Ще отстрани ли ЦИК регистрацията на "РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК" в Благоевград за участие в изборите за общински съветници и кметове ?

26 Септември 2015 | 09:33
2 коментара
Общество
Ще отстрани ли ЦИК регистрацията на РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК в Благоевград за участие в изборите за общински съветници и кметове ?

Ще отстрани ли ЦИК регистрацията на "РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК" в Благоевград за участие в изборите за общински съветници и кметове? Pirinsko.com публикува подадената жалба без редакторска намеса.Вх № 159/25.09.2015г 16.44ч.

                     

ЧРЕЗ ОБЩИНСКА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ БЛАГОЕВГРАД

 

 

                                                                         ДО ЦЕНТРАЛНА ИЗБИРАТЕЛНА

                                                                 КОМИСИЯ – СОФИЯ

 

 

 

Ж А Л Б А

 

 от Александър Светославов Мановски  - упълномощен представител на ПП СП”БЪЛГАРСКИ ПЪТ”  регистрирала кандидати за  общински съветниц на община Благоевград 

 

 

 

Против: Решение №134-МИ, Благоевград от       22.09.2015г. на Общинска избирателна комисия-Благоевград

 

 

 

          УВАЖАЕМИ   ГОСПОДА,

 

В дадения ни от закона срок обжалвам  Решение №134-МИ, Благоевград от  22.09.2015г. на Общинска избирателна комисия-Благоевград, с което Общинска избирателна комисия Благоевград регистрира листа за съветници на община Благоевград, издигнати от Коалиция на политическите партии – „РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК”  за участие в изборите за общински съветници и за кметове, насрочени за 25.10.2015г., като считам същото за незаконосъобразно по следните съображения:

На първо място считам, че горецитираното решение противоречи на клаузата на чл.6 от Предизборно политическо споразумение  за участие в изборите за общински съветници и кметове на 25.10.2015г. на коалиция от партии РЕФОРМАТОРСК БЛОК, сключено на 01.09.2015г. ОИК Благоевград, регистрирала кандидати за съветници на община Благоевград като е приела че упълномощеното за внасяне на предложението лице е представило пълномощно от 5 от шестте лица изрично посочени в чл.3,ал.1 на горецитираното предизборно политическо споразумение. Разпоредбата на чл.6,ал.1  от последното изрично предвижда предложените съгласно чл.5 кандидати за кандидатските листи да се одобряват от пет от шестте лица посочени в чл.3,ал.1 от Споразумението. Алинея 3 на същата разпоредба предвижда че кандидатскте лист се регистрират в ОИК, ако е налице одобрението на пет от шестте лица и са спазени изискванията на чл.6,ал.2 от Споразумението.

В настоящия случай регистрацията е извършена без да е представено изрично одобрение, изискващо се от Споразумението, базирайки се единствено и само на представените  пълномощни. Последните обаче не заместват изискващото се одобрение.

Предвид на изложеното  Ви моля да отмените решение Решение №134-МИ, Благоевград, от 22.09.2015г. на Общинска избирателна комисия-Благоевград и заличите извършената регистрация .

Добавени коментари

Apostola публикува:
26 Септември 2015 | 13:44
А, кандидата за кмет, защо не го атакуват? Този бояджията на паметници защо се перчи, като Кмета е повече от ясен. На първи тур с 64% от гласувалите Кмет ще е Атанас Камбитов!!!
taka e публикува:
26 Септември 2015 | 10:25
Trebe,tia samo goniat slujbi i postove. No ne jetat zakonite, a ivno i tia ot RIK, ama tam ima li uristi??

Добавете Вашия коментар

TOP