Шокиращо! 15 станаха удавниците в Белгия

16 Юли 2021 | 12:30
0 коментара
Общество

Броят на жертвите от наводненията в Белгия нарасна до 15 след откриването на три тела в областта Троз в провинция Лиеж, съобщава местното издание LeSoir.

По-рано беше съобщено за 12 загинали, четирима души все още се водят в неизвестност. Властите не изключват, че броят на жертвите от наводнения ще се увеличи, след като водата се оттегли, цитира „Фокус“.

Най-засегнати от лошото време са провинциите Лиеж, Намюр, Валонски Брабант. Сериозно засегнати са и провинциите Люксембург, Антверпен и Фламандски Брабант.

Стотици частни къщи и няколко моста са разрушени, жилищни сгради и пътища остават под вода. Властите на някои населени места призоваха жителите да напуснат домовете си. Във Валония железопътните връзки са преустановени. Лошото време наруши работата на електрическите, газовите и телефонните мрежи, а доставката на поща беше преустановена.

В момента над 20 хиляди души остават без ток.

Военните, които по-специално участват в евакуацията на населението от най-засегнатите райони, се включиха в борбата срещу стихията.

Белгийският вътрешен министър Анелис Верлинден активира механизма на ЕС за гражданска защита, за да се справи с последиците от лошото време в страната. В петък сутринта дъждовете над по-голямата част от Белгия спряха.

Добавете Вашия коментар

TOP