Домакините влизат в срещата като шести в класирането с актив от 20 точки след 10 изиграни срещи. Шампионите се представят доста колебливо напоследък в шампионата, въпреки че са в серия от пет поредни мача без загуба. В миналия кръг те успяха да се наложат с 1:0 като гости на Левски, а преди това направиха 1:1 с летящия от старта на сезона Локо (Пд).
Иначе мачът с Пирин идва в доста неприятен момент за “орлите”. По-рано през седмицата те записаха антирекорд в клубната си история, след като допуснаха загуба с 1:7 в гостуването си на Нордселанд в Лигата на конференциите. След срама в Дания последваха оставките на цялото клубно ръководство и спортно-техническия щаб. Така днес разградчани излизат за задължителна победа, с която да се отърсят поне малко от европейския шок, който изживяха.
Пирин от своя страна е 13-ти в класирането и започна да напипва правилния ритъм. След неубедителния старт, който им донесе седем загуби в осем мача, “орлетата” направиха серия от три поредни победи и едно равенство. Така в последните си четири срещи благоевградчани са без загуба. Към момента отборът има 11 точки и при един добър резултат днес ще избягат още повече от последните места.
Интересното е, че Пирин се чувства доста комфортно, когато играе на “Хювефарма Арена”. В последните си три гостувания тимът няма загуба. Миналия сезона победиха Лудогорец с 1:0, а през сезон 2021/2022 постигнаха знаменитата си победа с 5:3 като гост. Предстои да видим дали днес отново ще могат да шокират шампионите и да задълбочат кризата им.
 

Вероятни състави: 

Лудогорец: СлугаЙордановСонВердонСундберг, Нареси, ПьотровскиРикМунирТекпетей, Руан

Пирин: КовальовСеменивДюлгеровБачевЙордановБенгюзовАюб АбуТасевСудаТютюковКомано

НАЧАЛО: 20:15 часа 
СТАДИОН: “Хювефарма Арена”, гр. Разград 
СЪДИЯ: Владимир Вълков

Добавете Вашия коментар

TOP