Ще има глоби за мъжкото хоро в Калофер

06 Януари 2021 | 16:11
3 коментара
Общество

Глоби ще бъдат наложени заради мъжкото хоро в Калофер. Това обяви областният управител Дани Каназирева.

Ако бъде доказано, че хорото е организирано от администрацията, то и санкцията ще бъде за нея. Ако – не, глобен ще бъде кметът като физическо лице. Глобата ще е между 1000 и 2000 лева. Тече проверка на Районната здравна инспекция.

„Уважавам традициите. Неведнъж съм присъствала и в Калофер на днешния ден. Но ситуацията, в която сме, е различна. Правилата са еднакви за всички и трябва да се спазват”, заяви Каназирева. И допълни: „Заповедта на здравния министър е ясна, решението на Областния щаб – също. Когато има масови мероприятия, кметът и общината отговарят да няма масови струпвания и за носенето на предпазни средства. Ще бъде съставен акт за неспазване на противоепидемичните мерки”.

Ще се преценява дали глобата ще се наложи на кмета – 1000 лева, или на администрацията – 2000 лева. Каназирева не отговори дали ще има глоби за всеки един участник в хорото, който може да бъде установен.

Областният управител подчерта, че преди ритуала в Пловдив всички участници са минали антигенни тестове – общо 68.

Добавени коментари

Симитличанин публикува:
06 Януари 2021 | 21:43
Вие кво искате бе смешници, като в нашата община-нито сурва, нито хвърляне на кръста,абе забранихте Коледата на децата бе смешни кметчета,самоеда се харесате на Боко,крадциииии
Град публикува:
06 Януари 2021 | 17:46
Точно така ДИВАЦИ! Видиш ли, колко сме набожни, само за ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ, иначе Църквите ПРАЗНИ,но сме"вярващи" и пазим ДИВАШКИТЕ традиции...
Пурко от БГ публикува:
06 Януари 2021 | 16:35
E това ни е държавата : смешна територия в която никой нищо не зачита и не спазва ! А смешниците - полицаи , които са отговорни за спазването на тези разпоредби си гледат саира и само квичат за пари ! Глобите трябва да са от 5000 нагоре ! Да не коментираме , колко сме набожни и спазване традициите :)))??? Всичко е заради зрелището , сейра и простотията !!! Гърците , които са 100пъти по религиозни си спазват заповедите на щаба ???.... а ние ...племе дивашко без дисциплина и контрол !

Добавете Вашия коментар

TOP