Шокиращо! Дупки от изстрели в телефона на мъртвия кмет на Якоруда. С кого е провел разговор?

15 Ноември 2022 | 11:36
5 коментара
Криминално
Шокиращо! Дупки от изстрели в телефона на мъртвия кмет на Якоруда. С кого е провел разговор?

Оръжието е неговото лично оръжие. Той има пистолет, има разрешение за носене, съхранение и употреба на огнестрелно оръжие. Намерено е вътре в автомобила до тялото му. Намерен е и неговият телефон. В телефона има 2 отвора.

 

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов беше открит с огнестрелна рана в главата в личния си автомобил днес следобед. На мястото се провежда оглед. Автомобилът му е бил отключен, а в телефона му са открити дупки от изстрели.

Водещата версия за смъртта на кмета на Якоруда е самоубийство, но не се изключва и версия убийство - съобщиха за bTV от Районната прокуратура на Благоевград.

 

Колата на кмета на Якоруда е била отключена, когато са открили тялото му, а той е бил на задната седалка. Това съобщи прокуратурата за Bulgaria ON AIR.

 

Куршумът е излязъл от главата му и се е спрял в стъклото на автомобила, като го е пукнал. Кафелов е бил на задната седалка на колата. Преди това е говорил по телефона с някого, като тепърва ще стане ясно с кого. Предполага се, че е провел разговор, който го е разгневил и е стрелял по мобилния апарат, съобщиха от прокуратурата.

 

Поведението на кмета в последните с нищо не показвало, че готви самоубийство. В неделя е бил на лов. Съпругата му Зелиха е била на работа до обяд в детската градина в Якоруда, където от 2 г. работи като музикален педагог. Синът е лекар ортопед, а след около месец семейството се готвело за сватба на дъщерята.

 

Шофьорът на кмета открил трупа му в късния следобед. Рано сутринта както обичайно шофьорът отишъл да го вземе от дома му, но Кафелов заявил, че ще се разходи в гората в посока Трещеник и тогава ще отиде на работа. Тръгнал с автомобила си и не се явил в общината цял ден.

Притеснен, шофьорът му споделил случилото се с лидера на ДПС Ибрахим Карафеиз и двамата тръгнали да го търсят, разказаха запознати пред Struma. com. Видели автомобила в местност, близо до Трещеник. На първата седалка нямало шофьор, Кафелов бил на задните седалки, с рана в главата и пистолет до себе си. Бил мъртъв.

 

Кметът се е държал странно през последните дни. Това споделят негови близки, съобщиха още от Прокуратурата. „През деня с него са говорили роднини и служители на общината. От няколко дни се е държал по-различно, видимо е бил притеснен и затворен. В един момент е изключил телефона си”, заяви на брифинг прокурорът Костадин Чилев, цитиран от Нова тв.

 

От Прокуратурата поясниха, че не са установени следи от присъствието на друг човек в колата, където е открито тялото. По телефона му са намерени две дупки, които приличат на следи от куршуми. „Всички находки сочат към самоубийство. Разбира се, работи се и по други версии. Извърша се оглед в дома му. Оръжието, намерено в автомобила, е негово. Имал е разрешение за притежанието му", поясни Чилев.

„Аз вярвам, че бързо ще разкрият причината за смъртта на кмета на Якоруда. Използвам възможността да изкажа съболезнования на всички жители на Якоруда, на неговия екип и най-вече на неговото семейство. Той беше един от най-дългогодишно управлявалите кметове в страната“, каза Николай Шушков, областен управител на Благоевград.

От прокуратурата съобщиха, че със започването на огледите на мястото е образувано и досъдебно производство за склоняване към самоубийство. Работи се и по други версии. Кафелов е дългогодишен кмет на Якоруда. Сяда на кметския стол преди повече от 20 години, през 1999 година.

Предстоят редица действия по разследването, като ще бъдат проверени всички версии, уточниха от държавното обвинение. От МВР допълват, че кметът на Якоруда има разрешително за използване на два вида оръжия.

„Образувано е наказателно производство за склоняване към самоубийство. Такава е практиката по принцип, но в това досъдебно производство разследването е пълно и обхваща както склоняване, така и умишлено убийство. Работи се по всяка една от версиите.

 

На този етап находките сочат самоубийство. Дали е склонен – в момента се извършват и други действия по разследването“, заяви прокурорът Костадин Чилев.

"Всички находки, които намерихме до този момент, първоначално, без да бъдат изследвани още, сочат, че е реализирано самоубийство, а не убийство. Предстои изследване на всяко едно от веществените доказателства, заключение на съдебния лекар, който ще изготви експертизата и присъства на огледа.

Оръжието е неговото лично оръжие. Той има пистолет, има разрешение за носене, съхранение и употреба на огнестрелно оръжие. Намерено е вътре в автомобила до тялото му. Намерен е и неговият телефон. В телефона има 2 отвора. Това от какво са причинени, ще го кажат вещите лица, на които ще бъдат назначени съответните експертизи", заяви Костадин Чилев от Районната прокуратура - Благоевград пред Bulgaria ON AIR.

През 2022 г. срещу Нуредин Кафелов е подаден сигнал за неправомерно увеличение на гробищния парк от местни хора. В последствие екипи на Комисията за противодействие на корупцията влизат в Община Якоруда, изземвайки документи от общинската сграда с цел разследване на казуса.

Добавени коментари

Бунцево публикува:
16 Ноември 2022 | 00:11
Самоуби се заради неудобрения проект за стадион с олимпийски размери благодарение на баба пръдла Карафеиз
Милко публикува:
15 Ноември 2022 | 19:18
Депутати, политици и кметове не се самоубиват, те са железни в лакомията и простотията си! Четири мандата тоя кмет не даде ни едно интервю, бягаше като заек от журналистите! Защо? Ами защото твърде много неудобни въпроси щяха да музададат, а той бягаше от отговорите! Както малкия белишки вожд Ревански, който пуска само добрички новини за себе си, а под неговите коментари тоя сайт забранява коментари! Защо? Ами защото и той се бои от неприятни въпросчета!
ДААА публикува:
15 Ноември 2022 | 12:58
И този го самоубиха........
Фатме публикува:
15 Ноември 2022 | 12:18
Този човек никога кога, за нищо на света не би се самоубил. Явно е бил принуден да го направи или са го самоубили. В ДПС омеят тези неща
Джемал публикува:
15 Ноември 2022 | 12:15
За всички е ясно, че го самоубиха или приндудиха към това. Не се знае как, а и до колкото познаваме органите на реда, най - вероятно ще кажат, че се е самоубил поради семейни или други проблеми и прочее. Само че всички познаваме този човек, той беше железен. Последното, което може да направи е да се самоубие.

Добавете Вашия коментар

TOP