Шотландка с инвестиционно намерение да прави частна туристическа хижа над Добринище

15 Март 2024 | 09:28
5 коментара
Бизнес
България
Шотландка с инвестиционно намерение да прави частна туристическа хижа над Добринище

Гражданка на Великобритания, родена в Единбург, Шотландия, и живееща в Стара Загора, обяви решението си да прави частна туристическа хижа в местността Струго над Добринище.

Лаура Бонд планира сградата да бъде на 2 етажа, непосредствено до асфалтовия път за хижа „Гоце Делчев“. На първия етаж ще има дневна, кухня, веранда, килер и тоалетна, а на втория – 3 спални. Тъй като в района няма водопроводна мрежа, фирмата на Бонд „М.Б. Асосиейтес“ ЕООД ще организира прокопаването на сондажен кладенец с дълбочина 18 метра в имота.

Англичанката е упълномощила разложката общинска съветничка Костадинка Кърджиева да й придвижва документите по институциите. Те вече са вкарани в община Банско и в РИОСВ – Благоевград с искане да се промени предназначението на нива от 4724 кв.м, където ще бъде построен туристическият обект. Още през юли  2020 г. ОбС – Банско е допуснал изработването на ПУП-ПЗ за терена.

Нивата, собственост на Лаура Бонд, е в непосредствена близост до местността Лаговете, където миналата година избухна скандал с решение на ОбС да урбанизира 160 дка с цел застрояване. След няколко месеца протести на жителите на Добринище срещу идеята, която според тях ще измести бизнеса в района на хижа „Гоце Делчев“ и ще убие икономиката в градчето, след многократни срещи на местната управа с тях и инфарктни сесии, в крайна сметка съветниците сложиха вето върху застрояването, докато не се изготви цялостен план за местността Лаговете. За Струго обаче ветото не се отнася.

Иначе в Добринище има 3 хижи – освен „Гоце Делчев“ тук са още хижа „Безбог“ и „Мочарата“.

ВАНЯ СИМЕОНОВА/Struma.bg

Добавени коментари

О'Бтаян публикува:
25 Март 2024 | 22:07
Не вие виновно Банско. Виновни са ви селските алчни "бизнесмени" и крайно простото население. Защото всичко що става за нещо в това село отдавна се е изнесло ;)
Kote публикува:
15 Март 2024 | 12:56
Банскалии нищо не даваа за Добринище. Много са алчни.
Петя публикува:
15 Март 2024 | 10:39
Поне някой да направи нещо,че с съществуващите хижи нищо не става те са затворени-срамота да затварят хижите на Вихрен предлагат крем карамел пък хижата в Добринище затворена.Браво на жената!!!
AHIM публикува:
15 Март 2024 | 09:55
И от Добринище нищо не прават. Гурдовалиици.
Добринище публикува:
15 Март 2024 | 09:47
От банско нищо няма да направят

Добавете Вашия коментар

TOP