Шоу с 12 гола в Падеш, 13-годишен дебютира при мъжете, диригентската палка размахва 38-г. ветеран Муци

27 Ноември 2022 | 08:25
1 коментара
Спорт
Шоу с 12 гола в Падеш, 13-годишен дебютира при мъжете, диригентската палка размахва 38-г. ветеран Муци

Голово шоу 8:4 сътвориха в петото ниво на пиринската бундеслига на терена в Падеш отборите на местния „Спортист 1959“ и аутсайдерът „Градешница“. Дебют при мъжете в тима на домакините получи 13-годишният Андрей Гутев, с 1 г. по-големият Влади Радойчев изигра цял мач, докато неостаряващият ветеран Тодор Рангелов-Муци на преклонните за футбол 38 г. вещо размахваше диригентската палка на игрището. Двата отбора забравиха за защитата, заложиха изцяло на атаката и само отличните вратарски намеси предотвратиха поне още толкова попадения в мрежите. Хората на Георги Иванов се оттеглиха на почивка със сравнително крехък аванс с оглед на превъзходството им след точните изстрели на Георги Дончев и на Добри Мавродиев. През второто полувреме Дончев оформи дебютния си хеттрик с екипа на падешлии. Водещият стрелец на състава Тодор Кръстев вкара два гола и вече има на сметката си 14 от началото на кампанията. След няколкоседмично затишие на два пъти се разписа капитанът Веско Стойков и по този повод подари поредния чифт бутонки на младока Бойко Андонов. Победата е седма поредна за „Спортист 1959“, който продължава преследването на лидерите от задна позиция само на точка от върха. Гостите допринесоха за спектакъла с хеттрика на Ангел Димков и с рядко вижданото изпълнение на Симеон Милчев, номинирано от естетите по трибуните за гол на сезона. Двубоя изкара на ниво елитният лайсмен Костадин Тановчев, който този път бе със свирка в уста.

„СПОРТИСТ 1959“: А. Велев, З. Янакиев, Б. Андонов (62-Х. Гошев), В. Трендафилов, Вл. Радойчев, Т. Рангелов, Д. Петкашев (74-А. Гутев), Д. Мавродиев, Т. Кръстев, Г. Дончев, В. Стойков.

СТОЙЧО СТОИЦОВ в.Струма

Добавени коментари

Кирил Цацов публикува:
27 Ноември 2022 | 23:28
Не ме питайте за мача в Струма,показахме си манталитета (това е облика на отбора-с такива хора е нормално).А за школата не ме питайте бият ни като селски тапан на чаршията.Ама аз си отразявам какво ми е кеф.Хванал съм едни шушумиги и они ми верват

Добавете Вашия коментар

TOP